Maammekaupan kivijalkakauppias

Kauppiaan elämää – Verkkokauppias onkin kivijalkakauppias

Lokakuun harmaus lyö vasten kasvoja. Ulkona näkyy auto aina silloin tällöin. Eilen näkyi myös yksi koiranulkoiluttaja. Odottavan aika on pitkä, sanotaan. Mutta eipäs masennuta.

Nyt alkaa olla kaksi kuukautta aikaa siitä, kun Maammekaupan myymälä avattiin juhlallisissa tunnelmissa. Vieläkin voin tuntea nahoissani sen pienen järkytyksen, kun heti oven avaamisen jälkeen asiakkaat astuivat sisään pieneen myymäläämme siistissä jonossa. Enhän ollut ehtinyt kaiken kiireen keskellä edes opetella kassakoneen käyttöä.

Uskoisin, että sain tämän lennossa tapahtuneen opettelun kuitenkin anteeksi. Kaksi kuukautta on tietyllä tavalla pitkä aika ja toisaalta sitten taas hyvin lyhyt. Jo nyt näkee pieniä juttuja, jotka tulevat varmasti jatkossakin olemaan myymälämme vahvuuksia. Toisaalta kaikki tapahtuu nyt ensimmäistä kertaa. Tulee ensimmäinen isänpäivä, joulu, tipaton tammikuu ja lopulta kevään valoisuus. Opettelua riittää siis jatkossakin.

Huomaan nyt entistä selvemmin pyörittäväni lahjatavarakauppaa. Verkkokaupan puolella asia ei ole ollut aivan yhtä selkeästi näin. Olen antanut itseni ymmärtää, että uuden lahjatavarakaupan ilmestymistä Laitilaan yllättäen ja pyytämättä on pidetty hyvänä asiana. Yritän vastata huutoon.

Maammekaupan lahjapöytä

Kuherruskuukausi on kivijalkamyymälässämme kuitenkin selvästi ohi. Yhä harvemmin asiakas astuu enää sisään ovesta sanoen: ”Me tultti kattoma uut kauppa”. Mahtavaa on, että nyt voimme odotella jo heitä, jotka tulevat uudelleen.

Laitilan kokoisessa matkailukaupungissa lokakuu on varmasti melkoinen väliinputoajakuukausi pitkään jatkuneen kesän ja kovasti vuoroaan odottavan joulunedusajan välissä. Onneksi verkkokaupan puolella kuhina on kiihtynyt lokakuussa koko ajan sitä mukaa, kun illat ovat alkaneet pimetä. On siis mukava olla myös verkkokauppias.

Taas on myös ollut vähän enemmän aikaa olla se verkkokauppias. Jotenkin alkuun oli todella hankala saada keskityttyä normaaleihin verkkokaupan hommiin. Uutuuden viehätys myymälän puolella veti liikaa puoleensa. Sen takia tämä blogikin on ollut hiljaa (varmaan helpotus joillekin). Eiköhän tahti tästä kuitenkin taas kiihdy.

Nyt käsillä oleva hiljainen aika myymälän puolella on toivottavasti sitä kuuluisaa tyyntä myrskyn edellä. Ihan juuri on käsillä se aika, jolloin meidän pitäisi saada kerrottua kaikille, että isänpäivälahjaksi kannattaa ostaa jotain kotimaista. Kokosimmekin lahjaosastollemme isänpäivälahjaehdotuksiamme. Joukossa on tällä kertaa ihan mukavasti sesonkituotteita kylmeneviin keleihin.

Isänpaivälahjapuukot

Yksi suurimmista eduista verkkokaupan ja kivijalkakaupan yhdistelmässä on se, että tuotteisiin voi ensin tutustua verkossa ja sitten hankkia ne myymälästä tai toisin päin. Toivottavasti saadaan tehtyä tästä yhteiskokemuksesta niin saumaton, että tämä kaikki tuntuu oikein hyvältä asiakaspalvelulta.

Juuri ennen isänpäivää eli perjantaina 9.11. meille tulee vieraita, kun Marja Entrichin edustaja tulee kertomaan myymäläämme ME-tuotteista. Siitä tulee todella mielenkiintoista, sillä tiedän millainen luonnonkosmetiikan kävelevä tietopankki sieltä meille on tulossa. Kaiken lisäksi tarjolla on pullakahvit. Tiedä vaikka leipuri innostuisi taas rusinapullan tekoon.

Ja sitten seuraavaksi onkin jo joululahjojen aika…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Meidän poppoo suosittelee