Maammekaupan myymälä

Maammekaupan myymälä on auki

Nyt sitten alkoi uusi sivu Maammekaupan tarinassa. Myymälämme urakoitiin todellisella pika-aikataululla auki ja avajaiset onnistuivat reilusti yli odotusten. Iso kiitos avajaisiin mukaan päässeille sekä muuten hengessä mukana olleille!

Tämän blogikirjoituksen oli alun perin tarkoitus ilmestyä hyvissä ajoin ennen avajaisia. Sitten juuri ennen kaupan aukeamista ja lopulta heti kaupan aukeamisen jälkeen. No nyt on menty viikko tukka putkella ja viimein oli hetki aikaa kirjoittaa teksti loppuun.

Omasta näkökulmastani aikataulu myymälän avaamisessa oli hengästyttävä. Ajatus myymälästä syntyi heinäkuun alkupuolella ja myymälätilaan päästiin hommiin elokuun puolivälissä. Runsas viikko tehtiin pitkää päivää ja avajaiskahvitukset alkoivat perjantaina 24.8. kello 10.

Voi sanoa, että uusi alku on samalla yhden aikakauden loppu. Verkkokauppavaraston/toimiston aikakausi on nyt ohi ja se on myös helpotus! Josko nyt näkisi ihmisiäkin välillä. Ja onhan niitä näkynyt todella ilahduttavasti.

Kauppa aukesi monessa mielessä todella nopeasti ja aivan valmiiksi maailma ei tullut tälläkään kertaa. Avajaiset olivat lähtölaukaus, josta lähdetään kehittämään jotain ainutlaatuista.

Maammekaupan myymälän matto

Haluaisin, että Maammekaupan myymälästä voisi tulla vähän pidemmällä tähtäimellä paikka, jota tullaan ihmettelemään kauempaakin. Kuten hienoissa mainospuheissa on mainittu, haluaisin tuoda takaisin jotain, joka ainakin melkein jo pääsi katoamaan. Uskon, että pelkästään kotimaiset tuotteet ja iloinen palvelu ovat yhdistelmä, joka kantaa pitkälle

Vähän kaupan valikoima laajenee myös uusien tuotemerkkien myötä. Maammekauppaan saapuvat nyt ensimmäisen kerran myös suomalaiset käsityönä valmistetut herkut. Uusia tuotemerkkejä ovat ainakin Lahtiset, Fiini Naturally, Kultasuklaa, Saloniemen Juustola ja Makeistamo.

Millainen Maammekaupan myymälä sitten on? Itse haluaisin ajatella asian jotenkin näin:

”Kuulet ympärilläsi Laitilan murretta. Voit aistia suomalaisen puun tuoksun. Palvelu on aina iloista. Rehellistä muttei koskaan töykeää. Kaikesta ei koskaan tiedetä kaikkea. Huumoriin vastataan huumorilla. Hymyyn hymyllä. Jos lähdet parempi mieli mukanasi, on täällä päässä onnistuttu.”

Maammekaupan myymälä sisältä

Sitten vielä viisi ajatusta kaupan alkutaipaleelta:

  1. Vastaanotto pelotti totta kai. Myymälässä on moni asia ratkaistu toisin kuin monessa muussa paikassa. Se voi olla joko hyvä asia, tai sitten huono. Aika näyttää.
  2. Olen saanut valtavan paljon apua lähipiiristä. Kyllähän se on niin, että kun joukossa on yksi pöhkö, koko perhe joutuu samaan liemeen. Itse teen nopeita päätöksiä ja sitten muut pelastavat laivan uppoamiselta. Varsinkin rakennusyritys Betlehemin perinne (+ vaimo) on ollut korvaamaton apu. Ei tarvitse ihmetellä, että mies on täystyöllistetty kesät talvet.
  3. Työni tulee varmasti muuttumaan paljon. Vielä en välttämättä edes oikein ymmärrä mihin olen lähtenyt. Kauppa on auki kuutena päivänä viikossa ja itse siinä samassa aikalailla täysin kiinni, mutta toisaalta uskoisin, että myymälä tuo mukanaan melkoisen määrän uusia työkaluja myös verkkokaupan puolelle. Pääsen ainakin pois pimeästä varastokopista.
  4. Uutta opeteltavaa tulee mieletön määrä. Erikoisliikkeissä myyjän pitäisi olla myymiensä tuotteiden suurin asiantuntija. Nyt kun touhutaan laajalla valikoimalla, on pakko tunnustaa, etten edes väitä tietäväni kaikesta kaikkea. Mutta lupaan jatkuvasti opetella ja ottaa selvää.
  5. Mitähän Laitilassa tarvitaan? Tämähän on se ydinkysymys, johon pitää vastausta lähteä selvittämään. Ajan kanssa uskoisin sen selviävän ja toivottavasti tämä laitilalaisten suuri viisaus auttaa myös verkkokaupan kehittämisessä. Jotain uutta on jo toivomusten perusteella kaupan hyllyyn saatu.

 

Myymälämme palvelee osoitteessa Vihtorinkatu 6, 23800 Laitila.

Aukioloajat: Ma – pe 10 – 17, La 9 – 13

Tervetuloa!

 

Maammekaupan aukioloajat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Meidän poppoo suosittelee