Kauppias vannoo kautta kiven ja kannon

Maammekaupan lupaukset vuodelle 2021

Uusi vuosi on jo hyvässä vauhdissa ja kuten tiedetään, on vuodenvaihteen tienoilla aina hyvä miettiä vähän tulevaa. Vuosi 2020 oli sellaista haipakkaa hyvässä ja pahassa, että hyvin harvassa olivat hetket, jolloin ehti kunnolla pysähtyä miettimään sitä, missä ollaan saati sitten mihin ollaan menossa.

Päätin nyt näin vuoden alkajaisiksi miettiä kuluvan vuoden tulevia kujeita ja kirjata ne lupauksiksi. Julkisissa lupauksissahan on se mukava puoli, että niiden pitäminen muodostuu helposti kunnia-asiaksi. Tässä se tulevat!

Lupaamme tuottaa hyvää mieltä

Tässä joskus niin tylyssä maailmassa ja etenkin sosiaalisessa mediassa ja internetissä ylipäätään ei ole liikaa ilon kautta elämistä. Sitä toista puolta löytyy kyllä riittävästi. Lupaan siis, että Maammekaupassa tähdätään kaikessa tekemisessä siihen, että siellä ruudun toisella puolella tulee hyvä mieli.

Asioilla on usein vähintään kaksi puolta ja usein kysymys on pelkästään asenteesta. Eli halutaanko korostaa positiivisia vai negatiivisia asioita. Lupaamme esimerkiksi iloita kaikista onnistumisistamme ja jakaa saman riemun muillekin! Maammekaupan Facebook-tili sekä Instagram-tili kannattaa siis ottaa seurantaan. Siellä ei surra tai mökötetä.

Lupaamme tuottaa hyödyksi olevaa sisältöä

Tämä on se vuosi, kun kaiken mennessä hyvin saamme Maammekauppaan lisäkäsiparin, mikä toivottavasti vapauttaa minulle enemmän aikaa siihen, minkä olen varmaan luvannut jo joskus aiemminkin: Sellaisen sisällön tuottamiseen, mistä on hyötyä lukijalleen, näkijälleen ja kuulijalleen.

Asianhan pitäisi kuitenkin olla niin, että meidän tekemisiämme kannattaisi seurata, koska siitä on jotain iloa tai hyötyä. Uskon, että Maammekaupalla on tällä saralla jatkossa paljon annettavaa.

Lupaamme tiivistää valikoimaamme

Aikanaan kesällä 2017, kun Maammekaupan avasin, oli valikoimamme melkoinen sillisalaatti kaikkea. Yhdistävänä tekijänä oli melkeinpä vain ja ainoastaan tuotteiden kotimaisuus. Hyvin pian kävi selväksi, että valikoima oli paitsi vaikeasti hallinnoitava, myös vaikeasti myytävä. Kun tarjolla on vähän jotain kaikille, käy helposti niin, että ei löydy mitään kenellekään.

Olemme vähitellen saaneet valikoimaamme tiivistettyä ja jatkamme tätä työtä myös kuluvana vuotena. Väistämättä tämä tarkoittaa myös sitä, että muutamat valikoimamme tuotemerkeistä tulevat poistumaan kokonaan.

Tarkoitus on, että ne, jotka ovat löytäneet valikoimastamme mieluisia tuotteita, löytävät jatkossa niitä entistä enemmän ja helpommin. Samalla hyväksymme sen, että on myös niitä, jotka eivät meiltä mitään löydä. Näin se valitettavasti menee, mutta sama tilanne on ihan kaikilla kaupoilla.

Lupaamme kasvattaa valikoimaamme

Kumoanko nyt saman tien edellisen lupaukseni? En sentään. Samaan aikaan kun tiivistetään, niin toisaalta laajennetaan. Tämän lupaan myös. Ja tällä tarkoitan sitä, että pyrimme laajentamaan valikoimaamme entisestään niiltä osa-alueilta, jotka on tähän mennessäkin koettu mielenkiintoisiksi. Pyrimme siis tarjoamaan enemmän valinnanvaraa omille asiakkaillemme. Esimerkiksi kotimaisten vaatteiden, luonnonkosmetiikan ja lahjatavaran valikoimamme tulevat siis varmuudella kasvamaan. Lupaan, että tänä vuonna valikoimiimme tulee myös useampi uusi ja mielenkiintoinen tuotemerkki.

Lupaamme parantaa palveluamme entisestään

Me olemme aina pyrkineet virheettömyyteen, toimitusten nopeuteen ja kaikenlaiseen reiluuteen palvelussamme. Tavallaan ohjenuorana on ollut ”asiakas on aina oikeassa”-ajattelu. Mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan. Esimerkiksi kaikenlaiset vähän isommatkin ”pyöristykset” on aina tehty asiakkaan eduksi ja tilanteissa, joissa on pitänyt muuttaa, vaihtaa, korjata tai mitä vaan, ei ole tuijotettu syntyneitä lisäkustannuksia, vaan pyritty siihen, että asiat tulevat asiakkaan kannalta kuntoon.

Kuitenkin parantamisen varaa on. Meille tai siis minulle sattui viime vuonnakin toooosi monta virhettä ja melko usein nämä johtuivat kiireen aiheuttamasta epähuomiosta. Tänä vuonna meidän pitää pystyä saamaan taas tekemiseen ripaus lisää systemaattisuutta, jotta tyhmät ja harmia aiheuttavat virheet saadaan jätettyä kokonaan pois.

Muutenkin työlistalla on monta kehitysideaa, jotka parantavat kaikki verkkokaupan käytettävyyttä ja näin ollen palveluamme. Kokonaisuus koostuu yllättävän pienistä palasista.

Lupaamme pitää tuotevalikoimamme kotimaisuudesta kiinni ja nostaa suomalaista työtä esille

Alusta alkaen toimintamme punainen lanka on ollut myydä pelkästään Suomessa valmistettuja tuotteita ja tämä asia ei luonnollisestikaan tule muuttumaan. Lupaan kuitenkin, että tänä vuonna nostamme entistä enemmän suomalaista työtä ja sen tekijöitä esille. Lupaan myös, että tulemme korostamaan viestinnässämme entistäkin enemmän tuotteidemme kotimaista alkuperää.

Lupaamme tehdä myymälästämme vielä mielenkiintoisemman vierailukohteen

Maammekaupan myymälä on tavallaan koko kauppamme sydän, vaikka myös verkkokauppana palvelemmekin. Täällä minä tai kohta siis toivottavasti me olemme melkein joka päivä. Täällä näiden kiviseinien sisällä kaikki tapahtuu.

Myymälämmekin kiinnostavuus riippuu luonnollisesti melkoisesti valikoimamme kiinnostavuudesta. Ja tietysti myös siitä mielenkiintoisesta tosiseikasta, että on olemassa kivijalkakauppa, josta löytyy vain ja ainoastaan Suomessa valmistettuja tuotteita monesta tuoteryhmästä. Kun valikoima taas tämänkin vuoden aikana muuttuu herkullisemmaksi, näkyy se myös myymälässämme!

On tänne pyritty toki luomaan muutenkin mahdollisimman kodikasta tunnelmaa. Tänä vuonna on tavoitteena kehittää myymäläämme taas muutamia sellaisia uusia juttuja, joita ei varmuudella ole missään muussa kaupassa. Ja hartaasti toivon, että saamme taas aikaiseksi mielenkiintoisia taidenäyttelyitäkin elävöittämään myymäläämme ja tarjoamaan ravintoa kulttuurin nälkäisille.

Niille, jotka eivät ole vielä myymälässämme piipahtaneet tiedoksi, että teitä odotetaan osoitteessa:

Vihtorinkatu 6

23800 Laitila

 

Hyvää kuluvaa vuotta kaikille!

3 Kommenttia

 • Hyvin kirjoitettu esittely, sen perusteella siirryin innoissani vaatekauppaan. Pettymyksekseni huomasin, että tässä kaupassa ei tarvitse asioida, kun on kokoa 42. Luita ei pienemmäksi saa, joten toivotan hyvää kaupankäyntiä, pitäkää esittelystä kumpuava hyvä vire jatkossakin!

  Reply
  • Hei, kiitos. Virettä koitetaan pitää yllä. Mutta kyllä kokoa 42 vastaavia kokoja nyt sentään pitäisi löytyä kaikista vaatemalleista, poislukien tietysti lopussa olevat vaatteet. Vai tarkoititko jotain muuta?

   -Jarkko-

   Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Meidän poppoo suosittelee