Kasvojen puhdistus voi olla todellista hemmottelua

Kasvojen puhdistus – Tee siitä itsesi hemmotteluhetki

Joskus käy niin, että kasvojen puhdistuksesta muodostuu pakollinen paha, vaikka sen pitäisi olla aivan ihana hemmotteluhetki. Lähdetään nyt tutkailemaan mitkä palaset saavat aikaan tämän eron ja miten me pääsisimme tilanteeseen, jossa nautimme kasvojemme puhdistuksesta tavalla, joka tukee ihomme hyvinvointia. Otappa halutessasi kynä ja paperia lähettyville ja kirjaa ylös huomiosi.

Oikeanlainen kasvojen puhdistus tuntuu hemmottelulta ja saa ihosi säteilemään hyvinvointia.

Usein kuitenkin kasvojen puhdistus on se pakollinen paha iltarutiineissa, jonka lopputuloksena iho tuntuu kiristävältä ja saattaa jopa kirvellä. Tämä johtuu vääränlaisesta kasvojen puhdistustavasta, vääränlaisesta sinulle sekä ihollesi. 

Ennen kuin uppoudun syihin, miksi ihosi saattaa kiristää pesun jälkeen ja miksi kasvojen puhdistus tuntuu usein monille inhottavalta, haluan vastata yhteen itsestään selvältä tuntuvaan kysymykseen, joka on kuitenkin hyvä avata, koska asia ei ole niin yksiselkoinen.

Miksi pesemme kasvomme?

Kasvojen puhdistus on ihonhoidon merkittävin osuus tietysti siksi, että kasvomme puhdistuvat epäpuhtauksista, meikistä, liasta sekä saasteista. 

Oikeanlaisella kasvojen puhdistuksella tuet myös merkittävästi ihon hyvinvointia. 

Luonnolliset ja laadukkaat raaka-aineet hoitavat ihoa samalla kun ne puhdistavat kasvosi hellävaraisesti. Jo puhdistuksessa voit siis antaa ihollesi ravinteita ja kosteutusta. Valitessasi laadukkaat ja luonnolliset tuotteet ihosi hoitoon tiedät, että jokainen raaka-aine on valittu tuotteeseen huolella tukemaan ihon hyvinvointia ja ettei tuote sisällä tyhjiä ja halpoja raaka-aineita. Varmistat siis, että saat parasta vastinetta rahoillesi.  Tarvitset puhdistustuotetta vähemmän, voit vähentää ihonhoitorutiinissasi olevien tuotepurnukoiden määrää ja tuet ihosi sekä ympäristömme hyvinvointia.

 

Huom! Kasvoveden käyttö ajatellaan usein ihonpuhdistuksen viimeistelijäksi. Pumpulilappuun jäänyt lika ja meikki tuovat konkreettisen osoituksen siitä, että ihonpuhdistus on tehty huonosti. Me täällä suosittelemmekin ajattelemaan kasvoveden käyttöä ensimmäisenä osana ihon kostetusta ja jättämään puhdistuksen oikealle puhdistukseen tarkoitetulle tuotteelle.

 

Noniin, miksi siis kasvojesi iho saattaa kiristää pesun jälkeen?

Mitä luultavimmin olet valinnut ihollesi vääränlaisen kasvojen puhdistustuotteen.

Kasvojen puhdistuksen tulisi tapahtua hellävaraisilla tuotteilla ihotyypistä riippumatta, jotta iho tuntuu pesun jälkeen kimmoisalta, kosteutulta ja raikkaalta. Monet kaipaavat kasvojen puhdistukselta “natisevan” puhdasta tunnetta iholla, mikä kuitenkin on usein merkki siitä, että ihon pinnalla oleva luonnollinen ja ihon hyvinvoinnille erittäin tärkeä suojakerros saattaa olla pesty pois. 

Liian pesevät tuotteet usein horjuttavat ihon tasapainoa, mikä taas saattaa aiheuttaa erilaisia oireita ihoon kuten kuivumista, herkistymistä ja talin tuotannon lisääntymistä. Ihosi rasvoittuminen voikin johtua (ja useissa tapauksissa johtuukin) puhdistuksesta, joka kuivattaa ihoa ja tämän seurauksena ihon pitää tuottaa rasvaa kahta kauheammin.

Liian peseviin tuotteisiin usein lukeutuvat puhdistustuotteet kuten vaahdot, geelit ja saippuat. Poikkeuksiakin onneksi löytyy. Valikoimissamme olevat luonnonkosmetiikan kasvosaippua (Vuohelma) ja geeli (Frantsila) ovat näitä poikkeuksia. Nämä tuotteet sisältävät laadukkaita sekä kosteuttavia ainesosia, jotka tukevat oikein käytettyinä ihon tasapainoa. Oikeanlainen käyttö: käytä vain, jos ihosi ei kärsi kosteuden puutteesta. Muista ihon huolellinen kosteutus käytön jälkeen!

Miksi kasvojen puhdistus on usein monille se pakollinen paha?

Vastaus voi olla vaikkapa joku näistä:

 • Puhdistat kasvosi tavalla, joka ei tunnu sinusta miellyttävältä 
 • Puhdistat kasvosi kun olet jo väsynyt 
 • Puhdistat kasvosi tuotteella, joka saa ihosi tuntumaan ikävältä 
 • Puhdistat kasvosi pahan hajuisella tuotteella

Tuntuiko joku näistä vaihtoehdoista osuvan omaan tilanteeseesi? Voit vaikka kirjoittaa vastauksesi ylös  paperille ja mennään eteenpäin.

Käydäänpä sitten läpi niitä erilaisia tapoja puhdistaa kasvot, jos vaikka löytäisit itsellesi uuden miellyttävämmän tavan

 • Monien mielestä on ihanan tuntuista puhdistaa kasvonsa tuotteella, jonka voi huuhdella vedellä jättäen kasvoille raikkaan tunteen. Toisten mielestä tuo tapa taas kastaa vaatteet ja koko kylpyhuoneen. Lisäksi vesi tuntuu kasvoilla aina liian kylmältä tai kuumalta. Vesipesu myös kuivattaa jo ennestään kosteusköyhää ihoa, mikä saattaa tuntua kiristelynä kasvoilla.
 • Jotkut rakastavat puhdistaa kasvonsa pehmeällä ja hemmottelevalla öljyllä tai balmilla ja pyyhkiä lian pois vedellä kostutetulla pehmeällä pyyhkeellä, liinalla tai konjac sienellä. Tämä tapa sopii myös mainiosti esimerkiksi retkeilijöille, koska veden tarve on todella pieni. Toiset taas eivät voi sietää “klähmäistä” tunnetta iholla. Herkkäihoisille pyyhkeellä tai muulla välineellä puhdistaminen saattaa olla liian hankaava vaihtoehto. 
 • Näiden lisäksi on olemassa kasvojen puhdistusmetodi, jota kutsutaan kaksoispuhdistukseksi. Kaksoispuhdistus on hyvä vaihtoehto, jos käytät meikkiä enemmän tai jos kasvosi likaantuvat päivän aikana vaikkapa pölystä tai hiekasta. Kaksoispuhdistus sopii myös herkkäihoiselle. Monet pitävät tätä vaihtoehtoa liian työläänä.

Mieti siis, että mikä tapa poistaa kasvojen puhdistustuote kasvoiltasi sopisi sinulle parhaiten. Onko se vedellä huuhdellen, kostutetulla pyyhkeellä pyyhkien vai olisiko sinun tyylisi kenties kaksoispuhdistus? Kirjaa tämä huomio ylös. 

Seuraavaksi, voit tarkistaa alla olevasta luettelosta, mikä kasvojen puhdistustuote olisi paras sinulle.

Puhdistustuotteiden poistotavat:

Kasvojen puhdistus kotimaisilla kosmetiikkatuotteilla on hemmotteluhetki

On tärkeää, että kasvojen puhdistustuote soveltuu ihollesi oikein.

Seuraavaksi katsotaankin minkälainen kasvojen puhdistustuote sopisi parhaiten omalle ihotyypillesi 

Rasvainen ja epäpuhtauksiin taipuva iho: emulsiot, balmit, öljyt

Kuiva iho: emulsiot, balmit, öljyt, öljypuhdistuskakut

Normaali iho: emulsiot, balmit, öljyt, öljypuhdistuskakut

Sekaiho: emulsiot, balmit, öljyt

Herkkä Iho: emulsiot, balmit, öljyt, öljypuhdistuskakku

Iho, joka ei kärsi kosteuden puutteesta: emulsiot, balmit, öljypuhdistuskakut, helläväraiset, kosteutta ylläpitävät  ja laadukkaat vaahdot, geelit ja saippuat.

Huomioithan, että tuotetyyppejä esim. emulsioita on olemassa eri ihotyypeille sopivia, joten parhaiten löydät oman tuotteesi lukemalla yksittäisen tuotteen kuvauksen ja käyttöohjeet. Voit myös pyytää henkilökohtaisia tuotesuosituksia sähköpostilla [email protected]. Autamme mielellämme!

Kirjoita nyt paperille ylös mitkä puhdistustuotteet sopivat ihotyypillesi ja vertaa näitä haluamaasi puhdistustapaan. Näin löydät sinulle sopivan tuotteen kasvojesi puhdistukseen.

 

Huom! Aamuisin, et välttämättä tarvitse puhdistusainetta ollenkaan, pelkkä vesipesu riittää. Jos sinulla on oikein rasvainen iho, voit puhdistaa kasvosi miedolla puhdistusaineella.

 

Yhteenveto: Näin luot itsellesi hemmottelevan kasvojen puhdistushetken

 1. Puhdista kasvosi epäpuhtauksista, liasta ja meikistä ihosi hyvintointia tukevalla tuotteella.
 2. Tee kasvojen puhdistuksesta miellyttävä tapahtuma valitsemalla juuri itsellesi sopiva tuote.
 3. Puhdistuksen jälkeen ihon tulisi jäädä kimmoisaksi ja pehmeäksi. Jos puhdistustuote on ollut liian pesevä, ihosi tuntuu kiristävältä ja saattaa jopa kirvellä.
 4. Aamuisin yleensä riittää pelkkä vesipesu.
 5. Kasvovesi on tarkoitettu ihon kosteutuksen ensimmäiseen osuuteen, ei puhdistuksen viimeistelijäksi.

Toivottavasti sait paljon helpottavia vinkkejä omaan kasvojen puhdistukseen. Tavoitteena kuitenkin on se, että sinun ei tarvitsisi murehtia ihonhoitoa ja kuluttaa siihen hirveästi aikaa, rahaa ja energiaa vaan, että ihonhoitosi olisi yksinkertaista ja nopeaa! 

Otathan rohkeasti yhteyttä meihin [email protected], jos kaipaat henkilökohtaisia tuotesuosituksia! Autamme mielellämme.

 

Seuraavilla videoilla esittelen teille erilaisia kasvojen puhdistustuotteita. Tervetuloa mukaan!

Fiini Naturallyn Puhdistusbalmilla kasvomeikit puhdistuvat kasvoilta nopeasti, helposti ja ennen kaikkea mukavasti:

Luonkosin Öljypuhdistuskakku poistaa sekä meikit että epäpuhtaudet iholta tehokkaasti tarjoten samalla ihanan hemmotteluhetken:

Yksi kommentti

 • Hei, teinköhän tilaukseni joskus tässä kuussa, vai luulenko vain tehneeni? Se oli jokin tarjous, kun ostaa enemmän, saa enemmän alennusta. Kerroin jo tyttärelleni, että olen hänellekin tilauksen tehnyt. Niitten pitäisi tulla minulle tänne Turkuun, tai Espooseen Anna Salosen nimellä.

  Voi olla , että vain päätin tehdä tilauksen ja sitten tuli muuta häslinkiä ja luulin tehneeni sen. Olisitteko nyt ystävällisiä ja tarkastaisitte, onko mitäään tehtykään, oletin, että olisivat jo tulleet. Iso vaiva katsoa, mutta minä olisin se maksaja, joten jos tuotteet menneet Espooseen, sinne mennyt laskukin.
  Muistaakseni voide oli Hohde-niminen. Molemmilla erityiskuiva iho, haluaisimme olla heleämpiä. Iloista Vappua!

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Meidän poppoo suosittelee