Maammekaupan kauppias ja kukko

Kauppiaan elämää – Mitä vielä Maammekauppa?

Elämä on sekoitus arjen rutiineja, ohimeneviä projekteja ja suuria suunnitelmia. Ne suuret suunnitelmat vetävät jatkuvasti levotonta miestä puoleensa.

Jotenkin minusta tuntuu siltä, että veri vetää viemään Maammekauppaa myös verkon ulkopuolelle. Olen nyt kerännyt kokemuksia sekä Pop Up -myymälässä että messuilla.

On hyvin todennäköistä, että seuraavaksi kokeillaan vielä jotain ihan muuta. Maammekauppa saattaa nimittäin alkaa ilahduttaa Laitilassa pistäytyviä matkaajia.

Tiesitkö muuten, että Laitila on erittäin suosittu matkailukohde? Ihan kaikki matkaajat eivät vaan muista tai huomaa pysähtyä, vaan hurauttavat vauhdin hurmassa 8-tietä pitkin onnensa ohi. Ihan varmasti kannattaisi pysähtyä ja tutustua Laitilaan tarkemmin. Me laitilalaiset olemme oma lähemmän tutkiskelun arvoinen lajimme.

Maammekaupan kauppias kukkoilee

Maammekauppa on oma rakas lapseni. Se kuuluisa keskimmäinen. Ajattelen siitä aina luonnollisesti pelkkää hyvää, joten on niin paljon kysymyksiä, jotka pitäisi esittää muille. Pistämmekin lähitulevaisuudessa vähän kyselyä liikkeelle hyvien palkintojen siivittämänä. Kannattaa laittaa jo etukäteen mietintämyssyn sisään muhimaan kysymyksiä, kuten:

 • Mitä vain Suomessa valmistettuja tuotteita myyvältä kaupalta tulevaisuudessa odotat?
 • Onko vaan maailman halvin hinta tärkeintä, vai sittenkin jokin muu?
 • Missä meidän pitäisi kehittyä, jotta olisimme aina ensimmäisenä mielessä?
 • Mitä tänään on ruoaksi?
 • Millainen lahja on mielestäsi paras?

Sitten asiasta toiseen. Mitä kuuluu suomalaisten tuotteiden kaupalle? Minulta kysytään jopa yllättävänkin usein, että mitkä tuotteet menevät parhaiten kaupaksi. Minä vastaan yleensä ympäripyöreästi, että se riippuu ihan ajankohdasta. Poliitikon ainesta siis.

Haluaisin pystyä vastaamaan tulevaisuudessa mahdollisimman hyvin asiakkaan olemassa olevaan tarpeeseen. Tapahtuuko se sitten vaan rajusti valikoimaa laajentamalla, vai tarjoamalla uniikimpia tuotteita. Se on mielestäni tärkeä kysymys. On kuitenkin käsittääkseni niin, että kiinnostavimpia ovat sellaiset tuotteet, joita ei saa mistään ja joita ehdottomasti tarvitaan. Mitä ne sellaiset oikein ovat?

 

P.S. Kyllä kai kauppiaan pitäisi jotain yrittää myydäkin, kun tänne asti kerran luit. Etkös sentään tarvitsekin ainakin alla olevia tuotteita? Laita tilaus tulemaan, niin lähetämme tuotteet sinulle ennen kuin huomaatkaan!

Yksi kommentti

 • Hei
  Sain tietää ystävältäni erilaisesta kaupastanne ja mielenkiinto heräsi.
  Olisiko teillä halua ottaa Wanha Markin tuotteita myyntiin? Ajattelin nyt lähinnä tähän aikaan
  sopivaan saippua myyntiä. Tällä hetkellä meillä ei ole jälleen myyntiä ollenkaan, lopetimme sen, mutta kysyntä on ollut aika kovaa, niin tästä syystä voisi ajatella tällaista.
  Tuote on kotimainen. Tuoksut miellyttäviä ja mukava myytävä herkullisten väriensä ansiosta.
  Wanha Markki ja sen toiminta tulee hyvin esille http://www.wanhamarkki.fi sivuilta.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Meidän poppoo suosittelee