PaaPii Design - Sykähdyttäviä kuoseja ja suomalaista valmistusta face

PaaPii Design – Sykähdyttäviä kuoseja ja suomalaista valmistusta

”Tämä on se PaaPii. Tätä on nyt kaikilla.” Tähän innostuneeseen huudahdukseen PaaPii Designin yrittäjä/muotoilija Anniina Isokangas ja PaaPii-tuotteiden myynnistä vastaava Anna Nygård törmäsivät syksyllä ollessaan messuilla esittelemässä ihania vaatteitaan.

PaaPii Design on kasvanut vähitellen mutta kuitenkin varsin nopeasti kaikkialla Suomessa tunnetuksi tuotemerkiksi. Kaikki alkoi vuonna 2011, kun muotoilija Anniina Isokangas päätti uskaltaa ryhtyä yrittäjäksi ja alkoi valmistaa alaveteliläisen keittiön pöydän äärellä lastenhuoneen sisustustuotteita ja pehmoleluja.

Vähän myöhemmin tuoteperheeseen tulivat mukaan luomupuuvillaiset vaatetuskankaat ja vuonna 2015 PaaPii toi markkinoille kangasmallistojen rinnalle ensimmäiset vauvoille, lapsille ja naisille suunnatut vaatemallistonsa. Seuraavana vuonna olikin aika saada ensimmäinen suuri tunnustus, kun PaaPii Design ja Anniina Isokangas palkittiin Suomen Yrittäjien valtakunnallisella Vuoden Nuori Yrittäjä -palkinnolla.

Heinäkuusta 2017 lähtien PaaPiin vaatetuotanto on ollut Kokkolassa PaaPiin omassa vaatetustehtaassa. Ompelimo työllistää jo 5 työntekijää ja kaiken kaikkiaan yrityksessä työskentelee 11 henkilöä.

Kotimaisuus, eettisyys ja ekologisuus ovat olleet alusta saakka PaaPiin tuotannon kulmakiviä. Materiaalina tuotteissa on aina luomupuuvillaa ja myös kankaiden väriaineet ovat herkälle iholle sopivia, turvallisen tekstiilin standardien mukaisia.

Elokuussa 2017 PaaPiin tuotantotilojen katolle asennettiin aurinkopaneelit, jotka tuottavat päästötöntä energiaa toimitilojen tarpeisiin. PaaPiin vaatemallisto valmistetaan siis kokonaan aurinkoenergialla!

Kokkola on ollut aiemmin merkittävä vaatetusteollisuuskaupunki ja PaaPiilaiset ovatkin saaneet erittäin kannustavaa palautetta uuden vaatetustehtaan perustamisesta. Tähän mennessä ompelimossa on jo ehditty valmistaa tuotteita muutamille muillekin yrityksille, mutta jatkossa tarkoitus on keskittyä yhä enemmän omaan tuotantoon.

Esitelläänpä vähän tarkemmin muutaman PaaPiilaisen ajatuksia!

Anniina Isokangas, yrittäjä ja sykähdyttävien kuosien suunnittelija

Olen Anniina Isokangas, PaaPii Design Oy:n toimitusjohtaja ja muotoilija sekä kahden lapsen äiti Alavetelistä. Me avasimme heinäkuussa oman ompelimon ja sen myötä olen yrittäjänä saanut eteeni paljon uusia haasteita ja myös mielenkiintoisia uusia työtehtäviä on tullut lisää.

Näiden uusien työtehtävien kautta eteen tulee tietysti uusia yllättäviäkin asioita joka päivä, mutta suuremmilta katastrofeilta on onneksi säästytty. Kiitos siitä kuuluu ompelimossamme työskenteleville pitkän linjan ammattilaisille.

Olen keskittynyt viime aikoina yhä enemmän omien tuotteiden sekä tuotannon suunnitteluun. Vuonna 2011 PaaPii Designia perustaessani ei käynyt kyllä mielessänikään, että kuuden vuoden kuluttua pyörittäisin omaa ompelimoa. Tarkoitus oli alkuun työllistää vain itseni.

Ulkomailla valmistaminen ei ollut meille koskaan vaihtoehto. Suomessa valmistaminen merkitsee minulle laatua ja joustavuutta, vastuullista ja eettistä tuotantoa sekä työllistämistä. Tavoitteenani on, että PaaPii Design saavuttaa vakaan aseman kotimaisena vaatetuottajana. Myös uudet tuoteryhmät ja materiaalit kiinnostavat kovasti.

Anna Nygård, myymistään tuotteista ylpeä myyntitykki

Minä olen Anna Nygård, tekstiili- ja vaatetustekniikan insinööri (yamk) sekä kahden lapsen äiti Kokkolasta. Minusta on ollut hienoa hypätä mukaan myymään Suomessa valmistettua vaatetta, kun tietää tarkkaan vaatteen alkuperän sekä sen valmistuksen eri vaiheet.

Voin milloin tahansa käydä katsomassa, mitä tuotteita ompelimossa valmistuu ja milloin voimme toimittaa niitä asiakkaille. Tuotteiden logistiikka vaatetehtaasta varastoon on yhden oven verran. Kotimaisuus onkin yksi hienoimmista asioista PaaPiilla.

Muita työni parhaita puolia ovat aivan paras työyhteisö ja ilmapiiri, monipuoliset työtehtävät, ja avoin keskustelu työhön liittyvistä asioista.

Omaa myyntityötäni auttaa paljon se, että tuotanto on sujuvaa sekä tietysti ihanien kuosien ja mallien hyvä yhteentoimivuus. Tuotteiden kotimaisuus ja vastuullisuus suunnittelussa ja valmistuksessa ovat pelkästään etuja myyntityössä. Voin seisoa täysin myymieni tuotteiden takana.

Jonina Knispel, suomalaisen vaatteen ompelija

Minä olen Jonina Knispel, ompelija ja 3 lapsen äiti Luodosta. Olen ommellut pienestä lähtien, mutta vasta kaksi vuotta sitten hakeuduin koulutukseen. Viime keväänä sain ammattitutkinnon pukuompelijaksi. Sain kouluaikana harjoittelijan paikan PaaPiilta, ja sillä tiellä ollaan edelleen.

Tyypillinen työpäiväni on hyvin monipuolinen. Joko ompelen helmoja peitetikkikoneella tai sitten autan vetämään laakaa ja leikkaan ommeltavia osia uusista kankaista. Tai sitten laputan ja lasken vastavalmistuvia tuotteita ja pakkaan niitä varastoon.

Parasta työssäni on, että työ on välillä ihanan monotonista ja toisinaan sitten taas tosi vaihtelevaa. Olen tarkka ja huolellinen ja ylpeä tuottamistamme tuotteista.

PaaPii Design - ompelimon väkeä

Marja-Leena Torvikoski, vaatevalmistuksen pitkän linjan ammattilainen

Olen Marja-Leena Torvikoski, ompelija ja jo mummon ikään ehtinyt Suomen Sievin tyttö. Kun PaaPii alkoi suunnitella omaa ompelimoa, innostuin täysillä, sillä olin tehnyt pienen ikäni jo ompelun alihankintaa eri yrittäjille ympäri Suomen maata. Olen ollut täällä töissä viisi kuukautta ja sain olla alusta asti mukana, kun ompelimoa laitoimme alulle. Olemmekin saaneet sen hyvin toimivaksi. Tehdas on työllistänyt osaavia nuoria naisia, mikä on mahtava asia.

Minun työpäiväni on ompelemista eri koneilla, opastamista ja sen miettimistä, mitä kukakin tekee. Välillä olen leikkuupöydän ääressä tekemässä laakaa ja jopa leikkaamassa. Se on hyvin vaihtelevaa ja siihen minä olen ollut hyvin tyytyväinen.

Yritys on oikea inspiraation keidas. Anniina on nuori ja intoa täynnä oleva yrittäjä, mutta silti hänellä on jalat maassa, mistä olen ollut tosi onnellinen. Kaikki PaaPiin työntekijät ovat ahkeria ja innostuneita. Kun jokainen tekee osansa, niin siitä voi syntyä vain hyvää jälkeä ja työt tulee tehtyä.

Olen ylpeä siitä, että en ole antanut periksi, vaikka olen nähnyt vaatetusalan lama-ajan. Olen sitä mieltä, että Suomessa on osaamisen meininki. On ollut tosi mahtavaa, kun on saanut tehdä niin ihania vaatteita, mitä PaaPii on suunnitellut. PaaPiin kuoseissa ja malleissa on aina sydän mukana.

PaaPii on mielestäni oikea esimerkkiyritys Suomessa. Yritys kasvaa ja menee omaa päättäväistä tahtia eteenpäin, ja toteuttaa sopivassa tahdissa aina uutta. Olen todella ylpeä siitä, että saan olla tässä mukana.

Niin minäkin! Tästä pääsee tutustumaan valikoimiemme PaaPii Design -tuotteisiin.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Meidän poppoo suosittelee