Suomessa valmistetut naisten vaatteet - lista kotimaisista valmistajista

Suomessa valmistetut naistenvaatteet – Lista kotimaisista valmistajista

Tiesitkö, että Suomessa on valtava määrä toinen toistaan hienompia naistenvaatevalmistajia? Silti hyvin yleinen mielikuva on, että vaatteiden valmistus on siirtynyt jo aikoja sitten ulkomaille.

Osittain tämä tietysti pitää paikkansakin. Suomalaisen vaatevalmistuksen suurimmat kulta-ajat on varmasti eletty ajalla ennen halpatyömaiden nousua, mutta mielikuvassa on kuitenkin myös paljon väärää.

Suomessa nimittäin valmistetaan edelleen paljon upeita vaatteita. Osa valmistuksesta on hyvin erikoistunutta, osa varsin pienimuotoista ja osa todellista luksusta. Kaikkia näitä valmistajia kuitenkin yhdistää intohimo tehdä korkeaa laatua!

Listasin alle kaikki tietämäni Suomessa naistenvaatteita valmistavat tuotemerkit, joiden tuotteita on esillä kiinteillä verkkosivuilla.

Tuotemerkkejä näyttäisi olevan tällä hetkellä listalla pitkälti yli toistasataa! Henkilökohtainen tavoitteeni tälle listaukselle on, että mahdollisimman moni löytäisi Suomessa valmistetut naistenvaatteet ja pystyisi vaatehankinnoissaan suosimaan suomalaista työtä.

Tutustu rauhassa ja jaa ilosanomaa kotimaisista naistenvaatteista eteenpäinkin! Ethän epäröin vinkata, jos tiedät jonkin tuotemerkin, joka listalta mielestäsi puuttuu…

Ai niin. Ja kannattaa toki käydä tutustumassa myös Maammekaupan Suomessa valmistettujen naistenvaatteiden valikoimaan.

Suomessa valmistetut naistenvaatteet valmistajat:

Aleksiina Design, Tampere, (mekot, paidat, tunikat. villatakit)

Aleksiina Design on tamperelaisen Pauliina Pajusen 2017 perustama suomalaiseen muotiin keskittyvä brändi.
Mallistosta löytyy vaatteita, koruja ja asusteita. Kaikki Aleksiina Designin tuotteet valmistetaan Suomessa. Aleksiina Designin tuotantoa ohjaavat ekologiset ja eettiset arvot unohtamatta suomalaisen käsityön merkitystä.

Anneli Keinonen, Sastamala (hameet, paidat, tunikat)

Anneli Keinonen on suunnitellut ja valmistanut jo yli kolmenkymmenenviiden vuoden ajan vaatteita omalla tyylillään. Näin ovat syntyneet lukuisat jo klassikoiksi muodostuneet hyvin tunnistettavat painokuvat ja mallit.

Antinmerja, Sodankylä (ponchot)

Lappiaiheisia vaatteita Sodankylästä.

Ar by Anna Ruohonen, Helsinki (hameet, housut, mekot, paidat)

Anna Ruohosen tavoite on tuoda kauneutta arkeen eettisesti tuotetuilla, istuvilla, laadukkailla vaatteilla. Hänen tyylinsä noudattaa perinteistä suomalaista suunnittelua: muodot ovat arkkitehtonisia, leikkaukset harkittuja ja yksinkertaisuus tarkoituksenmukaista. Ruohosen vaatteita ei ole tehty yhtä sesonkia varten, vaan hän toivoo niiden kestävän aikaa ja tuottavan iloa kantajalleen pitkään. AR by ANNA RUOHONEN -valmisvaatemallisto tehdään paikallisesti kokonaan Suomessa, materiaaleista valmiiksi tuotteiksi. Materiaalit valmistetaan Orivedellä ja ompelu tapahtuu Hattulassa.

ArcticQueen®, Ivalo (liivit, mekot, paidat, ponchot, takit, tunikat, viitat)

ArcticQueen® on kunnianosoitus pohjoisen naisille. Se on hoitavaa luonnonmateriaalia: villaa, silkkiä, pellavaa ja puuvillaa. Asuja ja asusteita, jotka ovat armollisia ja näyttäviä. Kaikki ArcticQueen® -vaatteet on valmistettu Ivalossa.

Ateljee Kaisa Turtiainen, Savonlinna (paidat, tunikat)

Värikkäitä käsintehtyjä vaatteita, valmistettu rakkaudella Savonlinnassa.

Aurora Collection, Helsinki (juhlapuvut)

Aurora -juhlapukumalliston kaikki puvut ovat Aurora Raiskisen suunnittelemia ja ne valmistetaan kotimaisena työnä Helsingin Töölössä. Mallistosta löytyy useita erilaisia pukumalleja, jotka soveltuvat sekä morsiuspuvuksi että juhla- tai iltapuvuksi. Mallien mitoitus ja mittasuhteet noudattavat kotimaista vartalotyyppiä. Ne ovat konepestäviä ja materiaaleiltaan miellyttävän ylellisen tuntuisia sekä mukavia käyttää.

Aurora Sofia, Helsinki (mekot)

Aurora Sofia - Suomalainen vaatemerkki

Aurora Sofia on suomalainen, vuonna 2016 lanseerattu vaate- ja asustebrändi, joka syntyi suunnittelija Jenni Nilssonin tarpeesta toteuttaa omaa muotokieltä ja tarjota kuluttajille laadukkaista materiaaleista Suomessa käsityönä valmistettuja vaatteita ja asusteita. Kaikki Aurora Sofia -tuotteet valmistetaan Suomessa luonnollisista materiaaleista.

Belle Modeste, Helsinki (korsetit)

Belle Modeste valmistaa mittatilauskorsetteja sekä tilauksesta myös juhlapukuja.

Biancaneve, Tampere (housut, legginsit, paidat, shortsit, takit, topit)

Biancaneve valmistaa tyylikkäitä design-urheiluvaatteita, joissa jokainen nainen tuntee olonsa itsevarmaksi salilla ja sen ulkopuolella.

Boutique Heeben, Turku (hameet, housut, jakut, liivit, mekot, takit, tunikat)

Boutique Heeben on hurmaavan värikäs 35 -vuotias vaateliike, jonka kaikki tuotteet Eija Kuunjoki suunnittelee, värjää ja leikkaa puuvillasta, pellavasta tai hampusta. Kaikki Heebenit myös ommellaan Turussa. Boutiquen Heebenin tuotteille on myönnetty avainlippumerkki osoituksena korkeasta suomalaisesta laadusta.

Buffo-asut, Kuopio (housut, paidat, tunikat)

Buffo-asut suunnittelee, valmistaa ja myy iloisen mielen trikooneulosvaatteita kaikein ikäisille ja -kokoisille asiakkaan toiveiden ja mittojen mukaan. Mallistossa on myös helposti puettavat asut esim pyörätuolia käyttäville. Materiaalit tilataan Suomesta ja Euroopasta.

by itu, Sastamala (ponchot)

Avainlipputuotteita, jotka syntyvät rakkaudesta tehdä käsillä kaunista ja kotimaista. Tuotteet ovat hillityn persoonallisia uniikkiyksilöitä.

Carla Country Cottage, Tuusula (hameet, mekot, neuleet, viitat)

Carla Country Cottage -mallisto on wanhan ajan tunnelmaa, menneen ajan nostalgiaa, pehmeiden värien, pienten yksityiskohtien ja kirjailun lumoa sekä vaatimattomuuden suloisuutta. Malliston takana on Carita Lankinen; Tuusulassa asuva käsityöläinen ja tekstiili- taiteilija. Lankinen käyttää töissään pellavaa, hamppupellavaa, puvillaa, villaa ja silkkiä, joita hän värjää monin eri menetelmin sekä kirjailee, huovuttaa tai kauhduttaa.

Cocoon, Lahti (housut, mekot, paidat, takit)

Cocoon on lahtelaisen vaatesuunnittelijan ja yrittäjän Riikka Flinkin naistenvaatemallisto, jonka kaikki vaatteet on eettisesti ilolla ja ammattitaidolla Lahdessa valmistettuja!

Dama Design, Turku (jakut, mekot, puserot, tunikat)

Laadukkaista luonnonmateriaaleista valmistetut vaatteet aikuisille naisille, jotka arvostavat kotimaista valmistusta, kestävää kehitystä ja yksilöllisyyttä. Suunnittelu, kaavoitus, sarjonta, leikkuu ja ompelu tapahtuvat kaikki Turussa, ekologisesti ilman pitkiä kuljetusmatkoja.

Design Anu Pylsy, Joutsa  (hameet, housut, mekot, paidat, ponchot)

Design Pylsyn korkealaatuiset tuotteet syntyvät Keski-Suomessa Joutsassa, vanhalla kyläkoululla. Pitkän linjan käsityöyrityksen koko tuotannolle on myönnetty Avainlippu-tunnus osoituksena suomalaisesta työstä ja osaamisesta. Design Pylsyn kädenjälki on tyylikäs ja ajaton, mikä takaa tuotteille pitkän käyttöiän.

Design Elisa Muhonen, Hollola (neulepaidat- ja takit, ponchot)

Elisa Muhonen suunnittelee, kaavoittaa ja neuloo tuotteensa työhuoneellaan Hollolassa. Jokainen tuote valmistetaan käsiteollisesti pienneulekoneella pieninä sarjoina tai yksilöllisinä tilaustöinä. Kaikki neuleet ovat muotoon neulottuja.

Ehta-vaatteet, Varkaus (legginsit, mekot, paidat, tunikat)

Ehta-vaatteet

Ehta-merkin arkivaatteet naisille ja lapsille. Kankaat suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan Suomessa tai Baltiassa. Tuotteet ommellaan käsin Suomessa.

Eila Helen, Kokkola  (jakut, mekot)

Kokkolassa jo 35 vuotta toiminut perinteikäs naistenvaatevalmistaja.

ElinaWee, Uusikaupunki (hameet, housut, mekot, paidat, tunikat)

Iloisia vaatteita aikuisille ja lapsille. Ja vähän jotain muutakin pientä. ElinaWee ompelee pääasiassa tilauksesta, mutta joitakin satunnaisia valmiitakin ompeluksia on myynnissä.

Ellunhuopa, Nilsiä (liivit, viitat)

Ellunhuopa on vuonna 2011 perustettu yritys, joka valmistaa tuotteensa alusta lähtien käyttäen erilaisia valmistustekniikoita. Huopatuotteet on tehty suomalaisen kehräämön villasta ja ne ovat kaikki uniikkikappaleita.

Emmalotta Design, Kokkola (hameet, mekot, paidat)

Emmalotta Design on Kokkolassa sijaitseva vaatetusalan yritys, jonka on perustanut Emma Kurtén syksyllä 2015. Pukuompelijaksi valmistuneella Emmalla oli aina ollut unelmana oma yritys, jossa hän voisi toteuttaa vaatesuunnittelijan intohimoaan. Emman suunnittelema naistenmallisto koostuu kauniista, käytännöllisistä ja kestävistä vaatteista. Hän haluaa luoda vaatteita, joista tulee vaatekaapin ikisuosikkeja. Kaikki Emmalotta Design -vaatteet ovat kotimaisia, Kokkolassa suunniteltuja sekä ommeltuja.

ErgoMode, Outokumpu (pyörätuolivaatteet)

ErgoModen erityismitoitettu pyörätuolivaatemallisto sisältää helppokäyttöisiä vaatteita kaikkiin mahdollisiin tilanteisiin ja sääolosuhteisiin. Laadukkaat ja trendikkäät pyörätuolivaatteet suunnitellaan erityisellä huolella vastaamaan pyörätuolinkäytön vaatimuksia. ErgoMode on rekisteröity tuotemerkki ja suomalainen Avainlippu-tuote.

E/S Design, Karjaa (haalariasut, mekot)

E/S Design eli Elin Sandholm suunnittelee ja valmistaa ajattomia vaatteita, jotka ovat muokattavissa vartalotyypin, persoonallisuuden ja tilanteen mukaan. Kaikki tuotteet ovat Suomessa käsin tehtyjä.

Excuse My BonBon, Kuopio (hameet, jakut, mekot, puserot, takit, tunikat)

Excuse My BonBon on verkkokauppa kurvikkaille naisille, jotka ovat onnellisesti kokoa 40-54. Excuse My BonBon -mallisto on tehty naisille, jotka eivät suotta pyytele anteeksi olemassaoloaan, vaan elävät täysillä elämällä herkutellen. Malliston vaatteissa on asennetta yhtä paljon kuin sen käyttäjissäkin.

FABLOdesign, Helsinki (mekot)

FABLON näyttävät mekot valmistuvat Helsingissä.

FinnLea, Toijala (hameet, housut, huivi-, pallo- ja puseroviitat, tunikat)

Laadukkaita kotimaisia avainlipputuotteita. FinnLea on valmistanut omaa vaatemallistoa vuodesta 1994. Yrityksen ajatusmaailman mukaan tuotteen on oltava käyttäjälleen pitkäikäinen ja mieleinen. Siinä tulee näkyä laatu, kotimaisuus ja hyvä mitoitus.

Green House Wear, Lempäälä (hameet, housut, hupparit, legginsit, mekot, paidat)

Green House Wear on kaikkien pitkien naisten vaatekauppa, josta löytyy tosin kotimaisia vaatteita myös lyhyemmille naisille. Kaikki yrityksen vaatteet valmistetaan Suomessa farkkuja lukuun ottamatta.

Harajuku, Kemi (hameet, housut, keepit, mekot, takit)

Harajuku on kemiläinen yritys, jonka nimen takaa löytyy laadukkaita kotimaisia vaatteita suunnitteleva ja käsityönä valmistava ompelijatar Aila Virtanen.

Heliko, Siilinjärvi (jakut, mekot, takit)

Ompelimo HeliKon Heleganssi- kierrätysfarkku mallisto syntyi rakkaudesta farkkuihin. Lempifarkuille on annettu uusi elämä vuodesta 2012 lähtien.

Helvie, Vaajakoski (hameet, liivit, paidat, ponchot)

Helvie on Jyväskylän Vaajakoskella toimiva yhden naisen yritys. Tuotteet valmistetaan luonnonmateriaaleista kuten pellavasta, villasta ja silkistä. Käytännöllisyys ja kauneus ovat tärkeimpiä tekijöitä tuotteiden suunnittelussa.

Hieno Hilma, Helsinki (mekot)

Hieno Hilma värjää, painaa, kirjoo, aplikoi sekä yhdistelee ennakkoluulottomasti erilaisia materiaaleja ja tekniikoita. Näin syntyy iloisia ja persoonallisia tuotteita. Suomalaista käsityötä.

Hujaus, Vantaa (asusteet, imetysvaatteet, imetyskorut, legginsit, mekot)

Hujaus suunnittelee ja valmistaa mm. imetysvaatteita ja legginsejä. Suosituimmista malleista on saatavilla myös imetysluukuttomia versioita. Hujauksen erikoisuutena on kauniit kuosikankaat, jotka tehdään yhteistyössä kotimaisten suunnittelijoiden kanssa.

Hurmås, Säkylä (neulemekot, neulepaidat)

Hurmås valmistaa hyvän mielen neuledesignia puhtaista, konepestävistä luonnonmateriaaleista. Pääpaino on naisten vaatetuksessa, mutta valikoimasta löytyy neuleita myös miehille ja lapsille.

IhanaSopu, Vantaa (mekot, tunikat)

Piia Partanen suunnittelee ja valmistaa yhdessä hyvin yhteistyökumppaneidensa kanssa laadukkaita vaatteita sekä asusteita laatutietoisille ja kotimaista käsityötä arvostaville. IhanaSovun arvojen tärkeimpiä asioita ovat materiaalien laatu ja eettisyys. Tästä seuraa laadukkaasti kotimaassa valmistettu käsityö.

Iloinen Kettuliini, Kiiminki (mekot, paidat)

ILOinen KettuLiini on pieni Koti- ja verkkokauppa, jonka kaikki vaatteet suunnitellaan ja ommellaan itse. Kankaiden kuosikuvat ovat Leena Renkon ja Annika Nykäsen suunnittelemia.

Ilomar, Hyvinkää (takit)

Ilomar on Hyvinkäällä toimiva yritys, joka valmistaa vaatteita tavallisille Suomalaisille naisille käytöstä jo poistuneista tekstiileistä.

ILONA rantasalmi, Rantasalmi (mekot, tunikat)

Mukavia, värikkäitä, rentoja ja ennen kaikkea kestäviä vaatteita Rantasalmelta Etelä-Savosta. Tuotteita valmistetaan myös asikkaan omien toiveiden ja mittojen mukaan. Myös ryhmille. Kaikki tuotteet valmistetaan yrityksen omassa pienessä ompelimossa.

IvanaHelsinki, Helsinki (neulemekot, neulepaidat)

Taiteilija Paola Suhosen IvanaHelsinki -tuotemerkin neuleet valmistetaan Suomessa.

Jaana Huhtanen Design, Hämeenlinna (neulepaidat ja -asusteet)

Jaana Huhtanen Design on vuonna 1999 perustettu hämeenlinnalainen neulealan yritys, joka palvelee neulesuunnittelun ja -valmistuksen saralla eri tavoin. Asiakkaita ovat niin yksityiset henkilöt, kuin yritykset ja yhdistyksetkin. Jaana Huhtanen haluaa tarjota asiakkailleen yksilöllisiä, laadukkaita, kotimaisia sekä ajattomia neuletuotteita. Suunnittelun ideointi lähtee aina asiakkaan tarpeista.

Jocca Fashion, Juva (cabrit, hameet, housut, jakut, paidat, tunikat)

Jocca Fashion suunnittelee, kaavoittaa ja valmistaa Mille ja Taika mallistoja, jotka ovat tarkoitettu nuorekkaasti pukeutuville aikuisille naisille neljään eri vuodenaikaan.

Johanna K. design, Taivassalo (villahousut)

Johanna K. Design on perustettu vuonna 2004. Tuotanto on kehittynyt vuosien saatossa käsikäyttöisen neulekoneen kautta massiivisien teollisien neulekoneiden kanssa työskentelyyn. Kaikki tuotanto neuloksesta valmiiseen tuotteeseen tapahtuu Johanna K. Designin tehtaalla Taivassalossa.

Kaino, Säkylä (legginsit, mekot, neuletakit, paidat, tunikat)

KAINO on suomalainen 2010 perustettu ekologinen ja eettinen neulemerkki, joka valmistaa korkealuokkaisia ja tunnistettavia neulevaatteita ja -asusteita. KAINO valmistaa neuleensa itse luomu kampapuuvilla- ja merinovillalangasta valmiiksi vaatteiksi asti omassa neulomossaan Säkylässä. Myös suunnittelu tehdään itse; KAINO:n skandinaavisen raikkaat kuviot saavat inspiraationsa usein suomalaisesta luonnosta.

Karrax, Laitila (nahkahousut, nahkaliivit, nahkatakit)

Nahkavaatteiden erikoisliike Karrax perustettiin vuonna 1990 Laitilaan ja kaikki Karraxin nahkatakit, nahkahousut ja nahkaliivit valmistetaan Suomessa ja niillä on Avainlipputunnus.

Kauneve, Helsinki (legginsit, neuletakit, tunikamekot)

Kauneve tuotemerkin taustalla vaikuttaa tekstiilisuunnittelija Tiina Taivainen. Kauneve suunnittelee ja valmistaa kauniita ja iloisia vaatteita ja asusteita mukavuutta rakastaville lapsille sekä laatua ja eettisyyttä arvostaville aikuisille. Kaikki Kauneven tuotteet valmistetaan Suomessa. Tuotteissa käytetty villa ja puuvilla ovat sertifioitua luomulaatua.

Keli Clothing, Vantaa (pyöräilypaidat)

Keli Clothing valmistaa ympäristöystävällisiä, eettisesti tuotettuja, Suomessa tehtyjä tyylikkäitä urheiluvaatteita. Vaatteiden materiaaliksi on valittu huippulaatuinen merinovilla, luonnonkuitu jonka ominaisuudet tekevät siitä ylivoimaisen materiaalin urheiluvaatteille. Avainlipputuotteita.

Kiks, Oulu (hameet, housut, mekot, takit, topit)

KIKS tuotteet valmistetaan käsityönä valikoiduista kierrätys- ja ylijäämämateriaaleista pyrkien monikäyttöisyyteen, mukavuuteen ja erottuvuuteen. Valmistuksessa suositaan pieniä sarjoja ja uniikkituotteita ja vältetään varastoja ja ylimääräisen tavaran tuottamista. Kaikki tuotteet valmistetaan Oulussa pääosin tilausten mukaan.

Kisu Korsi, Turku (hameet, hää- ja juhlamekot, korsetit, mekot)

Kisu Korsi tunnetaan pääasiassa upeista ja uniikeista juhla- ja hääpuvuistaan, mutta yritys panostaa myös yksilölliseen ja laadukkaaseen arkipukeutumiseen. Kaikki vaatteet valmistetaan täysin käsityönä Turussa

Kongaamo, Mäntyharju (takit)

Persoonalliset, uniikit naisten takit valmistuvat pääasiassa 60-70-lukujen retrokangasaarteista. Kaikki Kongaamon tuotteet valmistetaan Suomessa – sekä Mäntyharjussa, että Tampereella Kongaamon alihankintaompelijan ammattitaitoisissa käsissä.

Kooma Design, Oulu (paidat)

Käsin Heinäpäässä tehdyt collegepaidat kaikkina kokoina ja myös mittatilauksena.

Kude Design, Espoo (Leija-sarjan Mekot ja paidat, neuleliivit)

KUDE® on vuonna 2013 perustettu suomalainen vaatemerkki, joka tarjoaa vaatekaapin kulmakiviä arkivaatetukseen. Leija-sarjan vaatteet ja neuleet valmistetaan Suomessa, muut vaatteet Virossa.

Letkiä Cloth, Pyhäjoki (housut, paidat)

Letkiä-vaatemerkki on suurimmaksi osaksi käsin valmistettua Suomalaista Streetwearia. Merkki tarjoaa vaatetusta sekä muita tuotteita niin miehille kuin naisille treenamiseen ja erottuvampaan arkeen. Useat tuotteista ovat UNISEX mallia, jotka sopivat molemmille. Rohkeaa, erottuvaa, persoonallista, värikästä sekä kasarihenkistä vaatetusta, joista suurin osa tuotteista on “uniikki-tuotteita”, joita on valmistettu rajallinen määrä.

Lumoan, Helsinki (villatakit)

Lumoan syntyi v. 2011 halusta tehdä jotain erilaista. Jotain ajatonta, mutta persoonallista. Lumoan villatakit valmistetaan Suomessa.

Maitotyttö, Jämsä (imetysvaatteet, housut)

Kaikki Maitotyttö-tuotteet valmistetaan viimeistä saumaa myöten Suomessa. Yrityksen tavoitteena on valmistaa piensarjoina mahdollisimman monipuolista valikoimaa yksilöllisiä ja toimivia vaatteita imettäville äideille.

MariMari, Lahti (hameet, housut, mekot, paidat, topit)

MariMari on lahtelainen vuonna 2008 perustettu yritys, jolla on oma, täysin kotimainen naistenvaatemallisto MariMari Collection. MariMarin vaatteet ovat tarkoitettu jokapäiväiseen ja ympärivuotiseen käyttöön, arkeen ja juhlaan. Ne eivät ole sidottuja vuodenaikaan tai sesonkiin. Materiaalit ovat miellyttäviä rakenteeltaan ja kestävät hyvin kulutusta.

Maru Design, Turku (housut, mekot, paidat, ponchot, tunikat)

Yksinkertainen muotokieli yhdistää Marja Aalto-Setälän Marudesign-tuotteita. Kun turha on karsittu pois perinteisetkin raaka-aineet saavat uudenlaista voimaa, joka puhuttelee muotia ja muotoja arvostavaa yleisöä.

Melli Ecodesign, Jyväskylä (legginsit, mekot, tunikat)

Melli Ecodesign - Suomessa valmistetut naistenvaatteet Jyväskylästä

Kaikki Melli EcoDesignin vaatteet valmistetaan luomupuuvillasta. Kankaat ovat Suomessa valmistettuja ja myös vaatteet ommellaan Suomessa. Vuonna 2015 Melli EcoDesign perusti oman ompelimotehtaan Jyväskylän Palokkaan.

MeM by Paula Malleus, Helsinki (hameet, mekot, paidat, takit)

MEM by Paula Malleus on moderni ja pelkistetty kotimainen kierrätysvaatemallisto. Sen materiaaleina ovat vanhat farkut, nahkatakit ja t-paidat, jotka on työstetty täysin uudenlaiseksi ja ilmeeltään moderniksi naistenvaatemallistoksi.

Merineule, Kustavi (housut, legginsit, paidat, tunikat)

Merineuleen tuotteissa käytetään Suomessa valmistettuja neuleita, joissa on mahdollisimman paljon luonnonmateriaaleja, kuten villaa ja puuvillaa. Kaikki tuotteet suunnitellaan ja ommellaan yrityksen omissa toimitiloissa Kustavissa. Tuotteille on myönnetty Avainlippu-tunnus.

Mia-Tuote, Tampere (urheiluvaatteet)

Mia-Tuote Oy valmistaa urheiluvaatteita omilla tuotemerkeillään DanceStar®Collection ja Sportfire® . Mallistot valmistetaan alusta loppuun Suomessa käyttäen vain laadukkaimpia materiaaleja. Mia-Tuote Oy on toiminut jo vuodesta 1994 asiakkaidensa toiveita kuunnellen.

Minna Suuronen Design, Kuopio (mekot, takit, tunikat)

Malliston tuotteet ovat pääosin naisten vaatteita jotka valmistetaan villakankaasta, pellavasta ja puuvillasta. Iloista, erikoista, värikästä ja lämmintä. Ei trendimallisto vaan vaihtoehto suurille vaatemerkeille, käsin tehty ja lähellä tuotettu.

Mirka Pukine Oy, Varpaisjärvi (hameet, jakut, mekot,legginsit, paidat, tunikat)

Pohjois-Savossa, pienen Varpaisjärven kylän keskustassa sijaitsee kankaita, nappeja ja tekemisen riemua pursuava kellarityöhuone, Mirka-malliston koti, jossa tuotteiden suunnittelu, kehittely, ideointi ja intoilu tapahtuu. Mirka Pukineen vaateajattelu perustuu käyttömukavuuteen, ajattomaan muotoiluun ja hukkatekstiilin hyödyntämiseen.

Modelia Oy, Turku (hameet, jakut, mekot, paidat)

Modelia Oy on Turussa toimiva kotimainen vaatevalmistaja. Mallistot sisältävät sekä työhön että juhlatilaisuuksiin sopivia asukokonaisuuksia, joiden linjat ja leikkaukset seuraavat maltillisesti muodin uusimpia trendejä. Modelian tuotteita myyvät hyvin varustetut tavaratalot ja naisten vaatetuksen erikoisliikkeet kautta maan. Koko Modelian tuotanto valmistetaan Suomessa.

Muka Va, Tampere (hameet, housut, mekot, paidat)

MUKA VAn vaatteissa yhdistyvät käytettävyys, eettisyys ja skandinaavisuus. Vaatteiden tuotantoprosessi on puhdas ja mietitty mahdollisimman toimivaksi ja laadukkaaksi yhteistyössä alihankkijoiden kanssa. Huolellisuus ja tinkimättömyys laadusta eivät kuitenkaan tee tuotteista tylsiä. MUKA VAn mallistot suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. MUKA VAn yhteistyökumppaneita ovat kotimaiset tuottajat Orneule, Tamsilk, Printscorpio, Ompelimo Pirkko Niemi ja Kutomo Holopainen.

Muoti-Herrala/Shenina, Vehmaa (hameet, jakut, mekot, puserot, tunikat)

Aikuisten naisten juhlavaatteita Vehmaalta.

Muotikuu, Turku (jakut, juhlamekot)

Muotikuu on suunnitellut ja valmistanut tyylikkäitä vaatteita jo vuodesta 1992. Vaatteet valmistetaan pääsääntöisesti omassa tehtaassa, joka sijaitsee Turun keskustassa.

Muotitorppa, Helsinki (caprit, farkut, jakut, legginsit, mekot, topit, tunikat

Muotitorpan nahalta näyttävät tekstiilinahkaiset vaatteet valmistutetaan Suomessa, Lahdessa ja Kiteellä.

Myllymuksut, Juupajoki (bokserit, jumpsuit huppuhaalarit, T-paidat)

Myllymuksut Oy on monipuolinen suomalainen yritys, jonka valikoimaan kuuluvat laadukkaista, mukavista ja turvallisista kankaista valmistetut vaatteet ja asusteet koko perheelle. Yritys sijaitsee Pirkanmaalla Juupajoella, josta käsin se palvelee asiakkaita verkkokaupan välityksellä ja persoonallisessa, navettaan remontoidussa Muksupuodissa.

My Prema, Lahti (housut, huivit, legginsit, topit, tunikat)

Prema on syntynyt halusta luoda vaatemerkki, jolla on jokin suurempi merkitys ja joka herättää käyttäjissään positiivisia tunteita. My Prema erottuu muista värikkäillä ja veikeillä kuoseilla, joita löytyy niin aikuisten kuin lastenkin mallistosta. Iloiset kuosit tuovat takuulla hymyn käyttäjänsä huulille.

Niinmun’Design, Korppoo, (hameet, housut, mekot, paidat, tunikat)

Niinmun-vaatemallistossa käytetään luonnonmateriaaleja ja värimaailma on melko pelkistetty. Niinmun´design syntyi syksyllä 2015 Korppoossa Turun saaristossa. Inspiraatio vaatteisiin ammennetaankin saariston karusta ja kauniista luonnosta.

N.M.O. Design, Helsinki (mekot, paidat)

N. M. O. DESIGN on vuonna 2016 perustettu designyritys. Yrityksen päätavoite on toiminnallaan pyrkiä kestävään vaatteiden kulutukseen ja näin vähentää vaatteiden kertakäyttöisyyttä. Merkin tuotteet suunnitellaan Suomessa ja tuotetaan Suomessa ja osittain Virossa eettisiä periaatteita noudattaen.

NousuCommunity, Tampere (Verkkatakit)

Kotimaiset Nousu naisten verkkatakit

Nousu-retroverkkareiden takana on tamperelainen yritys NousuCommunity Oy, joka perustettiin lokakuussa 2016. Yhtiön syntyyn vaikuttivat erityisesti kaiho vanhoihin “hyviin aikoihin”, aikoihin jolloin ammattiylpeys oli kulutushyödykkeiden laadun kantava voima. Muita voimakkaita vaikuttimia yrityksen syntyyn olivat verryttelyasujen tarjonnan vähäisyys ja varsinkin kotimaisten versioiden täydellinen poissaolo kauppojen hyllyiltä.

Nokonen, Helsinki (housut, mekot, paidat, topit)

NOKONEN on vaatetussuunnittelija Aino Kovalaisen vuonna 2017 perustama tuotemerkki, jonka vaatteet ja tekstiilit valmistetaan Helsingissä käsityönä. Nokoselle tunnusomaista ovat mielikuvitukselliset, uniikit, käsinmaalatut kuosit. Materiaaleina käytetään ekologisia luonnomateriaaleja, kuten nokkosta ja hamppua.

Noolan, Pietarsaari (housut, mekot, paidat,takit, topit, tunikat)

Noolan on suunnittelija Marja Rakin vuonna 2000 perustama naisten muotibrändi. Sen ajaton design saa inspiraationsa pohjoisen luonnosta ja luonnollisista materiaaleista. Mallisto käsittää ympäri vuoden käytettäviä vaatteita ja asusteita, jotka on suunniteltu ja valmistettu Suomessa.

Nopsupopsu, Sastamala (legginsit, tunikat)

Laadukkaita ja kauniita Suomessa valmistettuja asusteita ja vaatteita niin lapsille kuin aikuisillekin.

Nouki, Tampere (housuhameet, kietaisupaidat, legginsit, mekot, takit)

NOUKI on Anna Reilinin ja Saara Naskalin vuonna 2015 perustama naistenvaate- ja asustemerkki, jonka ydinajatuksena on suunnitella käytännöllisiä ja kestäviä tuotteita leikkisällä ja raikkaalla otteella. NOUKI:n tunnistaa vahvoista kuoseista ja printeistä, joita on sekä vaatteissa että asusteissa. NOUKI –vaatteet suunnitellaan, leikataan, ommellaan ja viimeistellään Suomessa, Tampereella.

Nuppari, Pöytyä (paidat)

Nuppari suunnittelee, painaa ja ompelee persoonallisia ja pitkäikäisiä paitoja.

Näppärä Vera, Ilomantsi (hameet, mekot, tunikat, yömekot)

Näppärä Vera on Pohjois-Karjalan Ilomantsista lähtöisin oleva tekstiilituotteita valmistava yritys, jonka valikoimasta löytyy vaatteita myös naisille.

Oliina, Salo (juhla-asut)

Salolainen ompelija / suunnittelija Jenny Sainio valmistaa mittatilaustöitä asiakkaan omista tai ompelimon varastokankaista sekä tekee korjaus- ja sisustusompelua. Hän valmistaa myös Oliina mallistoa johon kuuluu kierrätetyistä kankaista tehtyjä tuotteita naisille, lapsille ja miehille.

Ommellinen, Muurame (hupparit, legginsit,mekot, topit, tunikat)

Ommellinen haluaa tarjota asiakkailleen rohkeita, iloisia ja näyttäviä kuoseja ja vaatteita. Ommellisen kuosit syntyvät taitavien suomalaisten suunnittelijoiden käsissä ja vaatteet leikataan, ommellaan ja viimeistellään alusta loppuun Ommellisen omissa tiloissa.

Otus ateljee, Tuusula (bolerot, hameet, housut, silkkipaidat, topit, T-paidat)

OTUS on yhden naisen yritys, joka käyttää materiaaleina mahdollisimman paljon kierrätettyä, kotimaista ja luomua. Otus -tuotteille on myönnetty Avainlippu-merkki.

Paapero, Kemijärvi, (neulospaidat, tunikat)

Paapero - Suomessa valmistetut naistenvaatteet

Lastenvaatteistaan tunnetu Paapero valmistaa myös tunikoita naisille. Heidän tuotteissaan yhdistyvät suomalainen muotoilu, ainutlaatuiset luonnonläheiset kuosit sekä suomalainen ompelutyö. Paaperon kotimaisuusaste onkin korkea: yksilölliset ja muotoilultaan oivaltavat tuotteet valmistetaan Kemijärvellä, missä niiden valmistuksesta vastaavat vaatetusalan artesaanin koulutuksen saaneet ompelijat.

PaaPii Design, Alaveteli (Collegehousut, hupparit, legginsit, mekot, paidat, tunikat)

PaaPii Design - Suomessa valmistetut naistenvaatteet

PaaPii on omasta erottuvasta designista ja sykähdyttävistä värisävyistä tunnettu merkki, jonka valikoimasta löytyy iloisia ja värikkäitä tuotteita vauvojen, lasten ja naisten vaatetukseen sekä kodin sisustukseen. Kaikki tuotteet, kankaat, kuosit ja vaatteet ovat omaa tuotantoa ja kaikki valmistuotteet suunnitellaan ja ommellaan Suomessa PaaPii Designin omassa ompelimossa.

Palmiina, Sysmä (hupparit, legginsit, mekot)

Palmiina valmistaa kotimaisista kankaista (pääosin teollisuuden ylijäämäkankaista) naisten- ja lastenvaatteita. Tuotteet ovat suomalaisia myös materiaaleiltaan ja tuotteissa painotetaan kotimaisuuden lisäksi niin ihmisen kuin luonnonkin kannalta ekologisiin valintoihin. Materiaalivalinnat ja vaatteiden valmistus luonnon ja ihmisten etua kunnioittaen.

Papu Design Oy, Nokia (legginsit, mekot, paitamekot)

Papu on suomalainen lastenvaate- ja lifestylebrändi, jonka mallistot syntyvät suunnittelijoiden ja taiteilijan yhteistyönä. Vaatteet tuotetaan Suomessa, Nokialla tai Portugalissa.

Paulanka, Lestijärvi (pellavaponchot)

Paulanka on Lestijärveltä kotoisin oleva yritys, joka on toiminut vuodesta 2006.

Pellavasydän, Uusikaupunki (Pellavatunikat)

Pellavasydän valmistaa omassa pikkuompelimossaan pellavatunikoita. Valmistus onnistuu myös mittatilauksena.

Pietamo, Tampere (legginsit, mekot, tunikat)

Pietamo on vuonna 2016 perustettu tamperelainen vaatemerkki, ompelimo ja kankaiden erikoismyymälä, joka tarjoaa omaleimaista tyyliä, sekä persoonallisia tuotteita arkeen ja juhlaan. Yrityksen toiminta on läpinäkyvää, eettistä, iloista ja rentoa. Malliston tuotteet halutaan pitää sellaisena, että ne kestävät aikaa ja ilahduttavat käyttäjäänsä vuodesta toiseen. Kaikki Pietamon tuotteet valmistetaan Suomessa, ommellaan alihankintana Pirkanmaalla.

Pikku-Hilla, Ranua (legginsit, paidat, tunikat)

Pikku-Hillan tuotteet valmistetaan Suomen Lapissa myrkyttömistä ja ihoystävällisistä materiaaleista. Pikku-Hillan tuotteita myydään Ranualla, Murrmurr-linnassa Tenavakulman myymälässä sekä Tenavakulman verkkokaupassa,

Pin Me Up, Loviisa (mekot)

Pin Me Up on Pin-Up Garagen oma, Coco de Noirin suunnittelema naisellinen 50-luvun tyylinen vaatemallisto. Vaatteet on ylpeydellä valmistettu Suomessa omassa atelje-ompelimossa.

Pirita Design, Sodankylä (hameet, housut, jakut, mekot, ponchot, puserot, tunikat)

Pirita Designin taustalla oleva Pirita Pernu-Lehtinen Oy on vuonna 1998 perustettu perheyritys, joka tuottaa laadukkaita design pellavaneuleita naisille juhlaan ja arkeen.

Piruetti, Tampere (urheiluvaatteet)

Piruetti valmistaa Tampereella oman la Pirouette merkkinsä alla monipuolisesti liikuntavaatteita. Piruetin tuotteet valmistetaan vain parhaista materiaaleista, alan uusinta teknologiaa seuraten.

Punainen Norsu, Turku (housut, paidat, takit)

Punaisen Norsun malliston vaatteet on valmistettu kierrätysmateriaalista, sekä uusista mahdollisimman ekologisista materiaaleista. Punaisen Norsun tuotteet suunnitellaan suomessa ja myös suurin osa tuotannosta tapahtuu täällä. Trikootuotanto tapahtuu kuitenkin Portugalissa.

PURA Finland, Tampere, (mekot, neuletakit, paidat, ponchot)

Tamperelaisen Putiikki Rannalla lifestyle-myymälän oma vaatemallisto. Neuleet valmistetaan lähituotantona Tampereen seudulla.

Riiminka Oy, Jyväskylä (housut, neuletakit, mekot, tunikat)

Riiminka on suomalainen vaate- ja laukkumerkki, jonka koti sijaitsee Keski-Suomessa, Jyväskylässä. Yrityksen tavoitteena on luoda ilahduttavaa ja kestävää designia miellyttävistä luonnonmateriaaleista. Kaikki tuotteet valmistetaan Suomessa, pääsääntöisesti yrityksen omissa tiloissa Jyväskylässä.

Riitta Liski Design, Tuusula (neulemekot, neulepaidat, villatakit)

Riitta Liski on tunnettu erityisesti neuleiden suunnittelijana ja valmistajana. Hänen neuleensa kuvaavat värikkäästi ja lämmöllä ympäröivää elämää. Työtila ja myyntipiste sijaitsevat Kellokosken ruukilla.

Ruskovilla, Artjärvi (Alusasut)

Ruskovilla on luonnonmukaisen tekstiiliteollisuuden edelläkävijä Suomessa. Vuonna 1981 perustettu perheyritys valmistaa luonnonkuituisia asuja ja tekstiilejä ihmisen omista lähtökohdista luontoa kunnioittaen. Ruskovilla-tuotteet syntyvät kotimaisella työllä suunnittelusta, kaavoituksesta ja materiaalin neulonnasta alkaen aina ompeluun ja viimeistelyyn saakka.

Rykkeri, Forssa (tunikamekot)

Rykkeri on työtila, jossa työskentelee useita käsityöalan ammattilaisia. Rykkerin oma tuotemallisto suunnitellaan ja valmistetaan työtilalla ekologisesti, suomalaista työtä ja perinnettä vaalien.

Sampsukka, Joensuu (hameet, hihattomat, legginsit, mekot, paidat, singoallat)

Pirteäkuosisia vaatteita lapsille ja aikuisille. Kaikki vaatteet valmistetaan Suomessa ja yritykselle on myönnetty Avainlippu-merkki.

SAM-SAM, Helsinki (nahkavaatteet)

SAM-SAM valmistaa yksilöllisiä nahkatuotteita Helsingin Kalliossa.

Samurai Shop, Soini (hameet)

Samurai Shopin verkkokaupasta löytyvät persoonalliset vaatteet ja asusteet sekä lapsille että aikuisille. Kaikki tuotteet on valmistettu käsityönä, laadukkaista materiaaleista.

Sarafaani, Oitti (hameet, housut, jakut, mekot, topit, tunikat)

Sarafaani valmistaa laadukkaita vaatteita naisille kokoihin XS – 5XL. Yrityksen tehtaanmyymälät sijaitsevat Oitissa ja Riihimäellä. Kaikki tuotteet valmistetaan Sarafaanin omalla tehtaalla Oitissa.

Sataneule, Pori (jakut, puserot)

Sataneule Oy on suomalainen vaatetusalan yritys, joka on perustettu vuonna 1956. Yrityksen tehdas sijaitsee Porissa ja myyntikonttori Helsingissä. Kaikki tuotteet, suunnittelusta, leikkuusta ja ompelusta viimeistelyyn asti tehdään Suomessa, Porissa.

Scala Collection, Kangasala (hameet, hupparit, jakut, paidat, ponchot, takit, tunikat,

Scalassa uskotaan kotimaiseen tuotantoon ja materiaaleihin. Yritys palvelee yksityis- että yritysasiakkaitaan ilolla ja lähes 30 vuoden kokemuksella. Yrittäjävetoinen ahkera tuotantotiimi työskentelee Kangasalla, jossa tuotteet valmistuvat joustavasti ja nopeasti. Kaikille Scala Collection tuotteille on myönnetty Avainlipputunnus.

Shelby, Oulu (alus- ja välikerrosvaatteet, housut, takit)

Shelby tarjoaa parhaita materiaaleja, kaavoja ja mittatilausvaatteita sekä ulkoiluvarusteita ääriolosuhteisiin. Shelby-tuotemerkin tuotteet ovat yrityksen oman tuotekehityksen ja suunnittelun tulosta, ja tekstiilit valmistetaan Oulussa.

Second Chance, Fiskars (haalarit, hameet, jakut, legginsit, mekot, tunikat)

Second Chance sisältää persoonallisen naisten vaatemalliston, joka toteutetaan pienen sarjan tuotantona Suomessa. Jokaisen tuotteen jokainen valmistusvaihe on tehty suomalaisessa perheyrityksessä, mikä takaa sen, että tuotteet valmistaa ammattitaitoinen, aikuinen ihminen.

Seigle, Helsinki (hameet, housut, jakkupuvut, kotelomekot, takit)

Seigle on vuonna 1997 perustettu suomalainen vaatemerkki. Seiglen vaatteet on tehty aikuisille naisille, jotka tarvitsevat laadukkaita, hyvin tehtyjä jakku-, housu- ja kotelopukuja arkeen tai juhlaan. Kaikki Seigle-malliston tuotteet on suunniteltu ja valmistettu Suomessa.

Sekäettä-neuleet, Lappeenranta (neulepaidat)

Käsittöitä 60 vuotta, neuleita 30 vuotta. Irja Olkkosen valmistamat Sekäettä-neuleet valmistuvat vuosikymmenten kokemuksella.

Sees Finland, Raisio (Villatakit)

Sees Finland valmistaa käsityönä laadukkaita ja ajattomia naisten takkeja 100 % villasta. Yrityksen tuotteita voi käyttää vuodesta ja muotivillityksestä toiseen, sillä ne ovat kaikkea muuta kuin kertakäyttömuotia.

Sile, Helsinki (jakut, paidat)

Ompelija Elisa Parts valmistaa vaatteita omasta mallistostaan mittojen mukaan. Hänen käsistään syntyy myös kokonaan mittatilauksena suunniteltuja ja valmistettuja asuja.

Sipuseiska, Punkalaidun (hartiavaatteet, liivit, mekot, takit, tunikat)

Sipuseiska valmistaa huovutettuja vaatteita ja asusteita ja käyttää huovuttaessaan kotimaisilta kehräämöiltä hankittua suomenlampaan villaa.

Sunnuntaipuoti, Tuusula (mekot, paidat, takit, tunikat)

Sunnuntai on Tuusulassa suunniteltu ja käsinvalmistettu vaate- ja sisustustekstiilien mallisto. Suunnittelufilosofiana on valmistaa nykyaikaan tuotuja, räätälöityjä vaatteita pieninä sarjoina. Malliston yleisilme on hillitty, rento ja materiaaleja kunnioittava. Materiaaleina käytetään pelkästään luonnonmateriaaleja.

Star Trikoo, Vaasa, (housut, mekot, paidat)

Star Trikoo (entinen Vaasan Trikootehdas Ky) on valmistanut jo lähes 50 vuotta perinteisin menetelmin laamapaitoja, aitoja suomalaisia laatutuotteita. Neulos valmistetaan sekin Suomessa – ilman turhia pintakäsittely- ja viimeistelyaineita.

Storyteller, Kurikka (jakut, paidat, ponchot)

Storyteller on vaatemerkki, jolle on tärkeää, että tuotteet ovat kestäviä monella tavalla. Kaikki Storyteller -tuotteet valmistetaan ekologisesti kestävin periaattein. Valmistuksessa ei käytetä vaarallisia kemikaaleja, ja materiaalit ovat maatuvia tai mahdollista uusiokäyttää. Valmistus tapahtuu rakkaudella Kurikassa, Etelä-Pohjanmaalla.

Svala, Kärsämäki (aluskerrastot, paidat)

Svala valmistaa alus- ja välikerroksia korkeinta laatua vaativimpiin olosuhteisiin ja suorituksiin suomalaisella taidolla ja tarkkuudella maailman parhaista materiaaleista.

Tahto Design, Jurva (mekot, paidat, takit, tunikat)

TahtoDesign-vaatemallisto on suunniteltu ja valmistettu suomalaiselle pluskoon naiselle, joka arvostaa persoonallista tyyliä, hyvää laatua ja mukavuutta. Kaikki tuotteet valmistetaan piensarjana yrityksen omassa ompelimossamme Etelä-Pohjanmaalla.

Tam-Silk, Kangasala (alusasut, paidat)

Tam-Silk on perinteikäs kotimainen alusvaatevalmistaja. Neulosten valmistus samoin kuin muut työvaiheet tehdään yrityksen omalla tehtaalla Kangasalla. Myös neulosten viimeistely tapahtuu Suomessa.¨

Tanja Kallio Design, Espoo (Hihake-neuleet)

Tanja Kallio Designin HIHAKE neuletuotemallisto syntyi innostuksesta neuleisiin ja graafisten pintojen mahdollisuuksiin. Tuotteet tehdään ihmisille, jotka arvostavat pehmeyttä, laatua ja lähituotantoa. Neuleet valmistetaan ekologisesta merinovillasta Tuusulassa.

Tarina-Asu, Lappeenranta (jakut, mekot, paidat, takit, tunikat)

Sanna Lehto on suunnitellut Tarina- Asun tuotteita vuodesta 1993 lähtien. Hänelle on tärkeää valmistuttaa vaatteet Suomessa. Ne ovatkin suunniteltu ja valmistettu tuottamaan mielihyvää ja kestävyyttä pitkäksi aikaa. Punaisena lankana Tarina- Asun tuotteissa ovat luonnonmateriaalit.

Tarkkatikki, Laukaa (legginsit, mekot, paidat, tunikat)

Tarkkatikin yksilöllisesti valmistetut vaatteet on tarkoitettu käytettäviksi sekä arkena että juhlana. Jokaisen vaatekappaleen on omin käsin valmistanut laukaalainen yrittäjä ja omistaja Susan Immonen.

Tarttuva, Helsinki (hameet, legginsit, mekot, paidat)

Tarttuva on 2014 perustettu design-yritys Helsingissä. Tarttuva suunnittelee ja valmistaa tuotteensa pääasiassa Suomessa.

Taukodesign, Helsinki (housut, mekot, neulostakit, paidat)

Tauko -mallistot valmistetaan laadukkaista kierrätysmateriaaleista. Osa vaatteista valmistetaan Nokialla.

Teelikamentten, Äänekoski (hameet, tunikat)

Uniikkeja vaatteita naisille alusta loppuun asti Suomessa valmistettuna. Ominaisinta Teelikamenttenia ovat veikeät applikoidut kuvat, jotka toteutetaan yksilöllisesti käsityönä.

Tmi Pipsa Harju, Sastamala (legginsit, paidat)

Tmi Pipsa Harju on vuonna 1988 perustettu vaatealan yritys, joka valmistaa vaatteita bambukuidusta.

Top-Knit, Siikainen (neuleet)

Top-Knit valmistaa laadukkaita neulevaatteita. Naisten neuleet tulivat valmistukseen mukaan vuonna 2003, kun yritys osti tunnetun Brenda-merkin vuonna 2002.

Tuntsa®, Salla (ulkoilu- ja erävaatteet)

Stick-On Oy on omissa tiloissaan toimiva perheyritys, jonka tuotanto keskittyy omaan Tuntsa® ulkoilu- ja erävaatemallistoon.

Tuoriniemi Dream, Lieto (neulejakut, neulepaidat)

Tuoriniemi Dreams - Kotimaiset naisten neuleet

Tuoriniemi Dream Oy varsinaissuomalainen yritys, jonka omistajilla on ollut yli 30 vuoden ajan toteutettavanaan ”unelma”: Tuottaa korkealaatuisia asustemaisia neuleita, jotka korostavat kantajansa ainutlaatuisuutta ja yksilöllisyyttä.

Tyyki Design, Turku (mekot, paidat, ponchot)

Tyyki Design suunnittelee ja valmistaa Turussa vaatteita ammattitaidolla sekä arkeen että juhlaan. Omasta valmisvaatemallistosta löytyy niin värejä kuin kokoja jokaiseen makuun.

Uhana Design, Tampere (legginsit, mekot, neuletakit, paidat)

Uhana Design on vuonna 2012 perustettu designyritys Tampereelta. Helposti omaksuttavan leikkimielen lisäksi Uhana haluaa myös kantaa vastuuta ympäristöstä. Läpinäkyvä toiminta takaa sen, että asiakas voi seurata tuotantoketjua alusta saakka.

Valkyrian, Kontiolahti (hameet, jakut, mekot)

Valkyrian Designs on nuoren suunnittelijan Lotta Mönkäreen naisten vaatetukseen erikoistunut yritys, jonka tuotteita kuvaavat ajattomuus ja naisellisuus. Inspiraationsa ja vaikutteensa vaatteet saavat niin tämän päivän muodista, kuin myös menneiden aikojen hengestä, elokuvista ja musiikista.

Vanha Narttu, Kuopio (housut, mekot, paidat)

Vanha Narttu on keväällä 2015 lanseerattu vaatemerkki, jotka suunnittelee Mirkka Nyrhinen. Vanhan Nartun vaatteet ovat rentoja ja humoristisia – vaativat asennetta ja saavat huomiota! Ne ovat vastalause kertakäyttövaatteille. Hurraa-huuto suomalaiselle työlle!

Vehkomäki, Keuruu (hameet, Hupparit, mekot, paidat, takit, tunikat)

Design Vehkomäen omaleimaiset ja tyylikkäät vaatteet soveltuvat niin arkeen kuin juhlaankin. Kaikki vaatteet valmistetaan mittatilaustyönä.

Vestiarium, Helsinki (neuleet)

Vestiariumin ajattomaksi suunnitellun malliston neuleet ja neuleasusteet valmistetaan Suomessa.

Vietto, Helsinki (hameet, housut, legginsit, mekot, neuletakit, paidat, takit, tunikat)

Vietto on vuonna 2007 Minna Kaartisen perustama ekologinen mallisto, jonka kaikki vaatteet valmistetaan 100 % eettisesti Suomessa.

Vuoriortta, Espoo (mekot)

Vuoriortta-tuotteet valmistetaan suomalaista käsityötä arvostaen luonto- ja ihoystävällisistä materiaaleista. Vuoriortta malliston ideologia perustuu hyvään oloon ja arjen kauneuteen. Suunnittelussa ja materiaalivalinnoissa keskitytään linjakkuuteen sekä aitoon mukavuuteen. Koko Vuoriortta-mallistolle on myönnetty avainlippu-tunnus.

with love Sanna Hopeavuori, Laihia (mekot, jakut, tunikat)

Hidasta muotia, tyylikkäästi, yksilöllisesti ja omaleimaisesti. Tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Pohjanmaalla.

Suomessa valmistetut naistenvaatteet -listaus julkaistiin ensimmäisen kerran henkilökohtaisessa Kohtisuurta Unelmaa -blogissani joulukuussa 2016. Jatkossa se päivittyy ensisijaisesti Maammekaupan blogissa.

Kurkkaa seuraavaksi Maammekaupan Suomessa valmistetut naistenvaatteet -valikoima.

15 Kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Meidän poppoo suosittelee