Puhutaan unelmista

Nyt puhutaan unelmien toteuttamisesta

Vajaa kaksi ja puoli vuotta sitten julkaisin blogitekstin, jossa kerroin irtisanoutuneeni turvallisesta työstäni ja lähteneeni tavoittelemaan unelmaani. Tuota blogitekstiä kirjoittaessani en tiennyt, missä unelman päätepiste olisi tai mitä unelman tavoittaminen vaatisi.

Näin varmasti oli parempi, sillä jos olisin tietänyt, olisi hyvä matka saattanut jäädä tekemättä. Tänään pääsen taas pohtimaan unelmien toteuttamista tarkemmin, kun osallistun YLE Suomen Tunteiden tiistai keskusteluohjelmaan. Keskustelu tulee ulos suorana tänään kello 19 alkaen ja sen voi kuunnella myös jälkikäteen Yle areenasta.

Jonkin verran kutsu ohjemaan, jonka aiheena on unelmien toteuttaminen, laittoi ajattelemaan omia unelmia jo etukäteen. Unelma yrittäjyydestä ja unelma Suomessa valmistettujen tuotteiden kaupasta ovat jotain, jonka saavuttamista on tässä vaiheessa yllättävän vaikea mitata.

Olen ollut jo lähes kaksi vuotta yrittäjä ja kotimaisen tavaran kauppiaskin jo melkein puolitoista vuotta, mutta vielä ei ole kyllä yhtenäkään päivänä tullut mieleeni, että olisin saavuttanut jo unelmani. Oikeastaan koko unelman ajattelu on jäänyt hyvin vähiin. Elämä on pyörinyt niin paljon jatkuvan tekemisen ympärillä.

Unelma on sikäli mielenkiintoinen asia, että se kaikessa abstraktiivisuudessaan saattaa pitää sisällään niin paljon erilaisia ja tärkeitä asioita, ettei kokonaisuutta ole edes mahdollista pienellä ja vähäisellä mielellä pystyä hahmottamaan.

Jotenkin ajattelin naivisti tähän leikkiin lähtiessäni, että tietyllä tavalla hyppäisin suoraan ylös unelmiini. Että tuo aika, jota unelman toteuttamiseen tarvitaan, jotenkin vain katoaisi siitä välistä. Kurkotinko liian kauas? Siitä en tiedä, mutta aika usein sitä joutuu muistuttamaan itseään, että kaikki tämä aika matkalla unelmaan on aivan yhtä tärkeä osa elämää. Siitä pitäisi pystyä myös nauttimaan.

Tämä kaikki pohdiskelu saattaa kuulostaa sekavalta, mutta se johtuu vaan yksinkertaisesti siitä, että se on sekavaa. Toisaalta minusta tuntuu siltä, että koko unelma on muuttunut ja minä siinä samassa.

Aluksi mukana oli paljon lapsen uskoa ja kuvittelin monen asian toimivan täysin toisin, kuin miten ne todellisuudessa toimivat. Rajujakin pettymyksen tunteita on tullut eteen. Välillä jopa naurattaa, miten tyhmä tietyissä asioissa olin. Mutta tätä kai kutsutaan oppimiseksi.

Viime marraskuussa osallistuessani kaverini häihin, minulta kysyttiin useampaan kertaan, että olenko ollut tyytyväinen valintaani hypätä tyhjän päälle ja ryhtyä yrittäjäksi. Vastasin sen kummemmin asiaa miettimättä, että vaikka en tiedä yhtään, miten minulle tässä käy, tiedän, että katuisin vain, jos en olisi yrittänyt.

Lähtekää siis muutkin toteuttamaan rohkeasti unelmianne, mutta ennen sitä kuunnelkaa tämän iltainen radiokeskustelu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Meidän poppoo suosittelee