Miksi perustin vain Suomessa valmistettuja tuotteita myyvän verkkokaupan Maammekaupan

Miksi perustin vain Suomessa valmistettuja tuotteita myyvän verkkokaupan?

Idea Suomessa valmistettujen tuotteiden verkkokaupasta ei ole suinkaan uusi, enkä luonnollisesti ole tällä saralla edes ensimmäinen yrittäjä. Ajatushan kuitenkin on erittäin hyvä, eikö vain? Haluaisin avata hieman niitä syitä, miksi minulle oli tärkeää olla seuraava, joka koittaa saada tätä periaatteessa niin hyvää ideaa toimivaksi.

Sukelletaanpa siis kauas menneisyyteen.

Vaikka en olekaan yrittäjäperheestä, olen aina jotenkin ihannoinut yrittämistä ja sitä, miten yrittäjä pistää omalla panoksellaan yhteiskunnan rattaat pyörimään. Tekee siinä samassa paljon töitä ja monessa tapauksessa työllistää muitakin suoraan tai välillisesti.

Muutamia vuosia sitten heräsin kauheaan ajatukseen. Miten nurinkurista onkaan, että samaan aikaan, kun suomalaiset yritykset tekevät valtavia ponnisteluja päästäkseen maailmalle, käy Suomessa valmistettujen tuotteiden löytäminen kotimaassa yhä vaikeammaksi. Jäin miettimään, miten hienoa olisi, jos olisi olemassa edes yksi paikka, josta voisi aina löytää kotimaisen tuotteen ja olla varma sen suomalaisesta alkuperästä.

Tämä ajatus oli minulla syvällä takaraivossa, kun keväällä 2016 aloin tosissaan suunnitella yrityksen ja verkkokaupan perustamista. Onneksi myös yleinen ilmapiiri vaikutti olevan taas myönteinen kotimaiselle valmistukselle. Irtisanouduin työstäni, sanoin moikat työkavereille ja hyppäsin tyhjän päälle kokeilemaan voisiko idea pelkästään Suomessa valmistettuja tuotteita myyvästä verkkokaupasta toimia.

Tuosta hetkestä lähtien tavoitteeni on siis ollut tehdä Suomessa valmistettujen tuotteiden hankkimista helppoa niille, jotka haluavat kotimaisia tuotteita suosia. Haluan myös, että on yksi paikka, jossa tuotteen kotimaisesta alkuperästä voi olla varma.

Yritän tehdä töitä sen eteen, että suomalaiset haluaisivat suosia enemmän kotimaassa tuotettuja tuotteita ja heillä toisaalta olisi myös siihen mahdollisuus.

Oma ajatukseni kotimaassa valmistetun tuotteen kilpailueduista on seuraava:

  • Suomessa valmistettu tuote on laadukas
  • Se on tuotettu vastuullisesti ja eettisesti kestävällä tavalla
  • Ympäristönkuormitus on pienempi, koska tuotetta ei ole kuljetettu toiselta puolelta maapalloa
  • Tuotteen valmistus työllistää aina Suomessa vähintään yhden henkilön ainakin hetkeksi
  • Tuotteen takana on aina yhden tai useamman suomalaisen tarina ja vahva usko omaan tekemiseen

Minulle on selvää, että Maammekauppa ei ole vielä lähelläkään tavoitettaan. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että monet pitävät tärkeänä sitä, että pelkästään Suomessa valmistettuja tuotteita myyvä kauppa olisi olemassa. Monet myös toivovat, että kauppa olisi paljon suurempi, laajempi ja näkyvämpi kuin mitä se tällä hetkellä on.

Sitä toivoisin luonnollisesti minäkin. Kasvu vaatii kuitenkin ison määrän työtä, oikeita ratkaisuja, hitusen moukan tuuria sekä paljon samasta asiasta kiinnostuneita asiakkaita. Periaatteessa jokainen tilaus vie vähän lähemmäksi kasvutavoitetta.

Välttämättä en tämän ensimmäisen vuoden aikana aikana ole kaikissa asioissa onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla. Joissain taas olen onnistunut ihan hyvinkin.

Yksi lähtökohta kauppaa käynnistettäessä oli, että kotimaisen tuotteen myyjän pitää palvella asiakkaitaan aina erityisen hyvin. Kaikissa tilanteissa kun emme millään pysty kilpailemaan pääasiassa ulkomaalaista tavaraa myyviä kauppoja vastaan hinnalla.

Entäs sitten se Suomessa valmistettujen tuotteiden vienti ulkomaille? Se on totta kai erittäin tärkeää! Haluan myös resurssien kasvaessa olla omalta osaltani viemässä suomalaisia tuotteita mahdollisimman paljon ja mahdollisimman kauas. Toistaiseksi palvelemme täydellä valikoimallamme vain suomea puhuvia ja toimitamme vain Euroopan alueelle, mutta ainakin toimitusaluetta on tarkoitus laajentaa mahdollisimman pian.

Vaikka tosiaan matkaa on vielä siihen, että Maammekauppa olisi jokin suuri ja mahtava shoppailukeidas, voin aina mennä iltaisin hyvillä mielin nukkumaan, kun tiedän, että kaikki myymäni tavarat on valmistettu hyvissä olosuhteissa ja eettiset arvot huomioiden. Tämä matka on vielä alkutekijöissään. Matkaan pääset mukaan helposti vaikka lahjatavaraosastoltamme!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Meidän poppoo suosittelee