Kauppiaan elämää - Mistä niitä Suomessa valmistettuja tuotteita löytää

Kauppiaan elämää – Mistä niitä Suomessa valmistettuja tuotteita löytää?

Paljon tulee yön hiljaisina tunteina mietittyä sellaistakin asiaa, että miten saisin haalittua Suomessa valmistettuja tuotteita lisää Maammekaupan valikoimiin. Kaupan valikoimaa pitäisi pystyä laajentamaan melkoisen paljon, jotta jokaiselle löytyisi varmasti jotakin. Suurin riski kun on, ettei löydy oikein mitään kenellekään. Hyvää myyntipuhetta? Ehkä ei, mutta olenkin lupaillut, että seuraajamme pääsevät seuraamaan kasvutarinaa. Siihen kuuluu iloja ja suruja.

Ongelma ei ole niinkään siinä, etteikö kiinnostavia tuotteita olisi maamme täynnä. Haasteena näin alkumetreillä on se, että täysin ei ole selvillä, mihin osa-alueeseen kannattaisi paukut satsata ensin, kun resurssit asettavat kuitenkin omia hidasteitaan. Paljon on vielä työtä tehtävänä monella osa-alueella, jotta kaupassa olisi mahdollista tarjota niin suuri valikoima suomalaisia tuotteita kuin haluaisin. Jokainen Maammekaupasta tehty ostos vie kuitenkin vähän lähemmäs tuota tavoitetta.

Toisaalta jos sinulla on hieno Suomessa valmistettu tuote, jonka uskoisit sopivan Maammekaupan valikoimiin ja haluaisit vielä auttaa minua sen verran, että teet sen valikoimiimme saamisen helpoksi, niin odotan henkeä pidätellen pikaista yhteydenottoasi. Tässä asiassa saa ottaa yhteyttä vaikka keskellä yötä.

Perustin Maammekaupan vastaamaan siihen ongelmaan, että vaikka aivan fantastisia Suomessa valmistettuja tuotteita on olemassa paljon, ne ovat kovin hajallaan. On niin paljon helpompaa törmätä ulkomailla tuotettuun vaihtoehtoon. Ja sillä vaihtoehdolla on usein vielä sopivasti suomalainen nimi.

Maammekaupan yhtenä kantavana ajatuksena on alusta asti ollut se, että haluamme auttaa suomalaisen tuotteen löytämisessä. Kun omalla valikoimallamme emme tähän vielä toistaiseksi aina pysty, yritämme paikata tätä jotenkin muutoin. Aloitetaan vaikka vanhan kierrätyksellä.

Tein 2016 ja 2017 vuodenvaihteen molemmin puolin toiseen blogiini listauksia Suomessa valmistettavista tuotteista. Ne listaukset on tehty aihealueittain, eivätkä ne tietysti kata kauhean laajaa osaa elämän kirjosta, mutta olisi kuitenkin kiva, jos niistä olisi edelleen iloa suomalaisia tuotteita etsiville. Siis, jos et vielä ole jotain etsimääsi löytänyt Maammekaupan valikoimista, niin käypä tutustumassa!

Lista Suomessa valmistettavista naisten vaatteista

Lista Suomessa valmistettavista lasten vaatteista ja asusteista

Lista Suomessa valmistettavista kodintekstiileistä

Lista Suomessa valmistettavista laukuista ja repuista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Meidän poppoo suosittelee