Namu Jewellery Karu riipukset - kuva Design Sarandia

Namu Jewellery – Aarre, joka kannattaa löytää

Kaukana pohjoisessa. Alueella, jota Suomeksikin kutsutaan, on Euroopan vanhin kallioperä. Tuon paksun kalliovaipan sisällä on miljoonien ja taas miljoonien vuosien aikana syntynyt aivan erityisiä kiviä. Kiviä, joiden kauneus hakee vertaistaan ja jotka ovat syystä tai toisesta ajan kuluessa matkanneet lähelle maan pintaa. Nämä aarteet ovat nousseet maan uumenista löydettäviksi ja taitavien käsien muokattaviksi.

Namu Jewellery kivet

Mynämäkeläinen Mari Ruohomäki on vaikuttunut suomalaisten kivien kauneudesta niin syvästi, että hän on halunnut oppia niistä kaiken ja samalla tehdä kivistä ja niiden käsittelystä itselleen ammatin. Marin intohimo kiviä kohtaan syntyi jo vuosia sitten aivan tavallisen arkisen kävelyretken aikana. Lasten kanssa rannalla kävellessään hän kiinnitti huomiota vesirajasta löytämiinsä aaltojen aivan sileiksi muovaamiin läpinäkyviin kiviin. Tämä oli kimmoke, joka sai Marin paitsi opiskelemaan ja tutkimaan kiviä mutta myös verkostoitumaan, hankkimaan kivien käsittelyssä tarvittavia työkaluja ja lopulta perustamaan oman yrityksen.

Namu Jewelleryn Korutaiteilija Mari Ruohomäki työssään

Marille oli alusta asti itsestään selvää, että kauniita suomalaisia kiviä tulisi käyttää nimenomaan koruissa, sillä ainoastaan korussa kivi pääsee riittävän lähelle kantajaansa. Niinpä Mari lähti luomaan omaa tyyliään korujen suunnittelijana ja hakeutui kokeneen kultasepän oppiin. Hän halusi pystyä tuomaan puhtaan Suomen luonnon aarteet muidenkin saataville kauniin, elegantin ja tyylikkään käyttöesineen muodossa.

-”Kun aloitin korujen tekoa, se oli ihan jalometallikurssi, jonne menin mukaan. Sittemmin sain tästä kultasepästä mentorin itselleni ja hän opastaa ja auttaa aina tarvittaessa. Kuulun myös Turun kivikerhoon ja osallistun usein heidän järjestämille reissuille. Sieltä saa myös apuja kivien tunnistamiseen ja työstämiseen kunnon konkareilta!”

Namu Jewelleryn korujen valmistusta ohjaa hyvin vahva arvopohja. Mari Ruohomäen luonteenlaatuun kuuluu tinkimätön suhtautuminen asioihin. Korujen valmistuksen eettisen näkökulman suhteen hän on kaikkein vähiten valmis tekemään kompromisseja. Koruissa käytetään ainoastaan kierrätyshopeaa, jotta luonnon kuormitusta ei lisättäisi tukemalla kaivosteollisuutta. Kaikki kivet tulevat suomalaisilta luotetuilta kumppaneilta ja osan kivistä Mari kerää itse. Näin varmistutaan siitä, että niin luontoa kuin ihmistäkin kohdellaan oikein. Korut päätyvät uusille omistajilleen aina eko-sertifioiduissa korurasioissa.

– ”Kiviretket ovat niitä kohokohtia ja sinne otan usein isommat pojat mukaan. Opettelemme samalla kivien tunnistusta, seikkailemme metsässä ja eväät tietenkin kuuluvat asiaan. Suunnittelen retken aina etukäteen tutkimalla kallioperäkarttoja. Pojat ovat tarkkasilmäisiä ja onpa viisivuotiaani kerran löytänyt louhoksen jätekivikasasta ihka oikeaa kultaberylliäkin!”

Kivien käsittely ja korujen valmistus tehdään Namu Jewelleryn pajalla Mynämäessä. Kivien viistehionnassa käytetään ulkopuolista suomalaista hiojaa. Valmistusprosessi on tarkkaan kontrolloitu alusta loppuun asti, mikä takaa korujen korkean laadun. Korut valmistetaan pienissä erissä ja jokaisella korulla on oma sarjanumeronsa. Koska kyseessä on uniikki käsintehty taideteos, jokaisen kiven väri ja muoto vaihtelee hieman.

Suomalaisessa jalokivessä voi tuntea sen pitkän historian, aitouden ja luonnollisuuden. Kun ripustat kaulaasi tai korvaasi kiven, joka on ollut täällä jo miljoonia vuosia, ei ylitsepääsemättömältä tuntunut haastekaan tunnu enää niin suurelta. Kaikki menee taas hyvin ja tämänkin päivän jälkeen tulee uusi päivä. Jokainen kivi on oma yksilönsä. Kuten on se kantajakin. Todellinen aarre.

 

Namu Jewellery – Karu-sarja

”Valmistauduit hyvin. Tiedät mitä teet. Olet oman alasi osaaja. Vahva nainen. Silti perhoset vatsanpohjassasi eivät jätä sinua rauhaan. Tarvitset muistutuksen siitä, että osaat ja pystyt. Nostat kätesi kaulallesi ja annat sormiesi hivellä Karun karheaa pintaa. Vahva kuin kallio. Karhea, jylhä, luja. Tunnet kuinka hengityksesi tasaantuu ja pulssisi laantuu. Aurinko välkähtää pilven takaa ja saa Karusi hehkumaan. Se hehkuu kaulallasi ja sytyttää itsevarmuuden sisälläsi. Olet valmis koitokseen.”

Namu Jewelleryn Karu-korusarjassa kivi on kuten luonto sen tarkoitti. Karu on rouhea ja siinä on asennetta. Karu muistuttaa sinua siitä rohkeudesta, joka sisälläsi asuu. Se valaa uskoa ja luottamusta siihen, että sinä osaat ja pystyt. Karu sytyttää hehkullaan sisäisen varmuutesi. Voit pukea sen bisnespalaveriin tuomaan persoonallisuutta, tai tyylikkäälle illalliselle viimeistelemään asusi. Voit antaa korun lahjaksi rakkaallesi, ja sellaisenaan se on kestävä muisto lahjan saajalle.

Tutustu koruihin: Namu Jewellery korut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Meidän poppoo suosittelee