Lapuan Kankurit ja Jokipiin Pellava - Kotimaiset kodintekstiilit

Maammekaupan kodintekstiilit: Laatua, luovaa suunnittelua ja perinteitä

Maammekaupan kodintekstiilit tulevat tällä hetkellä kahdelta hyvin perinteiseltä suomalaiselta valmistajalta eli Jokipiin Pellavalta ja Lapuan Kankureilta. Molemmat ovat pitkät perinteet omaavia pohjanmaalaisia perheyrityksiä, jotka ovat päättäväisyydellään ja pitkäjänteisellä työllään kehittäneet itselleen lyömättömän osaamisen tekstiilien valmistukseen.

Kodintekstiilimme löydät Koti ja sisustus -osastoltamme. Keittiötekstiileistä löytyvät keittiöpyyhkeet, pöytäliinat sekä muut keittiöön kuuluvat tekstiilit. Kylpy ja sauna -osastolle puolestaan on sijoitettu kaikki kylpemiseen (tai oikeastaan paremminkin kuivaamiseen) ja saunaosaston sisustamiseen sekä siistinä pitämiseen liittyvät tekstiilit.

Kodintekstiilit ovat usein toisaalta käyttötarvikkeita mutta samalla myös sisustuselementtejä. Ne luovat kotiin halutun hengen. Suomalainen tekstiilinvalmistus on panostanut laadun lisäksi tyylikkääseen designiin. Tämä näkyy vahvasti myös meidän valikoimissamme.

Osa kodintekstiileistämme on selkeästi sellaisia, että ne kuuluvat omaan kotiin, kunniapaikalle. Teemu Järven Lapuan Kankureille suunnittelemat luontoaiheiset keittiötekstiilit tuovat varmasti mukavan lisän niin kaupunkilaiskodin keittiöön kuin maalaistalon pirttiinkin. Toisaalta esimerkiksi Jokipiin Pellavan innovatiiviset rullapyyhkeet on tarkoitettu kätevyytensä vuoksi erityisesti mukaan otettavaksi matkalle tai urheiluharrastuksiin.

Vuoden vähitellen kallistuessa kohti huipennustaan ottaa varmastikin satavuotiaan Suomen juhlinta vielä vahvemmin lisäkierroksia. Suomi100-tuotevalikoimastamme löytyykin kaiken muun lisäksi aivan upeita kodintekstiileitä. Ne sopivat erinomaisesti niin lahjaksi kuin myös juhlistamaan muuten satavuotiasta isänmaatamme. Yksi ehdottomista suosikkijuhlatuotteista on Jokipiin Pellavan Graniitti torkkupeitto. Se on yhdistelmä kahta luonnonkuitua eli villaa ja pellavaa, joten se hengittää hyvin ja tuntuu erityisen miellyttävältä ihoa vasten.

 

Jokipiin Pellava

Jokipiin Pellava - Tehdas

Jokipiin Pellava on erikoistunut erityisesti liikelahjojen valmistukseen. Yritys on aina panostanut oman valmistuksen ja tuotekehityksen lisäksi huippusuunnittelijoihin. Jokipiin Pellavan tuotteita ostaessa voi olla varma, että tuotteiden tyylikkääseen ulkonäköön on todella panostettu.

Yksi Jokipiin Pellavan erikoisuuksista on sen oman pitkän tuotekehityksen tulos, laadukas pellavafrotee. Materiaali on luonnonmukainen ja se sopii erityisen hyvin erinomaisten kuivaavuusominaisuuksiensa ansiosta kylpytekstiileihin. Pellavafrotee on mukavan karheaa ja jopa hämmästyttävän imukykyistä. Lisää Jokipiin Pellavasta, sen tuotteista sekä tarinasta löydät täältä.

 

Lapuan Kankurit

Lapuan Kankurit Huuhkaja

Lapuan Kankurit edustaa perinteistä pohjalaista yrittäjyyttä ja tällä hetkellä yrityksessä onkin jo vetovastuussa neljännen polven kankuri. Suvun ensimmäisen tehtaan (huopatossutehdas) perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi sata vuotta. Juhlanaiheet eivät siis jää pelkästään Suomen pyöreiden vuosien juhlintaan.

Lapuan Kankurit ovat investoineet merkittävästi omaan tuotantoonsa Suomessa ja heidän vaatimaton tavoitteensa on valmistaa maailman parhaita tekstiileitä. Tämä on mahdollista jatkuvalla tuotekehityksellä ja taitavien ihmisten panoksella. Yrityksessä uskotaan tuotteiden jäljitettävyyteen, kestävän kehityksen mukaiseen toimintaan sekä aitoihin luonnonmateriaaleihin.

Lapuan Kankureiden tuotteille on ominaista niiden monikäyttöisyys. Kun samaa tuotetta voi käyttää niin peittona, pöytäliinana kuin tilanjakajanakin löytää laadukkaasti valmistettu tekstiili paikkansa seuraavankin sukupolven elämän pyörteistä. Lisää Lapuan Kankureista, laatutekstiileistä sekä yrityksen historiasta löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Meidän poppoo suosittelee