Aarikka

Aarikka Oy on Kaija Aarikan vuonna 1954 perustama suomalainen Designyritys, jonka päämateriaalina on puu. Yrityksen tarina alkoi napista ja on pikkuhiljaa laajentunut koruihin ja kodin sisustuselementteihin. Esimerkiksi kuuluisat Tontut ovat keräilyn kohteena ympäri maailmaa. Aarikka korut on tehty kestämään trendien vaihtelut ja silti pysymään muodin harjalla.

Kaikki korut värjätään edelleen salaisella menetelmällä, jonka avulla puu saa samettisen värin ja puun syyt jäävät näkyviin. Aarikka tuotteet valmistetaan Suomessa. Korut valmistuvat koulutettujen kotityöntekijöiden käsissä suomalaisena käsityönä.

Aarikan päämääränä on tarjota laadukkaita, kulutusta kestäviä käyttötuotteita ja arkea ilahduttavia keräilytuotteita. Yrityksessä ollaan erityisen ylpeitä sen harjoittamasta sosiaalisesta työllistämisestä, työnteon arvostamisesta sekä suomalaisesta designista mutta myös kansainvälisestä yhteistyöstä. Yritys työllistää useita työkeskuksia ja kotityöntekijöitä Helsingin lähistöllä, joten jokainen Aarikka tuote työllistää Suomessa.

Aarikan tärkeimpiä arvoja ovat tuotteiden ja niiden valmistuksen laadukkuus, ekologisuus, jatkuvuus sekä kotimaisen suunnittelun ja valmistuksen arvostus. Suomalaisuus ja Suomessa valmistaminen luovat pohjan kaikelle yrityksen toiminnassa ja suomalainen luonto on aina tuotesuunnittelun lähtökohtana.

Meiltä löydät puiset Aarikka korvakorut, kaulakorut, rannekorut ja kodinsisustusesineet. Tutustu valikoimaamme ja tilaa itsellesi tai lahjaksi ilon pisaroita!