Miisukka Frillamekot

Oululainen Miisukka lähtee tavoittelemaan unelmaansa

Tämä on pieni kertomus unelmasta, päättäväisyydestä ja lujasta tahdosta. Oululainen Miisukka on yhden naisen unelma; pieni käsintehtyjä laadukkaita ja persoonallisia kotimaisia tekstiilituotteita valmistava yritys, joka on tullut tien risteykseen. Miisukan takana on 36-vuotias kahden lapsen äiti Miia Lilleberg, joka on aina rakastanut käsitöitä eri muodoissaan ja haaveillut voivansa vielä jonain päivänä tehdä unelmiensa työtä. Näihin päiviin asti Miia on työskennellyt kokopäiväisesti muualla ja Miisukka on kulkenut mukana ikään kuin omalla painollaan. Tämä asia kuitenkin muuttuu 7.8.2017!

 

Miisukan tekijä ja Ruusupanta”Minä olen Miia, tekijä Miisukan takana. Olen Miisukka.

Olen unelmoija, olen haaveilija.

Olen suunnittelija, olen kokeilija.

Olen yrittäjä, olen erehtyjä.

Olen tekijä, olen toteuttaja.

Olen itse oman onneni seppä.

Ensisijaisesti olen aina kuitenkin Äiti.”

 

Useiden vuosien ajan Miia on haaveillut pystyvänsä tekemään työtä, jota eniten rakastaa. Nyt hän on ottamassa askelta kohti tuntematonta ja vähentämässä vakituisen palkkatyönsä työtunteja voidakseen panostaa enemmän yrityksensä kehittämiseen. Tämän eteen Miia on tehnyt lujasti töitä jo pitkään.

Miia toivoo, että Miisukka tulee tunnetuksi ennen kaikkea laadustaan, kotimaisuudestaan ja oululaisuudestaan. Miisukka edustaa suurella sydämellä suunniteltua ja valmistettua kotimaista käsityötä ja pyrkii tuomaan ihmisille iloa, hymyä ja hyvää mieltä.

Miisukan tuotteet ovat laadukasta käsityötä ja jokainen tuote on valmistettu suurella sydämellä. Vaatteet, asusteet ja laukut ovat yksilöllisiä ja persoonallisia. Pääsääntöisesti tuotteet ovat värikkäitä ja tunnusomaista Miisukan tuotteille on kuosikankaiden yhdistely yksiväristen kankaiden kanssa. Miisukan tuotteiden tekijä haluaa, että tuotteet tuovat aina hyvää mieltä ja iloa ympärilleen!

Kaikki Miisukan mallit on itse suunniteltu, kaavoitettu sekä sarjottu pienessä ja värikkäässä työhuoneessa Oulussa. Jokainen tuote valmistetaan alusta asti käsityönä, joten kahta täysin samanlaista tuotetta ei ole. Miisukan kantavana ajatuksena on valmistaa kauniita, yksilöllisiä vaatteita ja asusteita niin päivittäiseen käyttöön kuin juhlaankin. Tuotteet valmistetaan laadukkaista materiaaleista ja juuri materiaalien laatu onkin tärkein ehto Miisukan tuotteiden valmistuksessa.

Omalla toiminnallaan Miisukka pyrkii tukemaan muita suomalaisia yrityksiä ja yrittäjiä. Materiaalit hankitaan pääasiassa kotimaisilta toimijoilta ja valtaosa tuotteiden kuoseista on lähtöisin suomalaisten suunnittelijoiden kynistä. Omia kuoseja Miisukalla ei vielä ole, mutta tulevaisuudestahan ei koskaan tiedä…

Entäs sitten se Miisukan tulevaisuus? Tulevaisuus tietysti jännittää Miiaa, mutta samalla sitä kohti suunnataan suurella innolla, täynnä tarmoa ja tahtoa. Miian unelma on voida työskennellä jonain päivänä täysipäiväisesti käsitöiden ja siihen liittyvien asioiden parissa samalla saaden rakastamastaan työstä elanto perheelle. Hän haluaisi itse määrittää työaikansa ja -paikkansa.

Oman toiminnan sekä tuotteiden ja tuotevalikoiman kehittäminen ovat Miian sydäntä lähellä. Tarkoitus olisikin laajentaa Miisukan toimintaa ja saada tuotteita jälleenmyyntiin ja kuka tietää, vaikka Miisukkaa löytyisi pian Maammekaupankin valikoimista. Yhdeksi tavoitteeksi Miia näkee tuotteiden saamisen myyntiin kivijalkakauppoihin. Valittu tie ei ole varmasti helppo, mutta Miia on valmis tekemään kaikkensa unelman eteen.

Miia katsoo tulevaisuuteen valoisin mielin. Hän toivoo, että muutaman vuoden päästä Miisukalla olisi jo vakiintunut asiakaskunta ja että tuotteet olisivat saaneet lisää tunnettavuutta. Miisukalla olisi edelleen oma vaatemallisto ja kenties myynnissä omia kankaita sekä muita käsityömateriaaleja. Yksi toivomus on, että Miian erittäin mukavana pitämä kotikutsutoiminta olisi saatu polkaistua kunnolla käyntiin. Kenties Miisukka voisi työllistää jo muutaman vuoden kuluttua muitakin!

Maammekauppa toivottaa Miisukalle onnea! Toivottavasti se 6-vuotiaana äidin vierestä alkanut palo käsillä tekemiseen ja uuden oppimiseen kantaa Miisukan pitkälle!

Miisukan tuotteisiin pääset tutustumaan tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Meidän poppoo suosittelee