Maammekaupan kauppias ja avainlippudiplomi

Kauppiaan elämää – Avainlippu ja muita uusia juttuja

Se on taas kuulumisten kertomisen aika. Tänään aamulla ”postipöydällä” minua odotti juhlallisen näköinen kirje, joka ei vielä ollut suinkaan presidentin kansliasta, vaan Suomalaisen Työn Liitolta. Kirjekuoresta kuoriutui komea Avainlippu-diplomi.

Maammekauppa saa siis jatkossa käyttää markkinoinnissaan Avainlippu-logoa tekstillä ”Suomalaista palvelua”. Suurella osalla meillä myynnissä olevista tuotteista Avainlipputunnus jo olikin, mutta nyt se on siis myös itse Maammekaupalla. Maammekaupan tuotteista arvostan itse yhtä paljon tietysti myös niitä Suomessa valmistettuja tuotteita, joille ei avainlippua ole haettu. Täältä voit käydä kurkkaamassa kaikki valikoimamme Avainlipputuotteet.

Saattaahan se toki olla niin, että Avainlippu tunnettuna ja hyvämaineisena brändinä tuo tietynlaista uskottavuutta ja luotettavuutta niille tuotteille, joille se on myönnetty sekä tietysti myös Maammekaupalle. Maammekauppa on nyt osa jotain vähän suurempaa.

Sain tiedon Avainlipputunnuksen myöntämisestä jo viime viikolla puhelimitse. Normaalisti asiasta ei tietenkään jokaiselle hakijalle suullisesti ilmoiteta, mutta Maammekaupan tapaus oli ollut Avainlippu-toimikunnassa hieman erityiskäsittelyssä. Minulle kerrottiin, että Avainlippua ei kovin kevein perustein myönnetä pelkälle myyntipalvelulle. Maammekaupassa vahvasti läsnä olevan suomalaista työtä edistävän aspektin katsottiin kuitenkin olevan riittävän vahva, jotta poikkeus voitiin tehdä. Hyvä niin, sillä se on tarkoituskin!

Pieni koeaika Maammekaupalle tosin asetettiin. Vuoden päästä Avainlippu-toimikunta haluaa tarkistaa, onko pysytty suunnitellulla tiellä. Eikä siinä mitään. Jos emme pysty pitämään lupaustamme myydä vain Suomessa valmistettuja tuotteita, ei Avainlippua tai koko Maammekauppaa varmasti tarvita muutenkaan.

Olemme kovasti viime aikoina puuhastelleet ja häärineet kauppamme ulkoasu-uudistuksen parissa. Nyt se alkaa olla valmis julkaistavaksi. Työ on ollut taas melkoinen ja vielä se myös jatkuu, sillä aivan kaikki uudistukset eivät tähän ensimmäiseen vaiheeseen ehtineet. Toivottavasti kuitenkin suomalaisten ostosten tekeminen on jatkossa helpompaa ja mukavampaa!

Uudistunut kaupan ulkoasu odottaa verkkoshoppailijoita heti aamulla 25.10, kun Boaz Marketingin Antero on saanut yölliset temppunsa tehtyä. Toivottavasti uteliaita silmäpareja on heti aamulla paljon ostoksilla ja tutkiskelemassa uudistuksia. Ja jos varhain aamulla ei pysy molemmat silmät auki, saa operoida yhdelläkin silmällä.

Myös jouluun varautuminen on Maammekaupassa alkanut muutenkin kuin lisääntyneen tonttuilun muodossa. Olemme suunnitelleet monenlaisia markkinoinnillisia asioita, mutta myös tilailleet pikku hiljaa lisää lahjaksi ja muuten jouluun sopivia tuotteita. Tietysti toivomme, että mahdollisimman moni ostaisi joululahjansa meiltä.

Jo aikaisemmin tässä blogissakin nostin esille lahjakorttimme. Se onkin mainio lahjaidea ja lahjakortteja kannattaa hamstrata sopiva määrä, jotta esimerkiksi joulun ”pikkumuistamisten” varalle on nopeasti löydettävissä aidosti suomalainen lahja. Muistattehan muuten, että lahjoitamme jokaisen ennen jouluaattoa ostetun lahjakortin arvosta 10 % Punaisen Ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton järjestämään Hyvä Joulumieli -kampanjaan.

Ai niin. Mitäkö sitten muuten kuuluu? Elämä on tasapainoilua suurten ilojen ja pienten surujen välillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Meidän poppoo suosittelee