Laitilan Kasitori

KasiTorilta maalaisidylliä ja paikallisia tuotteita

Saan nyt tuoda Laitilaa ja sen hienoja kesäkohteita esille joka viikko, mutta se ei haittaa. Tiistaina avattiin Laitilan Untamalan kylään paikallisten ja kotimaisten tuotteiden myymälä KasiTori, jonne Maammekauppakin luonnollisesti syöksyi innolla mukaan.

Aivan Kasitien varrella sijaitsevaan vanhan Arkeologiakeskuksen rakennukseen perustettu KasiTori on pysähdyskohteena oivaa vastapainoa suurten ketjujen huoltoasemille.

Jo varhain keväällä ensimmäisen kerran paikan päällä pistäytyessäni totesin tulleeni paikkaan, jossa on ihmisen hyvä olla. Pystyin jo silloin kylmän viiman puhaltaessani pääni läpi kuvittelemaan paikan vehreyden ja maalaisidyllin kesäkuukausina.

Laitilan Kasitorin lampaat

KasiTorin alakerrasta löytyy päivittäistavaroita ja paikallisia tuotteita tarjoava myymälä sekä kahvila, josta on kulku kauniille kesäterassille. Rakennuksen yläkerrassa puolestaan on löytövintti, jossa voi tehdä monenlaisia sekä uusia että vanhoja löytöjä.

KasiTori-idean lähtökohtana ovat paikallisuus ja kotimaisuus. Myymälä onkin hieno esimerkki paikallisen yhteistyön voimasta.

Myynnissä on aivan KasiTorin naapurissa sijaitsevan Vähäflikan kesäkahvilan leipomuksia, Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan virvokkeita, Saloniemen juustoja sekä Munaxin munatuotteita. Niin ja tietysti Jari Seikolan viljelemiä vihanneksia, jotka ovat kasvaneet viereisillä pelloilla.

Kasitorin tuoretuotteetKun matkamiehellä yllättää nälkä löytyy ratkaisu tähänkin nopeasti joko Kivikylän Kotipalvaamon tuotteista tai laitilalaisen Ahoska Cateringin valmistamasta keittolounaasta.

Maammekauppa tuo Suomessa valmistettuja lahjatuotteita KasiTorin kesävieraiden saataville omalla myyntihyllyllään. Todennäköisesti kesän aikana järjestettävissä tapahtumissa esille lipsahtaa myös huokeahintaisia tarjoustuotteita. Kannattaa tarkkailla tilannetta.

Janoisimpia kesälomalaisia varten KasiTorilta löytyy anniskeluoikeudet ja vastavalmistunut terassi, jossa huhutaan paistavan aurinko jopa sadesäällä.

Terassin rakennusprojektissa perinteisten tapojen mukaan kasvoi nälkä syödessä, joten viereen rakentui lisäksi toinen terassi, jossa onnistuu tarvittaessa myös tanssin pyörähdykset. Rakennustöistä vastasivat vauhtikaksikko Betlehemin Perinne sekä Esa Jalonen (kumppanukset tositarkoituksella).

Kasitorin terassi

Anniskelu terassilla tapahtuu luonnollisesti sivistyneesti Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan juomilla. Onkin helppo arvata, että terassi on keskeisessä osassa monissa tulevana kesänä KasiTorilla järjestettävissä tapahtumissa.

KasiTori on jo tukevasti auki ja juhlallisia avajaisia vietettiin 8.-9.6.2018 osoitteessa Untamontie 51. Avajaisissa hienoista puitteista, kauniista kesäilmasta sekä aidosta tunnelmasta nautti kahden päivän aikana lähes tuhat vierasta.

Laitilan Kasitorin aukioloajat

Kasitorin ulkoterassi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Meidän poppoo suosittelee