Vuohelma

Vuohelma on syntynyt vuonna 2016 innostuksesta luonnollisen, itsetehdyn kosmetiikan hyvää tekevään vaikutukseen. Vuohelman tuotevalikoimaan kuuluu laaja kattaus hellävaraisia ihonhoitotuotteita: vuohenmaitopohjaisia putsareita, deovoiteita, kosteusvoiteita, palasaippuoita ja hiustenhoitotuotteita.

Tuotteet eivät sisällä lainkaan vettä, vaan ne on tehty vuohenmaitoon, joten ne ovat erittäin hoitavia, hyvin imeytyviä ja riittoisia. Tuotteissa ei ole sulfaatteja tai parabeeneja. Shampoopalat, kasvosaippua, deovoiteet, kosteusvoidepala ja palasaippuat ovat täysin säilöntäaineettomia. Kosteusvoiteissa ja hiustenhoitoaineessa tuoteturvallisuuden vuoksi käytettävä säilöntäaine on ECOCERT-sertifioitu.

Kauvatsalaisen Vuohelman käyttämä vuohenmaito haetaan pientuottajalta naapuripitäjästä Punkalaitumelta. Lähituottajilta hankitaan myös kaikki muut raaka-aineet, jotka vain läheltä on mahdollista saada: hunaja Kokemäeltä, hamppuöljy Huittisista ja mehiläisvaha Lahdesta.

Vuohenmaito sisältää luontaisesti maitohappoa (alfahydroksihappo AHA), joka stimuloi hellävaraisesti ihosolukon uusiutumista, jolloin alla oleva uusi terve iho tulee näkyviin. Ihosta tulee heleämpi, sileämpi ja tasaisemman värinen. Vuohenmaito sisältää runsaasti mineraaleja, kuten seleeniä sekä vitamiineja, erityisesti iholle tärkeää A-vitamiinia. Lisäksi sen rasvahappojen pH on lähellä ihmisihoa, jolloin se ei ärsytä ihoa ja imeytyy paremmin. Näiden ominaisuuksien ansiosta aitoon vuohenmaitoon tehdyt ihonhoitotuotteet ovat erityisen hoitavia ja sopivat myös herkkäihoisille sekä ongelmaiholle.

Vuohelma on ekologinen ja eettinen lähikosmetiikkavalinta, jolla vähennät päivittäistä kemikaalimäärää.