Suomessa valmistetut lastenvaatteet - Lista kotimaisista valmistajista

Suomessa valmistetut lastenvaatteet – Lista kotimaisista valmistajista

Suomessa valmistetut lastenvaatteet ovat hyvin kiinnostava aihe silloin, kun itselle tai lähipiiriin tulee pienokaisia. Ilahduttavasti uusia lastenvaatevalmistajia aloittaakin jatkuvasti.

Listasin alle kaikki tietämäni Suomessa lastenvaatteita ja asusteita valmistavat tuotemerkit. Nyt on pakko myöntää, että todennäköisesti listalta puuttuu vielä iso määrä tuotemerkkejä. En tiedä olenko enää ollenkaan pysynyt kehityksessä mukana… Auttakaa siis miestä mäestä ja vinkatkaa listalta puuttuvia lastenvaatemerkkejä, jos niitä tulee mieleen.

Otin nyt tähän listalle valmistajia mukaan hyvin laajasta tuotekirjosta. Mukaan tulivat myös esimerkiksi monenmoiset asusteet ja kestovaippatuotteet. Haluaisin kovasti pitää siitä kiinni, että kaikilla listalla olevilla tuotemerkeillä löytyy jokin kiinteä verkkosivu, joiden kautta tuotteisiin pääsee tutustumaan, jotta listan luettavuus säilyy hyvänä jatkossakin.

Toivottavasti tämä listaus auttaa mahdollisimman monia löytämään Suomessa valmistetut lastenvaatteet ja -asusteet. Olisi mukavaa, jos listaus tekisi suomalaisen valmistuksen suosimisesta edes vähän helpompaa.

Otapa hetki aikaa ja ihastele listan valmistajilta löytyviä vaatteita tarkemmin. Vinkkaa vaikka kotimaisista lastenvaatteista kavereillesikin!

Käy muuten ihmeessä tutustumassa myös Maammekaupan Suomessa valmistettujen lastenvaatteiden valikoimaan.

Aaretti, Kirkkonummi (housut, mekot, pipot, puserot, T-paidat)

Hauskuus ja käytännöllisyys samassa vaatteessa loivat idean Aaretti- lastenvaatteille. Jokainen vaate suunnitellaan ja valmistetaan uniikkina käsityönä Kirkkonummella.

Ainola®, Ranua (bodyt, housut, mekot, paidat)

Kotimaiset Ainola® -tuotteet henkivät iloa, raikkautta ja hyväntuulisuutta. Suunnittelussa ja valmistuksessa kiinnitetään huomiota mallien hyvään istuvuuteen, käyttömukavuuteen ja kestävyyteen. Kaikki Ainola® -vaatteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa.

Autioneule, Kankaanpää (bodyt, haalarit, housut, jumpsuitit, kietaisunutut, legginsit, paidat, pipot, pyjamat, tumput, tunikat)

Aution Neule käyttää tuotteissaan 100 % puuvillaa tai luomupuuvillaa asiakkaiden toiveiden mukaan. Tuotteet ovat yksivärisiä pienten lasten perinteisiä vaatteita. Kankaat kudotaan, värjätään ja ommellaan Suomessa. Tuotteiila on Avainlippumerkki.

Bellapuu, Mäntsälä (pipot)

Suomessa valmistettuja pipoja.

Chas, Raisio (hameet, housut, jakut, liivit, mekot, paidat)

Yksilöllisiä, Suomessa suunniteltuja ja valmistettuja lastenvaatteita arkeen sekä juhlaan. Chas -lastenvaatteet pysyvät siisteinä pitkään ja ovat helppoja huoltaa. Kaikki vaatteet valmistetaan luonnonmateriaaleista; puuvillasta, pellavasta ja ramista. Kankaiden valinnat on tehty käyttötarkoitus, ekologisuus ja materiaalien kestävyys huomioiden. Kaikki  Chas -vaatteiden materiaalit hankintaan Suomesta.

Costo, Helsinki (pipot, hatut, huivit, reput, käsineet)

Osa Coston tuotteista on Suomessa valmistettuja. Suurella intohimolla perustettu Costo on saanut alkunsa vuonna 2006.

ElinaWee, Uusikaupunki (bodyt, haalarit, hameet, housut, huivit, mekot, paidat, pipot, tunikat)

Iloisia vaatteita aikuisille ja lapsille. Ja vähän jotain muutakin pientä. Ompelee pääasiassa tilauksesta, mutta joitakin satunnaisia valmiitakin ompeluksia on myynnissä.

Elsa Pitkänen Ky, Kuopio (rukkaset)

Elsa Pitkänen Ky:llä on yli 40 vuoden kokemus lasten rukkasten valmistuksesta. Satu -rukkaset on suunniteltu erityisesti päiväkoti-ikästen käyttöön. Ne ovat vettähylkivät, suojaavat erinomaisesti tuulelta ja pitävät pikkuiset kädet lämpiminä kovemmillakin pakkasilla. Avainlippu-tuote.

EnglaCharlotta, Kemiö (juhlamekot, juhlapuvut)

Ateljé Rosenblad valmistaa tilauksesta EnglaCharlotta tuotemerkillä upeita lasten juhlavaatteita tytöille ja pojille.

For Minis And Mommies, Helsinki (hameet, legginsit, mokkasiinit, paidat, pipot, rusetit)

Käsin valmistettuja lastenvaatteita, asusteita sekä mokkasiineja.

Gugguu, Tampere (lapaset, pipot)

Suomessa lastenvaatteeita suunnittelevan Gugguun mallistosta löytyy myös Suomessa valmistettuja merinovillaisia pipoja ja lapasia. Muiden vaatteiden tuotanto tapahtuu Baltiassa.

Hahtuvahullu, Mikkeli (harkkahousut, kestovaippatuotteet)

Kotimaisia käsintehtyjä kestotuotteita.

Harajuku, Kemi (hameet, mekot, pipot)

Harajuku on kemiläinen yritys, jonka nimen takaa löytyy laadukkaita kotimaisia vaatteita suunnitteleva ja käsityönä valmistava ompelijatar.

Hattuli, Petäjävesi (hatut, paidat, pipot, tunikat)

Hattulin pääperiaatteena on, että hattu istuu hyvin, suojaa korvia ja näyttää hyvältä. Tuotteita valmistetaan piensarjoina, joten ne ovat lähes uniikkeja. Kaikki tuotteet ovat kotimaista käsityötä.

Hieno Hilma, Helsinki (mekot)

Hieno Hilma värjää, painaa, kirjoo, aplikoi sekä yhdistelee ennakkoluulottomasti erilaisia materiaaleja ja tekniikoita. Näin syntyy iloisia ja persoonallisia tuotteita. Suomalaista käsityötä.

HiiA, Kuopio (hameet, hatut, housut, mekot, takit)

HiiA tuotteet ovat pääasiassa kierrätysmateriaaleista valmistettuja tuotteita. Mallit ovat reiluja ja väljiä, joten ne sopivat monenlaisille lapsille.

Hillaclothing, Jyväskylä (bodyt, haalarit, housut, kypärämyssyt, legginsit, mekot, paidat, pipot, tunikat)

Kotimaiset Hillaclothing lastenvaatteet

Hilla Clothing -vaatemallisto on suunniteltu ja valmistettu täysin Suomessa. Myös kaikki kankaat valmistetaan ja painetaan Suomessa. Tuotteille on myönnetty suomalaisesta työstä kertova Avainlippu -merkki.

Huopatehdas J.Alho, Jämsä (huopatennarit, huopatossut)

Alhon suvun huopatehdas on aloittanut toimintansa vuonna 1927. Huopatehdas on ollut samalla perheellä koko ajan ja on aina taukoamatta tähän päivään asti toiminut huopatossujen valmistajana.

Husky, Kemi (kypäräpipot)

Husky Oy on valmistanut pipoja Suomessa jo vuodesta 1981 lähtien. Yrityksen nykyaikaiset tuotantotilat sijaitsevat Kemissä, jossa Husky-tuotteet valmistuvat kokonaisuudessaan omalla tehtaalla – aina mallisuunnittelusta lopputarkastukseen saakka. Näin varmistuu Husky-tuotteiden erittäin korkea laatu.

IhanaSopu, Vantaa (bodyt, housut, legginsit, paidat, takit)

Piia Partanen suunnittelee ja valmistaa yhdessä hyvin yhteistyökumppaneidensa kanssa laadukkaita vaatteita sekä asusteita laatutietoisille ja kotimaista käsityötä arvostaville. IhanaSovun arvojen tärkeimpiä asioita ovat materiaalien laatu ja eettisyys. Tästä seuraa laadukkaasti kotimaassa valmistettu käsityö.

Iitukka, Muonio (bodyt, housut, kylpytakit, mekot, paidat, potkuhousut, unihaalarit.

Lastenvaatteita lapista.

Iloinen Kettuliini, Kiiminki (mekot, paidat)

ILOinen KettuLiini on pieni Koti- ja verkkokauppa, jonka kaikki vaatteet suunnitellaan ja ommellaan itse. Kankaiden kuosikuvat ovat Leena Renkon ja Annika Nykäsen suunnittelemia.

ILONA rantasalmi, Rantasalmi (bodyt, mekot, paidat, pipot, tunikat, yöpuvut)

Mukavia, värikkäitä, rentoja ja ennen kaikkea kestäviä vaatteita Rantasalmelta Etelä-Savosta. Kaikki tuotteet valmistetaan yrityksen omassa pienessä ompelimossa.

Ipana Aitta, Äänekoski (hatut, mekot, paidat, takit)

Ipana Aitta valmistaa pieniä eriä yksilöllisiä kotimaisia lastenvaatteita.

Jaana Huhtanen Design, Hämeenlinna (pipot, sukat)

Jaana Huhtanen Design on vuonna 1999 perustettu hämeenlinnalainen neulealan yritys, joka palvelee neulesuunnittelun ja -valmistuksen saralla eri tavoin. Asiakkaita ovat niin yksityiset henkilöt, kuin yritykset ja yhdistyksetkin. Jaana Huhtanen haluaa tarjota asiakkailleen yksilöllisiä, laadukkaita, kotimaisia sekä ajattomia neuletuotteita.

Jadena, Espoo (harkkahousut, kestovaippatuotteet)

Käsityönä valmistetut kestovaipat ja muut kestotuotteet. Kaikki Jadena -tuotteet on suunniteltu ja valmistettu Suomessa.

Johanna K. Design, Taivassalo (haalarit, myssyt, kaulurit, vanttuut)

Johanna K. Design on perustettu vuonna 2004. Kaikki tuotanto neuloksesta valmiiseen tuotteeseen tapahtuu Johanna K. Designin tehtaalla Taivassalossa.

Kauneve, Helsinki (lapaset, myssyt, tupsulakit, tuubihuivit, villahaalarit, villatakit)

Kauneve suunnittelee ja valmistaa kauniita ja iloisia vaatteita ja asusteita mukavuutta rakastaville lapsille sekä laatua ja eettisyyttä arvostaville aikuisille. Kaikki Kauneven tuotteet valmistetaan Suomessa.

Kivat, Tampere (haalarit, lapaset, sormikaat, pipot, takit, tuubihuivit)

Kivat-tuotteet syntyivät tarpeesta löytää luonnonmateriaaleista tehtyjä lastenvaatteita herkkäihoisille lapsille. Kivat- tuotteet on suunniteltu ja pääosin valmistettu Suomessa merkin synnystä lähtien, jo yli 30 vuoden ajan.

Kotiommel, Lohja (pipot)

Kotiompelimo jossa valmistuu laadukkaita vaatteita, sisustustuotteita, kasseja ja muuta kivaa.

Lempituote, Salo (housut, haalarit, käsineet, huivit, pipot)

Lempituotteet valmistetaan Suomessa, suurimmaksi osaksi Salossa. Yritys valmistaa tuotteita lähinnä tilaustyönä, myös asiakkaiden omista kankaista, mutta tarjoaa verkkokaupassaan myös valmiita tuotteita.

Lil Jo & Vilja, Turku (legginsit, mekot, paidat)

Lil Jo & Vilja on suomalainen lastenvaatemerkki, joka syntyi perustajan intohimosta vaatesuunnitteluun ja yrittäjyyten. Vaatemerkin tuotteet valmistetaan Turussa yrityksen omassa ompelimossa sekä paikallisilla alihankkijoilla.

Luppaset, Kuopio (haalarit, hameet, legginsit, paidat, pipot)

LUPPASET on KaroLuo Oy:n ja Siluettiverstaan yhteinen vaatemallisto, joka pohjautuu verstaan tuotteisiin ja muotokieleen.

Maitotyttö, Jämsä (bodyt, housut, kestovaipat, paidat, potkuhousut, tunikat)

Maitotyttö Mini -lastenvaatevalikoimasta löytyy lapsille iloiset ja kestävät vaatteet. Ne valmistetaan käsityönä Suomessa.

Mamago, Laihia (huivit, pipot)

Yksilölliset mamaGo-design tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Jokainen mamaGo tuote on tehty tarpeeseen ja testattu testiryhmän toimesta käytännössä toimiviksi ja sopiviksi kaikenikäisille lapsille ja lapsenmielisille.

Marlon, Kalajoki (bodyt, housut, myssyt, paidat, potkuhousut)

Marlonin vauvanvaatteiden valmistus langan jälkeen valmiiseen tuotteeseen asti tapahtuu kokonaan Suomessa. Kaikille Marlonin tuotteilla on myönnetty avainlippu oikeudet.

Melli Ecodesign, Jyväskylä (bodyt, haalarit, hameet, housut, hupparit, keskosvaatteet, kypärämyssyt, legginsit, mekot, paidat, pipot, takit, tunikat)

Kotimaiset MelliEcodesign lastenvaatteet

Melli EcoDesign -lastenvaatemerkki panostaa vahvasti kotimaisuuteen. Vaatteiden suunnittelu, kankaan valmistus ja painanta sekä ompelu tehdään Suomessa kotimaisia materiaaleja käyttäen.

Merineule Oy, Kustavi (legginsit, paidat, pipot, villahaalarit, villahousut)

Merineuleen tuotteissa käytetään Suomessa valmistettuja neuleita, joissa on mahdollisimman paljon luonnonmateriaaleja, kuten villaa ja puuvillaa. Kaikki tuotteet suunnitellaan ja ommellaan yrityksen omissa toimitiloissa eli tuotteet ovat taatusti kotimaisia.

Mia-Tuote Oy, Tampere (liikuntavaatteet)

Mia-Tuote Oy valmistaa urheiluvaatteita omilla tuotemerkeillään DanceStar®Collection ja Sportfire® . Mallistot valmistetaan alusta loppuun Suomessa käyttäen vain laadukkaimpia materiaaleja.

Modakidz, Luoto (bodyt, housut, legginsit, potkupuvut, puserot, tunikat)

ModaKidz on tuotemerkki, jonka valmistus tapahtuu Luodossa, länsi Suomessa. Tuotteet on valmistettu kokonaisuudessaan Suomessa.

Mollavauva, Espoo (kastemekot, kestovaipat, pipot, uimavaipat)

Kaikki Mollavauva- tuotteet valmistetaan kotimaassa kankaiden ja tarvikkeiden laadusta tinkimättä. Ompelijat ovat kokeneita ammattilaisia ja he ovat ommelleet Mollavauva tuotteita jo useita vuosia.

Momel, Oulu (tunikat)

Kotimainen ommel ja Ekodesign puoti. Yrityksen kankaat on tuotettu eettisesti ja kestävästi, myrkyttömästi ja mahdollisimman kotimaisesti. Kuosit ovat Elina Lappalaisen tai suunnittelija Jessica Pennasen käsialaa.

Musko Design, Espoo (tossut, tupsuhatut)

Musko Design on syksyllä 2013 perustettu yritys, joka valmistaa asusteita lapsille ja aikuisille.

Myllymuksut, Juupajoki (bodyt, haalarit, housut, jumpsuitit, kerrastot, kestovaipat, paidat, pipot, potkuhousut, tumput, tunikat, töppöset)

Myllymuksut Oy on monipuolinen suomalainen yritys, jonka valikoimaan kuuluvat laadukkaista, mukavista ja turvallisista kankaista valmistetut vaatteet ja asusteet koko perheelle. Yritys sijaitsee Pirkanmaalla Juupajoella, josta käsin se palvelee asiakkaita verkkokaupan välityksellä ja persoonallisessa, navettaan remontoidussa Muksupuodissa.

Myrfolk, Vaasa (pipot, bodyt, t-paidat, mekot, hameet, housut, potkupuvut, tuubihuivit, ruokalaput, yöasut)

Myrfolk on vuonna 2015 perustettu yritys, joka valmistaa kestäviä ja ympäristöystävällisiä vaatteita lapsille. Vaasassa valmistetuissa vaatteissa on panostettu erityisesti niiden käyttömukavuuteen, tyylistä tinkimättä.

Myssyfarmi, Kyrö (myssyt)

Myssyfarmi on palkittu luomutila ja kansainvälistyvä ekodesign-yritys Pöytyän Vistolan kylältä. Kaikki myssytuotteet on neulottu käsin Pöytyällä myssymummojen, paikallisten isoäitien puikoissa.

Napikas, Kärsämäki (bodyt, haalarit, hameet, housut, hupparit, paidat, pipot, takit, tunikat)

Napikas on vuonna 2005 perustettu perheyritys, joka valmistaa ihastuttavia ja käytännöllisiä lastenvaatteita.

Nevertex Oy, Yli-Ullava (pipot)

Nevertex Oy on aidosti kotimainen neulealan perheyritys, jossa sekä suunnittelu että tuotanto tapahtuvat kotisuomessa, paikallisten ammattilaisten käsissä. Käytettävät neulokset valmistetaan tehtaan omassa neulomossa viimeisintä neulontateknologiaa hyödyntäen. Neulonnan jälkeen kankaan käsittely, tuotteen valmistus ja myyntikunnostus tapahtuvat myös saman katon alla Nevertexin omissa tuotantotiloissa.

Nona k, Helsinki (juhlamekot, legginsit, mekot)

Nona K Oy on vuonna 2016 perustettu vaatetusalan yritys, joka on erikoistunut lasten juhlavaatteisiin. Kaikki tuotteet ommellaan huolella, rakkaudella ja kunnioittaen suomalaista käsityötä.

Nopsupopsu, Sastamala (housut, hupparit, legginsit, lippikset, mekot, pipot, tuubihuivit)

Laadukkaita ja kauniita Suomessa valmistettuja asusteita ja vaatteita.

Nosh & Kivat, Hämeenlinna (pipot, villahaalarit, villahousut, villatakit)

NOSH & KIVAT villavaatemallisto on syntynyt kahden suomalaisen yrityksen yhteistyössä. NOSH värimaailma ja graafinen ilmaisutapa on toteutettu kotimaassa valmistetuissa KIVAT -tuotteissa, yhteistyömallistona.

Nuppari, Pöytyä (paidat)

Nuppari suunnittelee, painaa ja ompelee persoonallisia ja pitkäikäisiä paitoja.

Nuttu-Liina, Turku (hameet, housut, lakit, mekot, potkuhousut, takit)

Nuttu-Liinan tuotteet ovat uniikkeja tai hyvin pieniä sarjoja ajattomia ja persoonallisia, massatuotannosta poikkeavia lastenvaatteita. Vaatteet valmistetaan luonnonmateriaaleista ja mahdollisimman suuri osa raaka-aineista on kierrätettyä.

Omama, Kotka (housut, huivit, kestovaippatuotteet, paidat, pipot, tunikat)

Omama -tuotteet valmistetaan yksilöllisesti käsityönä Kotkassa pääasiassa kotimaisista kankaista.

Omin, Seinäjoki (housut, jumpsuitit, kaulurit, mekot, paidat, pipot)

Omin on kahden naisen perustama kotimainen design-alan yritys, jonka kaikki tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa.

Ommellinen, Jyväskylä (housut, legginsit, mekot, paidat, tunikat)

Ommellinen tuottaa rohkeita, iloisia ja näyttäviä kuoseja ja vaatteita. Ommellisen kuosit syntyvät taitavien suomalaisten suunnittelijoiden käsissä ja vaatteet leikataan, ommellaan ja viimeistellään alusta loppuun Ommellisen omissa tiloissa.

Onnikas, Tampere (kestovappatuotteet)

Onnikkaan kestovaippatuotteet valmistuvat lämmöllä ja taidolla kotiompelimoissa.

Otus ateljee, Tuusula (hameet, housut, hupparit, paidat, tunikat)

OTUS on yhden naisen yritys pääkaupunkiseudulta, joka käyttää materiaaleina mahdollisimman paljon kierrätettyä, kotimaista ja luomua.

Paapero, Kemijärvi (bodyt, housut, hupparit, lakit, legginsit, mekot, paidat, pipot, takit, tunikat, ulkoiluhaalarit, ulkoilutossut)

Paapero esittely

Paaperon tuotteissa yhdistyvät suomalainen muotoilu, ainutlaatuiset luonnonläheiset kuosit, suomalainen ompelutyö ja kotimaiset materiaalit. Lapsen huomioivat Paapero-tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan alusta loppuun Suomessa (Suomen Lapissa). Paaperolle on myönnetty Design from Finland –merkki vuonna 2015.

Paccas, Kokkola (nahkakintaat)

Paccas on syntynyt unelmasta, jossa yhdistyy neljän sukupolven yli karttunut ammattitaito sekä halu nähdä käsineet uudessa valossa. Jokainen käsine on Suomessa suunniteltu ja huolella valmistettu tarkoin valituista materiaaleista. Paccas haluaa vaalia ainutlaatuista, katoavaa kädentaitoa ja siksi kaikki tuotteet valmistetaan Pohjanmaalla Suomessa.

PaaPii Design Oy, Alaveteli (bodyt, hameet, housut, legginsit, paidat, pipot, potkuhousut, tunikat)

Kotimaiset PaaPii Design lastenvaatteet

PaaPii on omasta erottuvasta designista ja sykähdyttävistä värisävyistä tunnettu merkki, jonka valikoimasta löytyy iloisia ja värikkäitä tuotteita vauvojen, lasten ja naisten vaatetukseen sekä kodin sisustukseen. Kaikki tuotteet, kankaat, kuosit ja vaatteet ovat omaa tuotantoa ja kaikki valmistuotteet suunnitellaan ja ommellaan Suomessa.

Palmiina, Sysmä (huivit, mekot, pipot)

Palmiina valmistaa kotimaisista kankaista (pääosin teollisuuden ylijäämäkankaista) naisten- ja lastenvaatteita. Tuotteet ovat suomalaisia myös materiaaleiltaan ja tuotteissa painotetaan kotimaisuuden lisäksi niin ihmisen kuin luonnonkin kannalta ekologisiin valintoihin. Materiaalivalinnat ja vaatteiden valmistus luonnon ja ihmisten etua kunnioittaen.

Pikku-Hilla, Ranua (bodyt, hameet, housut, legginsit, mekot, paidat, pipot, tunikat)

Pikku-Hillan tuotteet valmistetaan Suomen Lapissa ammattitaitoisesti, laadukkaista materiaaleista.

PikkuLilli, Tampere (housut, huivit, pipot, tunikamekot)

PikkuLilli on suomalainen vaatetusalan yritys, jonka tuotteet valmistetaan suunnittelusta viimeistelyyn Tampereella. PikkuLillin vaatteet ja asusteet ovat yksilöllisiä, pitkäikäisiä ja mukavia käyttää. Suunnittelussa on erityisesti huomioitu vaatteen mahdollisimman pitkä käyttöikä.

Piruetti Oy, Tampere (liikuntavaatteet)

Jo yli 40 vuotta alalla toiminut Piruetti valmistaa Tampereella oman la Pirouette merkkinsä alla monipuolisesti liikuntavaatteita. Piruetin tuotteet valmistetaan vain parhaista materiaaleista, alan uusinta teknologiaa seuraten.

Pono Design, Jyväskylä (hatut, myssyt, pipot)

Pono Design on syntynyt kahden pienen lapsen äidin intohimosta ommella persoonallisia ja näyttäviä pipoja ja asusteita omille lapsille.

Punainen Norsu, Turku (hameet, housut, hupparit, mekot, paidat, takit)

Punainen Norsu  on vuonna 2004 perustettu ekologinen lastenvaatemallisto, jonka vaatteet on valmistettu kierrätysmateriaalista, sekä uusista mahdollisimman ekologisista materiaaleista. Punaisen Norsun tuotteet suunnitellaan suomessa ja myös suurin osa tuotannosta tapahtuu täällä. Trikootuotanto tehdään Portugalissa.

Riihipeikko, Järvenpää (housut, liivit, mekot, paidat)

Riihipeikkoasut on suunnitellut Tiina Kaunismäki, joka on tehnyt muotia ihanine yksityiskohtineen jo 20 vuoden ajan. Tiina Kaunismäen kädenjäljessä yhtyvät uskollisuus käsityöläisperinteelle ja tuoreiden tuulten aistimukset niin tyylissä, materiaaleissa, tulkinnassa kuin toteutuksessakin.

Royalkestot, Turku (kastemekot, kestovaippatuotteet, pipot, uimahousut)

Royalkestojen kulisseissa hääräilee kaksi puotimummoa sekä lisäksi ruuhka-aikana muutama muu apukäsi, joita yhdistää intohimo käsitöihin. Jokainen tuote valmistetaan yrityksessä omin käsin.

Ruska vaatteet, Pello (bodyt, lakit, legginsit, mekot, paidat, tunikat)

Lasten vaatheita käsityönä Suomen Lapista.

Ruskovilla, Orimattila (alusasut, bodyt, lapaset, myssyt, paidat, potkuhousut, sukat)

Luonnonkuituisia asuja ja tekstiilejä ihmisen omista lähtökohdista luontoa kunnioittaen. Ruskovilla-tuotteet syntyvät kotimaisella työllä suunnittelusta, kaavoituksesta ja materiaalin neulonnasta alkaen aina ompeluun ja viimeistelyyn saakka.

Samettisydän, Riihimäki (hatut, tossut)

Uniikit Sametti Sydän lastenvaatteet valmistuvat Riihimäellä.

Sampsukka, Joensuu (bodyt, caprit, haalarit, hameet, housut, legginsit, mekot, paidat, pipot, potkuhousut, shortsit, topit, tumput, tunikat)

Sampsukka tarjoaa lapsille korkealaatuisia ja huolella valmistettuja tuotteita, joissa on hyvä leikkiä. Kaikki vaatteet valmistetaan Suomessa.

Samurai Shop, Soini (housut, pipot, tuubihuivit)

Samurai Shopin verkkokaupasta löytyvät persoonalliset pipot ja asusteet sekä lapsille että aikuisille. Kaikki tuotteet on valmistettu käsityönä, laadukkaista materiaaleista.

Sarah Design, Kuopio (bodyt, housut, legginsit, jumpsuitit, mekot, paidat)

SARAH DESIGN on Kuopiolainen uunituore yhden naisen pyörittämä yritys joka valmistaa eettisesti laadukkaita ja hauskoja lastenvaatteita. Vaatteet suunnitellaan ja valmistetaan Kuopiossa.

Second Chance, Raasepori (bodyt, haalarit, housut, mekot, puserot)

Second Chancen vaatemallisto toteutetaan pienen sarjan tuotantona Suomessa. Jokaisen tuotteen jokainen valmistusvaihe on tehty suomalaisessa perheyrityksessä, mikä takaa sen, että tuotteet valmistaa ammattitaitoinen, aikuinen ihminen.

Sikaihana, Ylöjärvi (bodyt, hameet, housut, mekot, kypärämyssyt, lippikset, paidat, pipot, rusettipannat, tumput, tunikat, tuubikaulurit)

Sikaihana on yhden naisen yritys joka valmistaa nimensä mukaisesti aivan sikaihania vaatteita, asusteita ja tilkkupeittoja myös tilauksesta. Kaikki tuotteet valmistuvat Ylöjärvellä, missä Sikaihanalla on myös korjausompelupalvelu.

Soma Original, Siuntio (huivit, nahkarukkaset, pipot)

SOMA Original Oy on kahden naisen kesällä 2016 perustama lasten ja naisten asusteita suunnitteleva ja valmistuttava yritys, jonka kaikki ommellut tuotteet tehdään Suomessa. Mallisto on luotu käytännön tarpeiden perusteella estetiikkaa unohtamassa.

Sukkamestarit, Tampere (sukat)

Sukkamestarit on suomalainen sukkiin sekä urheilu- ja vapaa-ajan vaatetukseen erikoistunut yritys, jonka kaikki lasten sukat ovat Suomessa valmistettuja Avainlippu-tuotteita.

Superyellow, Helsinki (pipot)

SUPERYELLOW on suomalainen asustebrandi, joka suunnittelee Skandinaavisen raikkaita pipoja aktiiviseen elämään ja vapaa-aikaan, lapsille ja aikuisille. Pipot valmistetaan korkealaatuisista materiaaleista, merinovillasta ja Oeko-Tex-ja luomupuuvillasta, eettisesti ja ekologisia arvoja kunnioittaen 100% Suomessa.

Taikatuulia, Vantaa (haalarit, hameet, housut, legginsit, paidat, tunikat)

Taikatuulia on pieni, yhden hengen suomalainen lastenvaateyritys, joka myy laadukkaita ja yksilöllisiä lastenvaatteita. Suurin osa Taikatuulian tuotteista on omaa tuotantoa eli kotimaista käsityötä.

Tanssiva Lanka, Orivesi (hameet, housut, liivit, mekot, paidat, unipussit)

Tanssivan Langan Kirsikankukka -lastenvaatemallisto suunnitellaan, leikataan, brodeerataan ja ommellaan kokonaisuudessaan Suomessa.

Tarkkatikki, Laukaa (bodyt, legginsit, paidat, tunikat)

Tarkkatikin yksilöllisesti valmistetut vaatteet on tarkoitettu käytettäviksi sekä arkena että juhlana. Jokaisen vaatekappaleen on omin käsin valmistanut laukaalainen yrittäjä ja omistaja Susan Immonen.

Teelikamentten, Äänekoski (bodyt, hupparit, lätsät, mekot, paidat, pipot, tunikat)

Teelikamentten on yhden naisen yritys, joka valmistaa iloisia vaatteita, pussukoita ja muita pehmoisia tuotteita lapsille ja lapsenmielisille aikuisille käsityönä Äänekoskella.

Tesema, Nurmes (sukat)

Tesema Oy on vuonna 1989 perustettu suomalainen sukkatehdas, joka valmistaa sukkia erilaisiin olosuhteisiin. Teseman lasten mallistossa on väriä puuvillaisissa raitasukissa ja lämpöä merinovillaa sisältävissä liikuntasukissa. Sukille on myönnetty avainlippu-merkki.

Tikkerperi, Kangasala (heijastinpipot, heijastintumput)

Tikkerperi on yhden naisen käsityöyritys, jonka valikoima  keskittyy heijastaviin tuotteisiin sekä heijastimiin.

Tirsokas, Leppävirta (harkkahousut, kestovaippatuotteet)

Tirsokas on yhden naisen käsityöyritys, joka valmistaa kaikki tuotteensa käsityönä. Tirsokas on toiminut kestovaippa-alalla jo yli kymmenen vuotta.

Tmi Pipsa Harju, Sastamala (legginsit)

Tmi Pipsa Harju on vuonna 1988 perustettu vaatealan yritys, joka valmistaa vaatteita bambukuidusta.

Ullekas, Turku (hatut, mekot, paidat, pipot)

Ullekas-tuotteet pitävät sisällään Suomessa suunniteltuja ja valmistettuja uniikkeja lasten ja vähän aikuistenkin hattuja, vaatteita ja kasseja.

Valkama, Helsinki (hameet, pöksyt, lappuhaalarit, rusettipannat, tyllipannat, rusetit)

Valkama keskittyy luomaan kauniita, ekologisia, laadukkaita ja käytännöllisiä vaatteita.

Vekarat, Kotka (Bodyt, haalarit, hameet, housut, mekot, paidat, pipot, potkuhousut, tunikat)

Lastentuote Vekarat on kotkalainen lasten käyttövaatteita valmistava yritys, joka valmistaa kaikki myynnissä olevat tuotteensa itse laadukkaista materiaaleista.

Viljamin Puoti, Espoo (legginsit, mekot, pipot)

Viljamin Puodin kaikki vaatteet ommellaan Suomessa.

Vinkee, Jyväskylä (heijastinliivit, heijastinpipot)

Vinkee on suomalainen yritys, joka valmistaa hauskoja heijastinliivejä niin lapsille kuin aikuisillekin. Valikoimassa on myös pipoja isoilla heijastinkuvioilla, sekä muita heijastintuotteita. Kaikki yrityksen omat tuotteet tehdään Suomessa laadulla ja hyvällä mielellä.

Vuoriortta, Espoo (kypärämyssyt, mekot, myssyt, sukat, T-paidat)

Vuoriortta-tuotteet valmistetaan suomalaista käsityötä arvostaen luonto- ja ihoystävällisistä materiaaleista. Vuoriortta malliston ideologia perustuu hyvään oloon ja arjen kauneuteen. Suunnittelussa ja materiaalivalinnoissa keskitytään linjakkuuteen sekä aitoon mukavuuteen. Koko Vuoriortta-mallistolle on myönnetty avainlippu-tunnus.

WERKLERAY, Rauma (mekot, paidat)

Werkleray on pieni perheomistuksessa oleva designstudio, joka yhdistelee luomu- ja/tai kierrätettyjä materiaaleja graafisiin, ajattomiin ja monipuolisiin kuoseihin. Werklerayn lastenvaatteet valmistetaan ja painetaan Suomessa.

YES YES, Kurikka (housut, lakit, myssyt, paidat, pipot, puserot, takit)

Suunnittelija Leena Ujaisen suunnittelemia Suomessa valmistettuja, laadukkaita ja käytännöllisiä vaatteita leikkiville lapsille. YES YES -vaatteiden materiaalit ovat laadukkaita, värit iloisia, mallit yksinkertaisia ja huolella tuotettuja.

Suomessa valmistetut lastenvaatteet -listaus julkaistiin ensimmäisen kerran henkilökohtaisessa Kohtisuurta Unelmaa -blogissani tammikuussa 2017. Jatkossa se päivittyy ensisijaisesti Maammekaupan blogissa.

2 Kommenttia

  • Hei,
    Listalle voisi lisätä Häivän, joka valmistaa käsityönä Kuopiossa lasten tuotteita ja vaatteita. Valikoimassa lasten vaatteista on tällä hetkellä turvaistuinviitat / lasten ponchot, villatöppöset sekä pellavavaatteita. Kotisivut löytyvät osoitteesta http://www.haiva.fi

    Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Meidän poppoo suosittelee