Maammekaupan kauppias varastohommissa

Kauppiaan elämää – Matka on alkanut

Tänään tulee kuluneeksi jo kolme viikkoa siitä, kun Maammekauppa laitettiin vähän vapisevin käsin myöhään illalla julkiseksi. Ennen kaupan avaamista pään sisällä myllersi. Omasta pelkästään Suomessa valmistettuja tuotteita myyvästä verkkokaupasta oli tullut itselle niin tärkeä, että jokainen kauppaan liittyvä epätäydellisyys tuntui todella pahalta. Ne sattuivat lähes sydämeen asti. Niin paljon oli omasta mielestä kesken. No, kauppa avattiin ja mitään katastrofia ei silti tullutkaan. Elämä jatkuu. Ja mikä parasta, kauppiaan elämä vasta alkoi.

Millaista se kauppiaan elämä sitten on? Ihan mukavaa. Vaimo ei tosin vieläkään muista käyttää kauppias-nimitystä aivan joka kerta. Paljon työtä elämään myös kuuluu ja tietysti uuden opettelua. Ei ole välttämättä helpoin tie tietotekniikasta mitään ymmärtämättömälle ryhtyä verkkokauppiaaksi, mutta se ei pelaa, joka pelkää. On muuten hienoa, että kuka tahansa voi ryhtyä halutessaan kauppiaaksi. Minä aion kantaa tuota perinteistä ammattinimikettä kunnialla ja suurella ylpeydellä.

Kaupan rakennusvaihe oli aika ajoin sellaista kiirettä ja kaaosta, että elämä on oikeastaan tasaantunut melkoisesti kaupan avaamisen myötä. Verkkokauppa onkin siitä mukavaa, että vaikka kaupassa olisi asiakkaita miten paljon, kauppiaan ei silti tarvitse välttämättä ehtiä pukeutumaan palvellakseen asiakkaitaan hyvin. Toinen ehdottomasti uravalintaani nimenomaan verkkokauppiaana tukeva asia on, että en kerta kaikkiaan osaa laskostaa tekstiilejä uudelleen. On siis kannaltani melkoinen onni, että tavarat pääosin pysyvät asiakkaiden tutustuttavana varastossamme samassa kotoisassa epäjärjestyksessä aina tilaukseen ja toimitukseen asti.

Kaupan avaamisen jälkeen olemme saaneet kehitettyä palveluamme vaihe vaiheelta. Tilaukset voi nyt noutaa halutessaan ilman toimituskuluja suoraan Laitilasta 8-tien yrityskeskuksesta ja saatiinpa eilen asiakaspalveluchattikin avattua. Sen avaaminen oli tosin kiinni lähinnä omasta päättämättömyydestäni. Toisaalta ehkä oli myös niin, että Maammekauppa oli vasta nyt valmis todella keskustelemaan reaaliajassa asiakkaidensa kanssa. Oli ensin hyvä pitää pientä turvaväliä ja katsoa, miten asiat lähtevät sujumaan.

Vähitellen olemme alkaneet saada myös uusia tuotteita kauppaan. Tähän asti tuotelisäyksemme ovat olleet samoilta ”alkuperäisiltä” tuotemerkeiltä, mutta hyvin pian saamme ensimmäiset uudet tuotemerkkimme kauppaan. Tulossa on monenlaista jännittävää ja paljon hienoja Suomessa valmistettuja tuotteita!

Ensi viikolla alamme totisemmin pohtia, miten Maammekaupan junaan kyytiin hyppääminen saataisi tehtyä suomalaisille valmistajille helpommaksi, jotta Maammekaupan valikoiman laajeneminen saadaan kunnolla vauhtiin. Muuten se juna kulkee nyt tasaisesti eteenpäin, vaikka piipusta nouseva savu onkin vielä vähän mustaa. Paljon on esimerkiksi kaupan parhaan mahdollisen toimivuuden kanssa töitä jäljellä, mutta olen ymmärtänyt, että se kehitystyö ei tule koskaan valmiiksi.

Kiitos kuitenkin jo nyt tähän mennessä tulleesta mukavasta palautteesta kaikille. Lämmittää kyllä joka kerta yhtä paljon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Meidän poppoo suosittelee