Savotta

Finn-Savotta on vuonna 1955 perustettu perheyritys, joka pitää sydämen asianaan suunnitella ja valmistaa laadukkaita reppuja luonnossa liikkuvalle ihmiselle, kaikenlaisiin olosuhteisiin. Savotta tunnetaankin alan harrastajien ja ammattilaisten arvostamana tuotemerkkinä, jonka tuotteet takaavat käyttäjälleen laatua ja luotettavuutta. Suurin osan Savotan tuotteista valmistetaan yrityksen omissa tuotantotiloissa Karstulassa, Keski-Suomessa.

Savottareput ovat jäljitettävissä jopa yksittäiseen ompelijaan. Savotalla ollaan erityisen ylpeitä taitavasta henkilökunnasta, jonka jatkuva kouluttautuminen varmistaa aina sopivan ja laadukkaan Savotta-tuotteen, olipa käyttötarkoitus sitten mikä tahansa.

Savotan historia alkaa 1950-luvulta, jolloin Allan Halme perusti vaimonsa Marjatta Halmeen kanssa Pylkönmäen Nahkatyö nimisen yrityksen. Alussa töitä tehtiin omakotitalon vintillä ja toimitukset tehtiin polkupyörällä pääasiassa Pylkönmäen keskustaan. Ensimmäiset tuotteet olivat palakasseja, rukkasia ja reppuja metsätyömiehille. Kun laajentunut tuotanto alkoi vaatia lisätilaa, rakensi Allan kylän miesten avustuksella Pylkönmäen Halla-ahoon uudet tuotantotilat.

Seuraavalla vuosikymmenellä yrityksen nimeksi muutettiin Savotta-retkeilyväline. Vuonna 1966 Allan Halme löysi yritystoiminnalle sopivan paikan Karstulan Onnelasta, jossa yrityksen toimitilat sijaitsevat vielä tänä päivänäkin.

1970-luku oli yrityksessä kasvun ja kansainvälistymisen aikaa. Vuosikymmenen alussa toiminta siirtyi lähinnä työvoimapulan ja kulkuyhteyksien vuoksi kokonaan Karstulaan. Myös yritysmuoto ja nimi muuttuivat Finn-Savotta Oy:ksi. Yrityksen sisällä alkoi myös ensimmäinen sukupolven vaihdos, kun perheen tyttäret Riitta ja Anita Halme aloittivat yrityksen palveluksessa. Anita Halme otti vastuun yhtiön tuotannosta vuonna 1974.

Kultaisen 80-luvun alussa Karstulassa laajennettiin tehtaan metalliosien tuotantoa niin, että kaikki rinkkojen telineet ja telttojen tukirakenteet sekä salkosarjat valmistettiin itse. 90-luvulla yrityksellä oli myös 15 hengen ompelimo Viitasaarella.

Tällä vuosituhannella globalisaatio ja EU:n sisäiset markkinat ovat tuoneet mukanaan uusia haasteita. Finn-Savotta onkin uudistunut 2000-luvun aikana ja esimerkiksi yhtiön logo on vaihtunut modernimpaan. Tutustu Maammekaupan Savotta-mallistoon!