Maammekaupan Pop Up - kauppias

Kauppiaan elämää – Mietteitä ensimmäisen Pop Up -viikon jälkeen

Teimme viime viikolla uuden aluevaltauksen, kun toimme verkkokauppamme varaston ensimmäisen kerran ihmisten ilmoille. Tämä tapahtui itseoikeutetusti aivan rakkaan kotikaupunkimme ytimessä eli Laitilan keskuskadulla.

Ensimmäinen kerta on aina vähän jännittävä ja ehkä hieman pelottavakin. Sitä luonnollisesti etukäteen pohdiskelee, että miten moni asia voi mennä pieleen. Mutta kuten asian laita on aivan kaikessa; kun vaan heittäytyy täysillä mukaan, hyviä asioita tapahtuu. Ensimmäinen kerta vaatii aina paljon henkistä ja fyysistä valmistautumista, mutta toisella kerralla on sitten jo helpompaa.

Maammekaupan Pop Up - Lastenvaatteet

Koska Pop Up -myymälämme avattiin kotikaupunkiimme, halusin ehdottomasti tuoda mukanani mahdollisimman suuren osan varastostamme, jotta tulemme kerralla tutuksi kunnolla ainakin paikallisesti. Jatkoa ajatellen meillä on nyt konsepti ja oikeastaan kalustokin valmiina avata Suomessa valmistettujen tuotteiden Pop Up -myymälä lyhyeksi ajaksi lähes minne tahansa. Aivan tässä laajuudessaan se ei tietenkään ole useinkaan tarkoituksenmukaista toteuttaa.

Maammekaupan Pop Up - Keittiotekstiilit

Miten ensimmäinen Pop Up -kokeilu sitten meni? Ihan hyvin, kiitos. Paljon oli työtä ennen, jälkeen ja viikon aikana, mutta kyllä se kannatti. Väkeä kävi mukavasti, saimme suomalaisia tuotteita hyvin kaupaksi ja mukavaa oli. Kyl laitlalaise ova sit luannikkai!

Viikko antoi myös paljon työkaluja omaan työkalupakkiin jatkoa ajatellen. Tarkoitan tällä lähinnä sitä, että uskoisin ymmärtäväni jo nyt melko paljon paremmin tiettyjä haasteita ja miksei myös mahdollisuuksia, joita Maammekaupan tulevaisuuteen liittyy.

Pienimuotoinen haaste on tietysti ensinnäkin se, että sain kuulla viikon aikana hyvinkin monen suusta lauseen: ”Mää en ost netist koska mittä.” Ehkäpä se onkin juuri niin, että Maammekaupan pitää jatkossa tulla paremmin juuri näiden Suomessa valmistetuista tuotteista muuten kiinnostuneiden ihmisten pariin.

Maammekaupan Pop Up - Kengat

Muita tähän ehdottomasti hyvin sopivia useampaan kertaan kuultuja lausahduksia olivat: ”Sul o tosi hyvä idea” ja ”Me tultti kattoma et mikä tämä Maammekauppa ny sit oikke o”. Kumpikin lause oli minulle tietysti erittäin mieluinen.

Tulevaisuudessa Pop Up -myymälämme tulee varmasti ilmestymään sopivina hetkinä vielä lukuisiin eri paikkoihin ja ennemmin tai myöhemmin myymälä avataan jonnekin myös pysyvästi. Seuraavan kerran reippaasti ja mahdollisimman aurinkoisesti virnuillen palvelemme Laitilan Energiapäivillä. Toivottavasti nähdään siellä!

Maammekaupan Pop Up - Pikku Myy

Maammekaupan Pop Up - Lahja
Lahja kauppiaalle!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Meidän poppoo suosittelee