Jokipiin Pellava

Jokipiin Pellava Oy on vuonna 1920 perustettu perheyritys, joka tunnettiin vuoteen 1989 asti nimellä Jokipiin Villa- ja Pellavakehräämö Oy. Yrityksen johdossa on tällä hetkellä jo 3. sukupolvi.

Jokipiin Pellavan koko tuotanto on Jalasjärven Jokipiissä. Yritys työllistää 20 paikallista huipputaitavaa ammattilaista ja henkilöstö on hyvin sitoutunutta yritykseen. Jokipiin Pellavan työntekijöiden työurat ovat nykyäänkin pitkiä, monet jopa koko työuran mittaisia. Tutustu Maammekaupan Jokipiin Pellava -valikoimaan!

Asser Laurila perusti vain 21-vuotiaana nykyisen tehtaan paikalle sahan, koska sijainti sopi hyvin tukkien uittamiseen Jalasjokea, Kyrönjoen ylähaaraa pitkin. 1930-luvulla yritys aloitti sahauksen lisäksi myös kotimaisen villan kehruun ja 1940-luvulla mukaan tuli kotimaisen pellavan kehruu.

1960-luvulla Jokipiissä alettiin keskittyä pellavakankaiden kutomiseen ja niinpä perustettiin oma ompelimo ompelemaan kankaista valmiita tuotteita markkinoille. 1970-luvulla oma mittava tuotekehitys ja tuotesuunnittelu olivat jo arkipäivää.

Jokipiin Pellavassa ollaan erityisen ylpeitä siitä, että yritys työllistää yli 20 suomalaista huippuosaajaa tehtaallaan Jokipiissä, johon koko yrityksen tuotanto keskittyy. Vuosikymmenten aikana yritys on pystynyt kehittämään itselleen erikoisosaamisen sauna-, pöydänkattaus- ja keittiötekstiilien valmistukseen pellavasta. Jokipiin Pellava on ajan hermolla, sillä sen tuotantoprosessi on joustavaa sallien pientenkin sarjojen valmistuksen asiakkaan toivomusten mukaan sekä mahdollistaen lyhyet toimitusajat.

Jokipiin Pellavan tärkeimmät arvot ovat luotettavuus, perinteisyys, joustavuus, ekologisuus, hyvä laatu ja toisista välittäminen. Näitä arvoja noudattaen Jokipiissä syntyy erinomaista kotimaista laatua. Kun perheyritys on toiminut jo lähes sata vuotta, on selvää, että sen historiaan mahtuu monia muutoksen tuulia ja kirjavia vaiheita, mutta sama intohimo tekemiseen ja usko tulevaan yhdistää yrityksen koko tähänastista tarinaa.

Jokipiin Pellava on aina käyttänyt maan parhaita suunnittelijoita ja niinpä asiakas voi aina luottaa siihen, että tuotteet ovat hyvännäköisiä, käytännöllisiä ja kestävät aikaa.

Jokipiin Pellavassa halutaan, että yrityksen ekologinen jalanjälki on mahdollisimman pieni. Tämän vuoksi päivittäisissä toiminnoissa otetaan aina huomioon ympäristöä säästävät asiat. Kaikki tuotteet ovat ympäristöystävällisiä. Tuotantoprosessissa syntyvä lämpö hyödynnetään tuotantotilojen lämmittämisessä, eikä valmistuksessa käytetä mitään kemikaaleja. Pellavakankaan viimeistelyssä käytetään ainoastaan kuumaa vesihöyryä kankaan sileyden aikaansaamiseksi.