Knivo Paloitteluveitsi KF005861 leivän kanssa

KNIVO – Suomessa valmistetut ammattitason keittiöveitset elinikäisellä takuulla

Miltä kuulostavat samaan lauseeseen laitetut termit ammattitason keittiöveitsi, valmistettu Suomessa ja elinikäinen takuu? Eihän se voi olla mikään muu kuin KNIVO, keittiöveitsien aatelinen, joka jatkaa Fiskarsin ruukin vanhoja veitsentekoperinteitä.

KNIVO Oy valmistaa Fiskarsin Ruukissa Raaseporissa laadukkaita keittiöveitsiä niin ravintola-alan ammattilaisille kuin tavallisille kotikokeillekin. Yrityksen veitsille tunnusomaista on, että niiden terät valmistetaan hiiliteräksestä ja käsitellään tarttumattomalla pinnoitteella. Veitsissä on kiinanpuuöljyllä käsitelty tammipuukahva.

Knivo Itämainen kokkiveitsi 150mm kovaa käyttöä vailla

Pelkistetysti kerrottuna KNIVO-veitset valmistuvat seuraavasti: Veitsien terät leikataan laserilla muotoonsa Tampereella laadukkaasta Nurmijärveltä hankitusta hiiliterästeräslevystä. Terät karkaistaan 900-asteisena öljyyn upottamalla Kauhavalla ja niiden oikea kovuus saavutetaan 300-asteisessa uunissa.

Karkaisun jälkeen terän sivut vielä hiotaan Kauhavalla juuri oikeaan kulmaan ja terä pinnoitetaan Riihimäellä hygieniasertifioidulla tarttumattomalla PTFE-teflon pinnoitteella. Kiinanpuuöljyllä käsitelty tammipuukahva lukitaan terään koneellisesti ruiskutettavalla polymeerivalulla Raaseporissa, jossa terä myös teroitetaan ja terävyys vielä testataan. Melkoisen kotimaista touhua siis. Avainlipputunnus KNIVO:ista luonnollisesti löytyy.

Sitten vähän teknistä tietoa. KNIVO-veitsien terissä käytetään karkaistua Stenco Leuku-hiiliterästä sekä 80 CrV 2 -työkaluterästä. Stenco Leuku-hiiliteräs on vanha luotettava puukko- ja veitsiterämateriaali ja 80 CrV 2 -työkaluteräs puolestaan materiaali, johon luotetaan myös puusepänteollisuuden sahanterissä ja taltoissa. Ne ovat hanakasti teroittuvia ja takaavat erinomaisen leikkaavuuden. Terän kovuus on 58 HRC.

Knivo Lohiveitsi isoille vonkaleille

Sitten taas takaisin asiaan. Tärkeimpänä yksittäisenä henkilönä KNIVO-veitsien valmistusprosessissa häärii Pasi Suominen. Hänen elinikäänsä muuten veitsien elinikäisessä takuussakin viitataan. Suomiselle on tärkeää, että asiakas voi aina luottaa saavansa rahoilleen vastinetta hankkiessaan suomalaisen laatuveitsen.

Pari ohjeen sanaa on vielä lopuksi paikallaan. KNIVO ei pidä konepesusta, vaan käytön jälkeen veitset tulee huuhdella ja kuivata hyvin. Konepesu tylsyttää veistä ja turmelee puukahvan nopeasti. Jos nyt taukoa veitsen käytössä malttaa pitää, kannattaa se säilyttää huuhdeltuna ja kuivattuna hygieenisessä veitsitelineessä tai veitsikääreessä. Muuten se on sitten vain kovaa käyttöä vailla. Löytyisikö täältä keittiösi puuttuva palanen? Maammekaupan KNIVO-veitsivalikoima.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Meidän poppoo suosittelee