Black friday tarjouspäivä Maammekaupassa 2019

6 syytä miksi Maammekauppa osallistuu Black Friday tarjouspäivään

Black friday tuo amerikkalainen kerskakulutusjuhla on rantautunut Suomeenkin todennäköisesti jäädäkseen. Osittain se herättää ristiriitaisia tunteita. Onko oikein viettää päivää, jonka tarkoituksena on vain myydä (ja ostaa) halpaa tavaraa niin paljon kuin mahdollista?

Päivän on hyvällä syyllä helppo katsoa ruokkivan harkitsemattomia heräteostoja. “Ostetaan nyt kun halvalla saa”. Toisaalta se on tietysti harkitsevalle kuluttajalle myös oikeasti säästön paikka, jos omalle tarve- ja hankintalistalle on kertynyt tuotteita, jotka tulee hankittua joka tapauksessa. Kun tarjoukset, prosentit, säästöt ja ainutkertainen mahdollisuus vain vilisevät silmissä ja kaikuvat korvissa, voi kuitenkin vaatia kovaa selkärankaa pysytellä vain niissä välttämättömissä hankinnoissa.

Black Friday on jo nyt herättänyt monenlaisia vastavoimia. Ehkä paras esimerkki on maailmanlaajuisesti samana päivänä eli marraskuun viimeisenä perjantaina vietettävä Älä osta mitään -päivä. Älä osta mitään -päivän ideana on viettää vuorokausi ilman tavaran hankintaa ja rahan kulutusta. Päivän tarkoituksena on haastaa jokainen miettimään omia ostotapojaan, ostopäätöstentekoaan ja impulsiivista ostamistaan sekä pyrkimään kohti ekologista tavaroiden ja palveluiden käyttöä.

Monet varsinkin itse omat tuotteensa valmistavista kauppiaista pidättäytyvät kokonaan tarjouksista Mustana Perjantaina. Ymmärrän tämän erittäin hyvin. Miksi ihmeessä halpuuttaa omaa työtään, jolla todellakin on arvoa. Sama ajatus sopii erittäin hyvin myös jokaiseen meillä myynnissä olevaan tuotteeseen.

Sinänsä Black Friday on paikkansa ansainnut, että jos pistää sivuun negatiiviset lieveilmiöt, on se jo ajankohtansa perusteella erinomainen joulukaupan lähtölaukaus. Joulu nyt vaan saa useimmat meistä hössötykseen taipuvaisista ihmisistä antamaan toisillemme joululahjoja. Marraskuun loppu eli hyvissä ajoin ja normaalia edullisemmin (eli säästäen) – kuulostaa tavallaan ihan hyvältä. Tänä vuonna Black Fridayn merkitys joulukaupassa todennäköisesti vain korostuu, kun joulukuussa ei enää kilahda veronpalautuksia tileille.

Yksi erityisen hyvä syy olla mukana tarjouspäivässä on tänä vuonna meillä Laitilassa paikallisesti ensimmäistä kertaa järjestettävä kaikkien kauppiaiden yhteinen teemanpäivä Pilkkose Pimi Perjanta Laitlass. Näitä yhteisiä päiviä on saatu vahvan, kauniin ja ihanan paikallislehtemme Laitilan Sanomien aktiivisuudella lisää, mutta liikaa niitä ei varmaan voi ollakaan. Meidän kuten varmasti monen muunkin pikkupaikkakunnan suurena haasteena on saada väkeä paikallisten palveluiden äärelle. Yhdessä ponnistellen se on vähän helpompaa.

Kuten sanottua, on koko Black Friday hyvin ristiriitainen juttu. Kaikki asiat täytyy pystyä perustelemaan ainakin itselleen, joten vedän yhteen niitä syitä, miksi Maammekauppa on mukana tässä ”epäeettisessä kulutusjuhlassa”:

Syyt osallistua Black Friday tarjouspäivään

  1. Ihmiset oikeasti etsivät yhden päivän ajan itselleen ostettavaa. Vaikka alennukset joutuu antamaan juuri siitä itselle potentiaalisesta palkan osuudesta, tarjoaa päivä samalla mahdollisuuden moninkertaiseen päivämyyntiin.
  2. Maammekauppa pystyy tarjoamaan Black Fridayna vaihtoehdon rihkamalle. Me emme varmuudella krääsää myy.
  3. Black Friday antaa meille mahdollisuuden myydä Suomessa valmistettua tavaraa myös niille, joille suomalaisen työn hinta tuntuu normaalisti liian arvokkaalta.
  4. Aina kun liikkeellä on suurempi määrä potentiaalisia ostajia, käy käsi myös laarin pohjalla. Taloudellisesti on hyvin raskasta, että jatkuvasti on yllättävänkin paljon varastossa sellaista tavaraa, joka ei liiku kovinkaan hyvin. Black Fridayna on mahdollista, että kauppaan saapuu joku, joka näitäkin tuotteita etsii.
  5. Maammekauppa on kaiken muun ohella lahjatavarakauppa ja tämän vuoksi joulu on olemassaolomme kannalta elintärkeää aikaa. En tiedä onko tällä mitään oikeaa merkitystä, mutta henkilökohtaisesti pidän hyvänä sitä, että joulukaupalle on olemassa lähtölaukaus. Varsinkin nyt, kun veronpalautukset on jo loppukesästä tuhlattu.
  6. Ensimmäistä kertaa järjestettävä Pilkkose Pimi Perjanta Laitlass saa toivottavasti ihmiset sankoin joukoin aina yhtä ihanaan Laitilan keskustaan.

Perjantaina sitten taas mennään ja tänäkin vuonna meillä on hyvin yksinkertainen Black Friday -tarjous. Kaikki tuotteet -15 %. Tämä tarjous ei koske minkään sortin lahjakortteja. Ne kun ovat itsessään maksuvälineitä. Tarjous on voimassa sekä perjantaina että lauantaina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Meidän poppoo suosittelee