Kauppiaan elämää - Pöhinää ja taidetta koska mä voin

Kauppiaan elämää – Taidetta ja pöhinää koska minä voin!

Olen yrittäjänä siitä onnellisessa asemassa, että voin suostua kaikkeen hulluun, eikä kukaan voi sanoa, ettei noin saa tehdä. Minua sitoo oikeastaan vain ja ainoastaan se linjaus, joka on kirjoitettu Maammekaupan dna:han: myymme vain Suomessa valmistettua tavaraa.

Nyt viimeistään voi sanoa, että talvi on selätetty ja ollaan menossa kovaa vauhtia kesää kohti. Tuleva kesä minua kyllä jännittääkin melkoisesti. Onhan se ensimmäinen kivijalkakauppiaana kauniissa kesäkaupungissamme. Mitä jos koko Suomi ryntää samaan aikaan Laitilaan?

Tulin joskus ilmoittaneeksi vaatimattoman mahtipontiseksi tavoitteekseni luoda Maammekaupasta matkailunähtävyyden keskelle Laitilaa. Mikään huvipuisto ei tosiaan vielä olla, mutta jotain kummaa on taas juonittu.

Taidetta ja sirkushuveja

Avaamme nimittäin myymäläämme taidegallerian, jossa tulee olemaan esillä vaihtuvien taiteilijoiden teoksia.  Avajaisia tanssitaan keskiviikkona 3.4.2019 kello 11 alkaen. Ensimmäiseksi Laitilaan sain houkuteltua Hellapuu-vaatebrändin luoneen raumalaisen Milona Sadekallion, jonka puhuttelevista teoksista pääsee jatkossa nautiskelemaan myymälässämme.

Koko Maammekaupan taidegalleriaidea on sen verran hulvaton, että se ei tietenkään ole omani. Yhtenä suhruisena helmikuun iltapäivänä runoilija Heli Laaksonen nimittäin pulmahti paikalle koko iloisen olemuksensa kanssa ja ilmoitti, että hänellä olisi ”irea”.

Heli oli sitä mieltä, että Maammekaupan myymälään sopisi hyvin taidenäyttely ja mikä minä olen moista asiaa kiistämään. Taustalla taisi olla ajatus siitä, että taidetta on herkästi kovin vaikea saada kohtaamaan yleisöään kummallekin luonnollisissa paikoissa. Ja kyllähän teoksia pitäisi saada kaupaksikin.

Yksi hauska yhteensattuma tässä kaikessa on, että kun palaset loksahtivat nopeasti ensimmäisen näyttelyn osalta paikalleen, voidaan sanoa yhden ympyrän sulkeutuneen. Milonakaan ei tätä asiaa taida tietää, mutta juuri hän sai kunnian olla syksyllä 2016 ensimmäinen yrittäjä, jolle soitin koeponnistaakseni ajatustani Suomessa valmistettujen tuotteiden verkkokaupasta.

Yhteistyötä ei tuolloin syntynyt ja Hellapuukin on siirtynyt toisiin käsiin, mutta kuka tietää, vaikka Hellapuu vaatteitakin tulisi tässä rytäkässä vielä Maammekauppaan myyntiin.

Laitilan Kevätpöhinät tulevat taas

Huhtikuun ensimmäisellä viikolla meillä Laitilassa vietetään Kevätpöhinät tapahtumaviikkoa, jolloin kaikki kynnelle kykenevät järjestävät omia tapahtumiaan. Meillä tapahtumia on neljä.

Homma aloitetaan tiistaina 2.4. Marja Entrich esittelyllä. ME luonnonkosmetiikan asiantuntija ja yrittäjä Sirpa Korpi tulee Vaasasta esittelemään ME tuotteita ja hän tekee kaikille kiinnostuneille ilmaisen ihoanalyysin. Olen luvannut olla tällä kertaa ensimmäinen, joka työntää päänsä pönttöön. Yritän myös olla nokittamatta kaikille niille, jotka viime kerralla uskoivat, ettei tuo laite ole ”näi kamala naama enne nähnykkä”.

Ja tarjoustakin on luvassa eli kaikista päivän aikana myymälässä tai verkossa ostetuista ME tuotteista irtoaa alennusta -20 % (verkkokaupan alennuskoodi on: marjaentrich20).

Keskiviikko 3.4. pyhitetäänkin sitten taidenäyttelyn avajaisille. Johonkin jo menin suurella suullani lupailemaan maljan nostoa avajaisten kunniaksi, joten eiköhän jotakin kippisteltävää löydy. Milona Sadekallio on myös paikalla esittelemässä teoksiaan.

Torstaina 4.4. tehdään oikein ylitöitä eli myymälämme on auki poikkeuksellisesti iltakahdeksaan. Kello neljän ja kahdeksan välillä on myös poikkeushinnat eli kaikista tuotteista pätkäistään -15 % pois. Verkkokaupan puolella jatketaan puoleen yöhön saakka alennuskoodilla: tarjousilta15.

Meidän osalta suurin pöhinä päätetään perjantaihin, jolloin Maammekaupassa vierailee Ekohoitola Norah kaukaa Ihodesta saakka. Noora Härmä tulee kertomaan luonnonkosmetiikan käytöstä ja eduista. Hän lupasi ottaa mukaansa myös omia kotimaisia tuotemerkkejään, joten varmasti on luonnonkosmetiikan osalta kattava setti luvassa. Noora tekee myös kaikille kiinnostuneille hymyä vastaan käsikuorinnan.

Lauantaiksi en ole vielä keksinyt mitään sen ihmeellisempää Kevätpöhinät ohjelmaa kuin, että ovet pysyvät auki kello 16 asti. Katsotaan miten se maailma tästä vielä ehtii muuttua. Yrittäjänä ei aina tunne itseään läheskään vapaaksi, mutta onneksi toisinaan tulee hetkiä, jolloin voi vaan päättää tehdä jotain uutta periaatteella ”koska mä voin”!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Meidän poppoo suosittelee