Heli Laaksosen taidenäyttely

Heli Laaksosen taidenäyttely saapuu Maammekauppaan

Maammekaupan taidegalleria saa odotettuja vieraita, kun runoilija-taiteilija Heli Laaksosen taidenäyttely avataan yleisölle Munamarkkina-viikolla. Avajaisia vietetään keskiviikkona 12.6.2019 kello 11-12.

Heli Laaksonen piti esikoisnäyttelynsä syksyllä 2017 kutsuttuna Harjavaltaan Emil Cedercreutzin museoon. Hänen teoksiaan on ollut esillä myös Tuusulassa Taiteilijakoti Erkkolassa ja parhaillaan Naivistit Iittalassa -katselmuksessa. Nyt Laaksosen taidenäyttely tekee ensiesittäytymisensä Varsinais-Suomessa.

Akryyliväreillä maalatuissa teoksissa on luonnonläheisyyttä yhdistyneenä arjen esineisiin kuten lapioihin, linnunpönttöihin, einesrasioihin tai margariinirasioiden kansiin. Laaksosen teoksista on sanottu, että ne muistuttavat hänen runojaan – ne ovat kekseliäitä ja pohdiskelevia.

Runoilijan ääni välittyy erityisesti teosnimissä: “En vaa saanu suutani auk”, “Jos puut puhuis, olisko meil aikka kuunnella?” “Itämeren suurin silli”. Maalaukset puhuvat ihmismielen erikoisuuksien kunnioittamisen, lämpimien ihmissuhteiden, luonnonrakkauden ja huumorin puolesta.

Koko ajatus Maammekaupan taidegalleriasta oli alkujaan Heli Laaksosen ja onkin luonnollista, että hänen teoksensa saapuvat elävöittämään Maammekaupan myymälää ja Laitilan keskustaa heti aikataulujen sopiessa.

– Maanlaajuisesti ja kansainvälisestikin tunnetun taiteilijan saaminen pieneen putiikkiimme ja Laitilan keskustaan tuntuu tosi hienolta. Verkkokaupan tuoman näkyvyyden kanavoiminen myös matkailijoiden lisääntyväksi kävijämääräksi keskustan myymälässämme on yksi suurista tavoitteistani ja tämä näyttely on taas iso askel oikeaan suuntaan, Knuutila iloitsee.

Heli Laaksonen puhkuu innosta tuodessaan teoksiaan ensimmäistä kertaan näytille entiseen kotikaupunkiinsa.

– Loistava o olla fölis etujoukois tekemäs uussi avauksi. Liiketilois vois olla enemmänki tairet esil hellimäs ihmiste silmi ja muljamas ajatuksi – ei arkipäivänkä tartte olla arkine. Maammekauppa o niin keskel Laitla ko olla voi ja Laitla on keskel Varsinais-Suame. Nyy on kiinnostuneil helppo tulla kattoma, kummossi o runonkirjottajan maalaukset. Erityisest nee kenel o ennakkoluuloi, saissiva tulla kattoma, mist o oikken kyse. Maammekaupan galleriaha mää toin näytteil muutamei isomppi töit, mitkä o vuassie varrel valmistunu – mut myäski muutamei upouussi. Luanno ihmettely, ihmismiälen päivittely ja uussie materiaalien keksimine on keskiös mun teosten tekemises, Laaksonen toteaa.

Avajaispäivänä puheita ja suoraa ryhtiä pidetään kello 11. Maammekaupan pelkästään Suomessa valmistettuun tavaraan erikoistunut myymälä sijaitsee aivan Laitilan keskustassa osoitteessa Vihtorinkatu 6. Normaaliaukioloajat ovat MA-PE 10 – 17, LA 9 – 13 ja näyttely on avoinna 31.8.2019 saakka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Meidän poppoo suosittelee