Maammekaupan kauppias ja sesonkielämää

Kauppiaan elämää – Sesonkielämän opettelua

Juuri nyt ollaan ajamassa verrattain tuoreen kauppiaan kannalta kovaa vauhtia tunneliin, jonka päässä näkyy kyllä valoa, mutta tien jatkuvuudesta ei ole täyttä varmuutta. On alkamassa sesonkiputki, jonka tietysti toivoisi lisäävän suomalaisten tuotteiden myyntiä, mutta katsotaan miten käy. Samoilla apajilla on varmasti moni muukin.

Viimeisinä viikkoina on saanut puskea ihan riittävän pitkiä päiviä, jotta kaikki olisi edes suurin piirtein valmiina, kun Maammekaupan ensimmäinen varsinainen sesonkijakso alkaa. Ensimmäisenä vastaan tulee Ameriikoista asti meille rantautunut kauppapäivä Black Friday. Se onkin jo heti huomenna. Black Friday tarjoustuotteet suunnittelin tietysti minäkin lukuisten muiden kauppiaiden vanavedessä. Alennetut hinnat tuotteisiin tulevat heti puolen yön jälkeen, kun vaihdetaan perjantain puolelle. Saattaa luvassa olla muutama yllärikin, joten kannattaa olla valppaana.

Ei ne alennusprosentit taida meillä aivan sieltä kärkipäästä olla, mitä tässä on ympärilleen katsellut. Mutta eipä ole toisaalta nurkkiin tullut kerättyä mitään kiinalaisia muutaman kymmenen sentin ostohinnalla saatuja tuotteitakaan. Eipä silti. Kyllä ne tarjoukset oli tarkoitus laittaa sen verran hyviksi, että ensi yönä tuskin tulee itselle uni silmään. Minkälaisia myyntipuheita tähän nyt vielä laittaisi? Tarjoustuotteita vain rajallinen määrä, myydään pelkkää priimaa, suomalaista laatua ja ja…

Sitten, kun mustasta perjantaista on selvitty, onkin seuraavana vuorossa syksyn ylioppilasjuhlia. Voisiko olla niin, että joku tuore ylioppilas arvostaisi Suomessa valmistettua lahjaa. Ajattelin sitäkin kyllä ehdottaa ja kyhäsinkin muutamia ehdotuksia uusia ylioppilaita muistavien iloksi.

Heti perään seuraavalla viikolla tulee sitten vuoroon se koko vuoden odotettu ja kaikkialla hehkutettu Suomen sadas itsenäisyyspäivä. Paljon on meilläkin väkeä käynyt ohimennen silmäilemässä valikoimiemme Suomi100-tuotteita. Nyt saattaisi kyllä olla jo mitä mainion hetki tehdä tilaus siitä Suomi100 juhlakorusta, jonka kanssa kelpaisi pyöreitä vuosia juhlia.

Ja sitten se joulu. Voi veljet ja tyttären Muumivaipat, kun olen pohtinut miten omaa valikoimaa pitäisi rukata joulua ajatellen. Kaikille halukkaille pitäisi pystyä tarjoamaan suomalaisia joululahjoja, mutta liikaa ei saa päästää kuitenkaan mopoa keulimaan. Suomen suurimmaksi tavarataloksi, kun ei enää täksi jouluksi ehdi muuttua. Ja halvinkaan ei oikein taida pystyä olemaan. Pitäisi siis saada myytyä ajatus siitä, että Suomessa valmistettujen tuotteiden verkkotavaratalo on hyvä juttu! Kuka ostaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Meidän poppoo suosittelee