Menu

Maammekaupan taidegalleria – Taidetta keskellä Laitilaa

Elina Jasun näyttely Maammekaupan galleriassa

Maammekaupan kivijalkamyymälästä löytyy myös taidegalleria, jossa on esillä vaihtuvien taiteilijoiden töitä.

Kaikki lähti runoilija-elämäntapataiteilija Heli Laaksosen ideasta. Maammekauppa on tehnyt alusta alkaen kaiken vähän eri tavalla, kuin muut. Niinpä tälläkään kertaa ajatusta taidegallerian perustamisesta ei pohdittu kovin kauaa.

Idean äiti Heli Laaksonen näki Maammekaupassa mahdollisuuden tuoda nykytaiteen ihmisten arjen keskelle sille hyvin luonnollisessa tilassa.

– Heti ko mää näin Maammekaupa uusien tiloje korkiat, valosat akkunat, mul tul miäle, et tääl vast pääsis taireteoksetki oikeuksihis. Taitte näkemine keskel päivä, arkiste askareitten keskel virkistä, viä ajatukset uusil uril. Galleriois o usse se onkelma, et on kallist pittä henkilökuntta esittelemäs teoksi. Kosk Maammekaupas o joka tapaukses virkunen kauppias paikal, hän voi siin samas anta mahrollisuuren taireteoste ja yleisön kohtamisel. Kiinnostava nährä, mitä nykytaiteilijoi tule viäl Laitlas esitellyks!

Ensimmäisenä esillä oli huhti-toukokuussa 2019 Hellapuu-vaatebrändin luoneen raumalaisen Milona Sadekallion teoksia. Milona Sadekallio ei näe itseään taiteilijana, vaan ”mielen kiemuroiden kuvien rakentajana”, sillä teoksia syntyy vain valtaisien tunne-kokemuksien saattelemana.

– Kuvien synty-prosessi on niin henkisesti alastoiva, etten aiemmin ole juurikaan uskaltautunut teoksiani missään esittelemään. Kun asettaa julki jotain niin syvästi henkilökohtaista, on se ihan pirun pelottavaa, Sadekallio toteaa.

Heli Laaksosen taidenäyttely järjestettiin galleriassamme 12.6.-31.8.2019. Hyvän mielen teoksia käytiin ihastelemassa kaukaakin ja näyttely kirvoitti paljon naurua ja hyviä keskusteluja.

Heli Laaksosen taidenäyttely

Kolmantena Maammekaupan galleriassa esittäytyi Liedossa asuva kuvittaja Elina Jasu, joka on tehnyt kuvituksia muun muassa postikortteihin, lehtiin ja kirjoihin. Suomen Postikorttiyhdistys Apollo on valinnut hänet vuoden 2019 postikorttitaiteilijaksi.

Joulunalusaika 2019 vietettiin iki-ihanan Ritva Vasaman taideteoksia ihastellen. Ritva Vasama on eläkkeellä oleva lastenohjaaja ja kuvataiteilija. Hän on kuvittanut mm. lapsille suunnattuja tarinoita ja tehtäväpalstoja. Vasama tunnetaan naivistisesta taiteestaan, kauniista postikorteistaan ja yksityiskohtaisen tarkasti maalatuista puisista koruistaan. Kansainvälistä arvostusta Vasama on saanut seimillään, joiden hahmot hän on työstänyt luonnosta löytämistään puunkappaleista.

Maammekaupan näyttelyssä esillä oli useita enkeliaiheisia töitä, jotka ovat ihastuttaneet jo vuosikymmenet katsojia. Enkelitöiden lisäksi näyttellä oli luonnollisesti muutama seimi sekä kauniita lintuteoksia.

Kaupassa kun ollaan, ovat kaikki taideteokset Maamekaupan taidegalleriasta aina heti ostettavissa pois seiniltä. Teokset löytyvät myös verkkokaupastamme.

Puhuttelevia teoksia löydät tauluosastoltamme.