MaammekauppaMariaRunolablogi2

Maailma – merkonomi on valmis, oletko sinä?

Ajattelin aloittaa koko setin kliseisellä lausahduksella – miten aika voi mennä näin nopeasti! Kliseiset sanonnat kuitenkin ovat toisinaan totta, kuten tässäkin tapauksessa.

Haluan ehdottomasti kiittää aidosti Jarkkoa. Maammekaupan harjoittelijan pestin napattuani sain tehdä monipuolisia työtehtäviä. Tällaiselle hieman välillä seinillekin sinkoilevalle jänikselle se on ollut lievästi ilmaistuna jees. Heitetään siis juttuun jo seuraava kliseinen sanonta – vaihtelu virkistää!

Olen saanut olla mukana verkkokaupan kehittämisessä. Ideoita olen viljellyt tasaiseen tahtiin ja voi sitä ilon tunnetta, kun jokin idea on ollut toteuttamisen arvoinen. Olen tarinoinut tuotekuvauksiin ja myös Instagram ja Facebook ovat saaneet minusta osansa. On kuvattu, pakattu ja postitettu ihan oikeita verkkokauppatilauksia.

Pakko muuten mainita, että ette aavistakaan, miten onnelliseksi olette tämän harjoittelijan tehneet tilauksillanne. Pakkaamisen ja toimittamisen ilo on ollut suunnaton, kun on saanut lähettää Suomessa valmistettua laatutavaraa uuteen kotiin toivoen, että myös vastaanottaja ilahtuu.

MaammekauppaMariaRunolablogi5

Harjoittelujaksoni aikana avasimme viikoksi Maammekaupan ensimmäisen Pop Up myymälän. Sain myös kunnian edustaa Maammekauppaa Laitilan Energiapäivillä. Kiitettävän kiva pesti harjoittelijalle, ettenkö sanoisi.

Miten se kutakuinkin neljä ja puoli kuukautta sitten on sujunut? Ei vastata tyypilliseen tapaan ihan hyvin, vaan tehdään poikkeus ja sanotaan, että hyvin.

Tavoitteet, jotka asetin opintojen alussa täyttyivät kaikki. Taival, jossa kuljin lähes ympäri vuorokauden joko harjoittelijan, opiskelijan tai äidin roolissa ei ollut kevyin mahdollinen, mutta kieltämättä nyt vieno hymy valtaa suupielen.

Valmistun pelkin kiitettävin. Muutaman huuleen puraisun jälkeen voin olla nyt tyytyväinen, että se huuli joutui puraistuksi. Enää en seiso peilin edessä hokien ”senkin syntymätyperys”. Vaikka toki siitä minulle yhä vitsaillaan, että suodattimissani on joskus pienten reikien sijaan aukko tai pohja puuttuu kokonaan.

MaammekauppaMariaRunolablogi6

En tiedä, onko kuitenkaan haitaksi, että suodattaa ja imee itseensä lähinnä ne itselle oikeasti merkitsevät asiat ja tiedot. Käytän tallennustilani mieluummin hyötykäyttöön, kuin kuormittaisin sen esimerkiksi uutisilla tai aiheilla, joista en hyödy millään tavalla ja joita maailma on pullollaan. Itse tahdon poimia ne kirsikat kakun päältä.

Nyt 27-vuotiaana puolitoista vuotiaan pojan äitinä näytin nimeltä mainitsemattomat närhen kapistukset itsestäni riippumattomille syille, jotka heikensivät lukion koulumenestystä. Saatan jopa miettiä, että ehkä minulla onkin maailmalle jotakin annettavaa – toivottavasti ennen kaikkea pojalleni.

Ennen asteluani Maammekaupan riveihin mielessäni oli pyörinyt haave. Haaveilin verkkokaupan perustamisesta. Jotenkin tunsin yhteyttä mielikuvaan verkkokaupan pitäjänä niin henkisesti kuin fyysisestikin.

Onko mielipiteeni sitten muuttunut harjoittelu aikana? Ei. Käsitykseni verkkokaupan pidosta ei ole muuttunut, vaikkakin toki jalostunut paljon ja hyvä näin. Käsitykseni yrittämisestä on vain vahvistunut, jos se nyt vielä voi vahvistua yrittäjäperheeseen syntyneellä. Ja pakko myöntää, että Maammekaupasta tuli itselleni tärkeä verkkokauppa.

MaammekauppaMariaRunolablogi4

Moni varmasti pohtii, juoksenko nyt torille huutaen ”I am a champion”! Voi olla, että hehkutan asianmukaisesti välitavoitteeni saavuttamista. Mutta uskon myös sanontaan ”niin kauan kuin näkee itsessään kehitettävää, on mahdollisuus kehittyä”.

Harjoitteluni toiseksi viimeisenä päivänä sain kokea vielä yhden huikean kokemuksen. Vietimme nimittäin Jarkon kanssa päivän Helsingissä #EMeet Nordicissa, joka on verkkokauppiaille suunnattu tapahtuma. Ei voi kuin ihailla mestareita. Upeaa, kun joku on hyvä siinä, mitä tekee ja haluaa myös jakaa oppimaansa muille. Iso peukku ja kiitos!

Tästä on enemmän kuin hyvä jatkaa kohti seuraavia haasteita. Maammekaupalle, sen kauppiaalle ja kauppiaan perheelle toivon jatkossakin menestystä ja ilon, onnen ja jännityksenkin hetkiä. Jos emme tapaa muutoin, niin ainakin aion seurata tuon hieman kaveriksikin muodostuneen verkkokauppayrittäjän päähänpistoja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Meidän poppoo suosittelee