Vormu - Kotimaiset vuodevaatteet tarjoavat kauniita unia

Vormu – Kotimaiset vuodevaatteet merikaupungista

Yli kolmekymmentä vuotta sitten entisen Suomen Superlon-tehtaan työnjohtaja ja kova venemies Ensio Mutanen päätti perustaa oman yrityksen ja ryhtyä valmistamaan ”vormuja” eli veneiden kuomuja. Mutanen hankki vaahtomuovia Raumalla valmistaneelta Superlon Oy:ltä yritykselleen karstan ja tikkikoneen. Siitä lähtien Vormu Oy on valmistanut sijauspatjoja, peitteitä, päiväpeitteitä sekä tyynyn päällisiä ja korkeasta laadustaan tunnetut kotimaiset vuodevaatteet ovat kuuluneet yrityksen päätuotteisiin.

Veneen profiilin mallinen logo muistuttaa edelleen yrityksen juurista sekä tietenkin meren läheisyydestä sen kotikaupungissa Raumalla. Rauma ja veneily yhdessä vaahtomuovin kanssa ovatkin olleet se perusta, miksi Vormu on olemassa. Yritys valmistaa edelleen mittatilauksena pehmusteita, patjoja ja sijauspatjoja myös veneisiin.

Vormun koneen käyttäjä

Vormulla tekee töitä kahdeksan työhönsä sitoutunutta ammattilaista, joita yhdistää vahvasti saman henkisyys. Kukaan porukasta ei halua, että luvatun työn perään joudutaan kyselemään. Aikatauluista ja työn korkeasta laadusta pidetään siis kiinni. Yritys on edelleen yksi niistä työnantajista, joiden palveluksessa ollaan pitkään.

Kotimaisuutta Vormulaiset arvostavat hyvin korkealle. Omasta osaamisesta ja siitä, että kotimaassa tehdyllä työllä pärjätään markkinoilla hyvin, osataan myös olla ylpeitä. Valmistuksen siirto ulkomaille ei ole koskaan käynyt mielessäkään. Valmistamalla Suomessa pystytään takaamaan asiakkaille laadukas tuote sekä helpot ja nopeat toimitukset. Vormulla ajatellaan niin, että nykyisen kaltainen huippuunsa viety joustavuus voidaan toteuttaa vain Suomessa valmistamalla.

Vormun tärkein arvo on tyytyväinen asiakas. Tähän pyritään luotettavuudella, turvallisilla ja laadukkailla tuotteilla sekä korkealla toimitusvarmuudella. Osoitus hyvästä onnistumisesta on, että Vormulle tulee päivittäin tilauksia hotellien asiakkailta, jotka ovat hyvin hotellissa nukutun yön jälkeen tutkineet vuodevaatteiden pesumerkistä valmistajan ja todenneet, että tällaiset pitää saada kotiinkin. Jos asiakas hotellikokemuksen jälkeen haluaa ostaa samat vuodevaatteet kotiinsa, on myös kokemus hotellin tasosta todennäköisesti positiivinen.

Tutkittuja ja turvallisia tuotteita Vormulla pidetään suuressa arvossa. Silloin kun vuodevaate sopii allergiselle, se sopii todennäköisesti meille kaikille. Tuotteen ei myöskään tarvitse maksaa ylimääräistä ollakseen allergiaystävällinen. Tämä on vain valinta, joka on ollut yritykselle selvä alusta asti ja sitä vaalitaan edelleen yhtenä yrityksen tärkeimmistä arvoista.

Myös ympäristöasiat ovat Vormulle erittäin tärkeitä. Yritys onkin mukana Rauman Hinku-projektissa (kohti hiilineutraalia kuntaa) ja päästöjen vähentäminen on projektiseurannan mukaan onnistunut mainiosti. Esimerkiksi energiatehokkuutta on kyetty parantamaan merkittävästi.

Luonto ja kierrättäminen näkyvät vuodevaatevalmistajan arjessa muutenkin vahvasti. Ylijäävää raaka-aineiden loppuosaa pyritään hyödyntämään niin hyvin kuin mahdollista. Esimerkiksi tuotannosta ylijäävää saumausvanua käytetään erilaisten tuotteiden täyttämiseen ja sitä myös myydään eteenpäin. Vaahtomuovipaloja rouhitaan täytteeksi ja niistä valmistetaan liimaamalla uusia tuotteita sekä käytetään muiden tuotteiden täytteenä. Kaatopaikalle Vormulta lähtevän jätteen määrä on hyvin pieni ja se kattaa lähinnä vain elintarvikejätettä. Kaikki muu, mitä ei pystytä hyödyntämään kuljetetaan energiajätteeksi.

Vormulla on Raumalla oma tehtaanmyymälä, jota voidaankin pitää Rauman tarkoin varjeltuna jalokivenä. Tehtaan yhteydessä olevasta myymälästä löytyy monipuolisesti Raumalla valmistettuja vuodevaatteita ja pääseepä myymälässä olevan lasiseinän läpi halutessaan myös ihastelemaan, miten kotimaiset vuodevaatteet syntyvät. Tutustumisen arvoinen paikka! Mielenkiintoinen ja perinteikäs suomalainen yritys!

 

Tutustu Vormu tuotteisiimme täällä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Meidän poppoo suosittelee