Lahjaksi naiselle - Lahjan osto-opas kokemattomalle miehelle

Lahjaksi naiselle – Lahjan osto-opas miehelle

Mitä lahjaksi naiselle? Tämä kysymys tulee mieleen useampaan kertaan vuodessa melkein kaikille meille parisuhteessa eläville miehille. Minä olen tehnyt lahjojen hankinnan kanssa lähes kaikki virheet. Niinpä haluaisin nyt omalta osaltani tasoittaa vähän tietä niille, jotka eivät ole ehtineet vielä kunnostautua aivan yhtä paljoa.

Jos olet mies (tai sinulla on mies), joka epäonnistuu joka kerta, on tämä lahjan osto-opas lahjani sinulle.

Epäonnistuneessa lahjahankinnassa ei ole mitään hävettävää. Epäilen, että kekseliäimmillekin herrasmiehille tulee joskus huteja. Siispä rohkeasti tulta kohti vain. Yrittänyttä ei laiteta.

Seuraavassa ohjeeni. Tutustu niihin huolellisesti ja tarkasti parhaat niksit omaksuen. Muista kuitenkin, että osa ohjeista saattaa sisältää pienen pientä pilkettä silmäkulmassa.

 

1. Älä hanki lahjaa itsellesi

Varmaankin se pahin virhe, jonka voi tehdä, on hankkia lahjaksi naiselle jotain, josta vain itse pitää. Erittäin hienoa olisi, jos nainenkin saisi lahjaansa käyttää ja kokisi sen itselleen mieluisaksi.

Samaan kategoriaan menevät yleensä ne miehen silmää kaupassa hyvin paljon miellyttävät mutta jokseenkin epämukavan näköiset alusvaatteet. Ethän tee sitä, jos et ole aivan sataprosenttisen varma, että naisesikin on yhtä tykästynyt niihin stringeihin, jotka näyttävät myyntikuvassa hyvältä 18-vuotiaan mallin päällä. Katsella niitä toki voi. Olisiko lahjakortti tässä kohtaa oikea ratkaisu, jos olet sitä mieltä, ettei naisesi raaski hankkia itselleen riittävän laadukkaita alusasuja?

Kaksi lippua black metal bändin keikalle ei myöskään välttämättä ole maailman paras idea. Paitsi jos olette tavanneet kyseisen bändin keikalla, kun päänne kolahti yhteen eturivissä. Tällöin en edes harkitsisi lippujen sijasta mitään muuta.

 

2. Kuuntele puolisoasi

Tämä on tärkeää. Jos antaisin vain yhden vinkin se olisi tämä. Kuuntele, mitä puolisosi puhuu ennen syntymäpäivää tai joulua. Sinne lipsahtaa aivan varmasti vinkki jos toinenkin siitä, mitä hän lahjaksi voisi tarvita tai haluta. Yksilöllistä tietysti on, miten pitkällä aikavälillä näitä vihjeitä eteesi tiputellaan.

Kun lahjakääreestä kuoriutuu tavara, josta nainen on maininnut joskus kuukausia sitten sivulauseessa, ei ole enää mitään merkitystä mikä lahja on. Tärkeämpää on, että viestit kuuntelevasi. Viestit, että naisesi on sinulle tärkeä. Suosittelen kokeilemaan!

Naisen antama vinkki voi olla myös hyvä mahdollisuus käyttää luovuutta. Vinkkiä ei nimittäin välttämättä anneta laskelmoidusti. Jos lahja ratkaisee luovasti jonkun olemassa olevan ongelman, tarpeen tai puutteen voi siitä muodostua yllättävänkin mieluisa sekä saajalleen että antajalleen.

 

3. Hanki mieluummin vähemmän mutta laadukkaampaa

Jos taloudellinen tilanteesi on vähän niin ja näin ja oikein ei olisi varaa panostaa suuria summia mielitiettysi lahjaan, kannattaa hieman säästellä vähemmän tärkeinä juhlapäivinä. Silloinkin on tietysti tärkeää, että muistat. Muistaa voi kuitenkin myös vaikka pienellä kukalla, joka on höystetty lämpimällä halauksella.

Kun se oikeasti tärkeä juhlapäivä sitten koittaa, sinulla on varaa satsata kunnon laadukkaaseen lahjaan. Jätä siis rihkama ja tilpehööri sinne kauppaan ja hanki laatua silloin, kun hankit. Tästä myös luonto kiittää.

 

4. Hanki lahja, joka sopii saajansa arvomaailmaan

Lahjalla on aina merkitystä. Väitti sitten kuka tahansa mitä tahansa muuta. Riippuu kuitenkin paljon lahjansaajan arvoista, mitä hän lahjassa arvostaa.

Nainen, joka haluaa seurata jokaista muodin pienintäkin trendiä arvostaa täysin erilaista lahjaa, kuin nainen, jolle esimerkiksi kestävä kehitys on tärkeää. Monelle se juttu voi edelleen olla lahjan käytännöllisyys arjen keskellä. Mitä jos naisen sydäntä lähellä onkin kehitysmaiden lasten auttaminen tai eläinten suojelu?

Näistä tekijöistä riippuu paljon se kannattaako lähteä etsimään lahjaa merkkituoteliikkeestä, elektroniikkakaupasta, ekopuodista, vai onko paras ratkaisu sittenkin tehdä lahjansaajan nimissä lahjoitus hyväntekeväisyyteen.

Älä myöskään osta kiinalaista krääsää ihmiselle, jolle tuotteiden kotimaisuus on tärkeää! Laadukas kotimainen tuote sopii toki myös niille, jotka eivät välttämättä pidä kotimaisuutta itseisarvona.

 

5. Puntaroi tarkkaan tavaran ja elämyksen välillä

Sekä tavara- että elämyslahjassa on yhtäläiset mahdollisuudet onnistua tai epäonnistua. Epäonnistunein tavaralahja on varmaankin sellainen, joka ei tule käyttöön edes silloin, kun olet itse näkemässä.

Elämyslahjan kanssa voi mennä metsään kahdellakin eri tavalla. Ei ole tietenkään hyvä juttu, jos vaikka lahjakortti elämyskohteeseen jää käyttämättä, mutta vielä pahempi taitaa olla se, jos elämykseksi tarkoitettu kokemus muuttuukin jotenkin traumaattiseksi. Miltä kuulostaa hassun hauska benjihyppy korkeanpaikan pelosta kärsivälle?

Parhaimmillaan elämys ylittää lahjana varmasti kaiken tavaran. Esimerkiksi rentouttava hemmotteluhetki kiireisen arjen keskellä voi olla juuri se mitä kaivataan. Muista kuitenkin huolehtia siitä, ettei hemmotteluhetki lisää stressiä entisestään. Jotenkin olisi hyvä järjestää myös arjen työt sinä aikana, kun lahjottu on nauttimassa lahjastaan. Huolehdi, että ajankohta on oikea, hemmotteluun pääsy helppoa ja mahdolliset lapset tulee hoidettua myös silloin, kun äiti on poissa.

 

6. Valmistaudu perustelemaan lahjasi

Naiset osaavat olla joskus yllättävän viekkaita. Voit hankkia hyvän lahjan, mutta jos tarina lahjan ympäriltä puuttuu, lahja menettää valtaosan tehostaan. Tässä piilee myös mahdollisuus. Jos perustelut lahjalle ovat riittävän hyvät ja tunteisiin vetoavat, ei paketin tarvitse olla kummoinenkaan. Kyllähän se itse tehty lahja omalta lapseltakin saatuna toimii varmasti!

 

7. Älä jätä lahjan hankintaa viime tippaan

Tämä ohje on helppo niille, joiden luonteeseen kuuluu tehdä asiat ennakoiden. Meille muille se onkin sitten helpommin sanottu kuin tehty.

Suurimmat ongelmat ja virheet muodostuvat kokemukseni mukaan siitä, että lahjan hankinta jää aivan viimeiseen hetkeen ja päätös tehdään sitten jo kiireellä ja huonosti harkiten. Kaksi viikkoa ennen H-hetkeä on kaikki mahdollisuudet avoinna. Voit hankkia lahjaksi käytännössä mitä vain. Tunti ennen, kun lahja pitäisi antaa ei jäljellä olekaan enää kuin huonoja vaihtoehtoja. Löytyyköhän se kaiken pelastava lahja ABC:n valikoimista? Mietipä sitä!

 

Muistilista, jonka avulla onnistut MELKO varmasti

  • Mieti millainen lahja ilahduttaisi eniten saajaansa
  • Kuuntele, kuuntele, kuuntele ja paina mieleesi
  • Luota laatuun
  • Älä koskaan osta mitään, joka ei sovi lahjansaajan arvoihin
  • Mieti aina myös elämysvaihtoehtoa
  • Huolehdi, ettei lahja lisää jo muutenkin kiireisen arjen tuomaa stressiä
  • Valmistaudu siihen, että lahjallasi pitää olla tarina
  • Hanki lahjasi ajoissa

Tässä vielä linkki lahjavinkkeihimme

 

Hyvin lahjaksi naiselle soveltuvia kotimaisia tuotteita:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Meidän poppoo suosittelee