Detria Arbutin

Detria Oy on rovaniemeläinen vuonna 1996 perustettu yritys, joka valmistaa luontaiskosmetiikka- ja hoitotuotteita kansanparannusperinteestä tunnetuista lappilaisista yrteistä.

Yrityksen tuotteet perustuvat omaan tuotekehitys- ja tutkimustyöhön sekä kansanperinteessä tunnettujen, hoitavien yrttien hyödyntämiseen luonnonkosmetiikassa. Palkittujen yrttivalmisteiden taustalla on halu yhdistää nykyaikaista bioteknologiaa perinteeseen ja kokemusperäiseen tietoon, ja valmistaa näin mahdollisimman tehokkaita ja turvallisia hoitotuotteita, jotka soveltuvat nykyihmisen käyttömieltymyksiin.

Pohjoisen kansat ovat käyttäneet rohdosyrttejä monenlaisiin vaivoihin jo kauan ennen nykyaikaista lääketiedettä. Monen yhä käytössä olevan lääkeaineen taustalla on kauan rohtona käytetty yrtti ja siitä kertynyt kokemus sekä perimätieto.

Tähän tietämykseen yhdistetty nykyaikainen bioteknologia, tutkimus- ja tuotekehitystieto sekä puhtaassa pohjoisen luonnossa kasvaneet raaka-aineet tekevät Detrian kosmetiikka- ja hoitovalmisteista ainutlaatuisia, tehokkaita ja turvallisia käyttää.

Lapin luonnon ankarat olosuhteet ovat jalostaneet vuosituhanten saatossa kasvit kestämään haasteelliset kasvuolosuhteet. Tästä syystä Lapin yrtit sisältävät muualla kasvaneisiin verrattuna poikkeuksellisen paljon tehoaineita, joita hyödynnetään Detrian tuotteiden valmistuksessa.

Detria käyttää tuotteisiinsa ainoastaan puhtaasta suomalaisesta luonnosta, Lapin ns. luomukeruaalueilta kerättyjä yrttejä.