Kauppiaan elämää – Uudistumista, luopumista ja uusia tuulia

Kauppiaan elämää – Uudistumista, luopumista ja uusia tuulia

Herkut on syöty, lahjapaperit rytätty ja uudenvuoden lupaukset tehty! Vuosi 2018 on räväytetty käyntiin ja joulukuun hurlumhei on vaihtunut hyvinkin paljon rauhallisempaan tammikuuhun.

Työn määrässä tämä ei kuitenkaan täällä kaupalla näy. Lyhyen joululoman aikana tuli tehtyä vähän kotiläksyjä ja heti tammikuun alusta aloitettiin kaupan uudistaminen. Valikoima tulee tämän vuoden aikana mahdollisesti muuttumaan paljonkin. Tätä kannattaa seurata vesi kielellä. Itse olen ainakin muutamasta suunnitelmasta aivan pähkinöinä.

Kokonaan uusia aluevaltauksia on luvassa (näistä lisää myöhemmin), mutta suurin muutos tulee tapahtumaan kaupan ideologiassa. Ensimmäinen vuosi jouduttiin menemään jonkin verran sillä asenteella, että pitää saada haalittua kasaan suomalainen kokonaisuus, jolla pääsee liikkeelle. Nyt tarkoitus on alkaa vastata paremmin asiakkaiden tarpeisiin!

Uusi vuosi tuo tietysti mukanaan uutuuksia monilta valmistajilta ja niitä alkaa tippua vähitellen myös Maammekauppaan. Tämä tarkoittaa sitä, että hyllyille pitää saada tilaa uusia tulokkaita varten. Alelaariahan se siis huutaa. Tästä lähtien meiltä löytyy osasto aletuotteille, josta voi löytää Suomessa valmistettuja tuotteita myös hyvin huokein alehinnoin! Ja meillä nämä aletuotteetkin ovat täyttä priimaa.

Muutenkin muokkasimme hieman kaupan osastoja. Tarkimmat ovatkin jo ehkä huomanneet, että Lahjaideat ovat nousseet omaksi osastokseen. Tämä saattaa ennustella jotain uutta ja mullistavaa…

Niin. Ja sitten on tietysti toisenlaisiakin iloisia uutisia kerrottavana. Maria aloitti meillä harjoittelijana heti loppiaisen jälkeen. Virallisesti termi taitaa olla työssäoppija, mutta nyt jo on selvää, että yhtälailla oppia tulee myös kauppiaalle. Hyvä, ettei kaikkea tarvitse ottaa aina vastaan kantapään kautta. Maria tulee tekemään kaupalla kaikenlaisia hommia asiakaspalvelusta suureen ajattelutyöhön. Hänessä on selvästi verkkokauppiaan ainesta. Varokaa Zalandot, Alibabat ja muut pikkutekijät! Itsekin joutuu olemaan vähän varuillaan…

Ja sitä ajattelutyötä on muuten tässä nämä vuoden alkupäivät pääasiassa tehtykin. Tämä on saattanut näkyä jonkinasteisena radiohiljaisuutena ulospäin (Oletteko nauttineet rauhasta?), mutta jatkuvasti täällä ollaan hereillä ja valmiina palvelemaan. Alamme taas pitää kovaa ääntä itsestämme heti, kun saadaan vielä muutama uusi juttu värkättyä kasaan.

Tänäkin vuonna on hyvä suosia Suomessa valmistettuja tuotteita. Pysythän meidän mukana!

Nähdään kaupalla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Meidän poppoo suosittelee